"JOKIĆ PROMAŠIO POBEDU"
"JOKIĆ PROMAŠIO POBEDU"

Jokić promašio pobedu, Kraljević heroj Zadrana

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.01.15. | 22:17

Slobodna bacanja uništila Megu...

JOKIĆ PROMAŠIO POBEDUMega Leks je izgubila sa „pola koša” na jednom od najtežih gostovanja u ABA ligi, u Zadru. Košem Kraljevića Zadar je stigao do pobede - 74:73.

Odavno se nije desilo da jedna utakmica u ABA ligi bude neizvesna ovoliko dugo. Imali smo neverovatne završnice, uzbudljive preokrete, ali da meč bude u egalu tokom čitavih 40 minuta, to je već raritet.

Izabrane vesti

Zadar je uspeo u onome što je svakom protivniku Mege cilj. Dalmatinci su totalno usporili Milojeve bebe.  Do sada su utakmice ekipe iz Sremske Mitrovice igrane na izuzetno visok broj poena, ali je Zadar uspeo da spreči Megu u nameri da nametne visok tempo.

Fantastične partije kod domaćih pružili su Ivanov sa 18 i Sobin koji je ubacio 17 poena i dodao čak 15 skokova. Megu je predvodio kao i obično Miljenović sa učinkom 15 poena, osam skokova, četiri asistencije. Odličan je bio i Dejan Musli sa dabl-dabl učinkom 14 poena i 14 skokova.

Zakuvalo se na dva minuta pre kraja utakmice. Ramljak je pogodio za 67:69, da bi u sledećem napadu Kešelj bio neprecizan, pa je Ive Ivanov izjednačio. Usledila je trojka Ramljaka za 72:69, da bi u poslednjem minutu Mega uspela da preokrene. Jokić je spakovao dva bacanja, a Kešelj pogodio za 73:72 u korist Mege.

Do tog trenutka nezapaženi Filip Kraljević je najpre promašio, ali uspeo da uhvati ofanzivni skok i pogodi za 74:73. Dejan Milojević je pozvao tajm-aut, a Mega je imala jednu priliku da reši meč u svoju korist. Izbor je pao na Jokića, koji nije uspeo da ubaci šut za pobedu, pa je Mega ipak pala u Zadru.

(FOTO: MN Press)


tagovi

ZadarSrbijaMega LeksJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara