"Miloš Jojić"
"Miloš Jojić"

Jojić za MOZZART Sport: Zeko, lopove? Sviđa mi se

Vreme čitanja: 4min | ned. 19.05.13. | 15:52

“Nisam svestan da sam rešio prvenstvo, tek sam na početku karijere, verujem da imam kapacitet za mnogo veće domete nego što je odlučujući hitac u derbiju“, ne manjka samopouzdanja strelcu fenomenalnog gola protiv Crvene zvezde

 

Miloš JojićJednoipogodišnju glad Grobara za pobedom nad Crvenom zvezdom utolio je – Miloš Jojić! Fenomenalnom "kiflom" u 90. minutu mladi vezista Partizana je nahranio ego navijača sa južne tribine, zadovoljio apetite svih u Humskoj 1, a svoje ime dopisao na kratku listu fudbalera čiji su golovi u večitim derbijima direktno "pekli" titule u periodu šestogodišnje dominacije.

Izabrane vesti

Posle Antonela Žuke, Almamija Moreire, Radosava Petrovića, Prinsa Tejga u crno-bela srca uselio se i mladi reprezentativac iz Stare Pazove, samo izgleda da on uopšte nije svestan kakav je gušt napravio pristalicama najboljeg tima poslednjih godina u Srbiji.
"I dalje nisam svestan, niti imam osećaj da sam rešio prvenstvo. Naravno da mi je drago što je moj pogodak verovatno osigurao klubu izjednačenje sa komšijama po broju titula, međutim, tek sam na početku karijere, verujem da imam kapacitet za mnogo veće domete nego što je odlučujući hitac u derbiju", ne manjka samopouzdanja Milošu Jojiću, u razgovoru za MOZZART Sport.

Znači li to da na sličan način planirate da uvedete Partizan u Ligu šampiona?
"Za sad ću reći da nam je to svima cilj. Mnogo igrača će otići, od Stojketa, Lazara, Ivanova, možda Mitra... Napraviće se nova ekipa, ali ne sumnjam da će šef Rašović sve lepo skockati za još jedan pokušaj plasmana u evropska takmičenja. Ni Liga Evrope nije za potcenjivanje, ali Liga šampiona..."

Složićete se, daleko su kvalifikacije... Nego, nas interesuje kako je moguće da su baš svi saigrači, trener i vi verovali da ćete postići gol protiv Zvezde?
"Počelo je još protiv Radničkog iz Niša, na Rašovićevom debiju, kad sam dobio na samopouzdanju i mislio da rešavam meč u Kragujevcu. A pošto nisam, prišao mi je Mitrović i rekao: ’Nema veze, daćeš ga u derbiju’. Videli ste i kako me udario po grudima uoči onog slobodnjaka, da me podseti na te reči".

A vi, jeste li verovali više njemu ili sebi?
"Otkriću vam tajnu. Posle ručka u Zemunelu, nekoliko sati pre nego što smo krenuli ka stadionu, rešio sam da dremnem, ali nikako nisam mogao da zaspim. Vrteo sam se u krevetu i pred mojim očima je bila samo slika kako lopta ulazi u mrežu, a Bajković pada. Samo da znate, isti takav gol sam postigao u aprilu prošle godine protiv Radničkog iz Niša. Zato sam i znao da ću ga dati. Doduše, nisam mogao da pretpostavim kako će baš biti u poslednjem minutu i za pobedu, ali sam imao neki unutrašnji osećaj da ću biti strelac".

U zagrljaju sa trenerom Vukom RašovićemPošto ste imali problema sa snom pre utakmice, kako li je bilo posle?
"Bogami, teško sam spavao, sve vreme se vrpoljio po krevetu, osećao da mi nešto smeta".

Šta bi bilo tek da niste pobedili?
"Ne znam, verovatno ne bismo živi izašli sa stadiona!"

Od koga je stigla prva, a od koga najdraža čestitka?
"Prve se i ne sećam, jer mi se telefon bukvalno pregrejao, a najdraže su mi one od članova porodice - mame, tate i brata! Stigle su mi poruke na telefon sa nepoznatih brojeva, ja i ne znam ko su ti ljudi koji su mi čestitali, ali im svima zahvaljujem".

Jeste li čuli kakve su sve šale počekle da kruže internetom na račun vašeg gola?
"Naravno, već znam neke stihove, ali sadržaj nije primeren za objavljivanje".

A šta kažete ne slogan “Zeko, lopove“ (navijači su tako pre osam godina prozivali tadašnjeg generalnog sekretara Žarka Zečevića), u kome se aludira na vaš nadimak i činjenicu da ste Zvezdi ispred nosa odneli toliko priželjkivanu titulu?
"Ha, ha, ha... Baš mi se sviđa. Ne zvuči loše ni kad bi stajao u naslovu, jer je originalan. Nadimak je kreirao moj komšija iz Stare Pazove još dok sam imao pet godina i igrao fudbal na ulici, a sve zbog izbačenih prednjih zuba, poput zeca. E, sad, našem narodu bi trebalo da se objasni da mi ništa nismo ukrali ili oteli, već da je ova titula poštenim radom osvojena, u nju smo ugradili mnogo truda, od početka smo vodili trku, imamo najkvalitetniji tim, najbolji stručni štab i na našem dostignuću nema nijedne mrlje".

Plašite li se da bi Zvezda naredne godina mogla da prekine Partizanovu dominaciju?
"Ne, jer smo mi tek gladni titula, ovo je meni prva i još želim da osvajam, bez obzira na verovatno korenite promene tima. A opet će kod nas doći neki talenti iz omladinskog pogona ili Teleoptika, dok se ne sećam kad je večiti rival izbacio nekog igrača stasalog u školi. Dok je tako, vodićemo glavu reč u srpskom fudbalu", zaključio je Miloš Jojić, retko vaspitan momak među fudbalerima i igrač koga je Avram Grant prekomandovao u prvi tim, pa vratio na doškolovavanje u Teleoptik, Vladimir Vermezović davao šansu u svim mečevima Lige Evrope, ali ne toliko u prolećnom delu sezone, da bi dolaskom Vuka Rašovića stekao uslov da sjajnu saradnju među Optičarima reprizira i na velikoj sceni.

HVALA JANKOVIĆU I GOVEDARICI

Jojića je prošlog leta Vladimir Vermezović prekomandovao u prvi tim Partizana, ali je na konkretnu šansu čekao tek do polovine septembra.
Ovim putem želeo bih da zahvalim tadašnjem selektoru mlade reprezentacije Aleksandru Jankoviću i njegovim saradnicima Govedarici i Katiću, što su verovali u mene i pozivali me pod zastavu i kad nisam bio u kombinaciji za prvi tim. Tako se i desilo da postignem dva gola protiv Makedonije, posle čega sam debitovao u Partizanu i moja karijera je krenula uzlaznom putanjom“, ne zaboravlja Jojić da pomene ljude koji i njega nisu zaboravili.

Piše: Aleksandar Joksić
(aleksandar.joksic@mozzartbet.com)


tagovi

144. večiti derbiMiloš JojićFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara