"Ekipa Smedereva"
"Ekipa Smedereva"

Jedva skupismo za kombi do Niša, samo da Zvezda ne zapinje previše

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.02.16. | 08:35

"Ne znam ni kako da se postavimo pred ovaj meč. Pokušaćemo da pružimo što jači otpor. Zvezda nas verovatno nije ni skautirala, pretpostavljam da će oni dati šansu nekim igračima koji su do sada imali manju minutažu", rekao je trener Smederevaca Zoran Todorović

Ekipa Smedereva

Srbija je zemlja košarke, ali Srbija je često i zemlja apsurda kada su neke stvari u pitanju. Kako drugačije objasniti primer košarkaškog kluba Smederevo, učesnika završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, koji ima problem da plati prevoz do Niša gde ga čeka duel sa Crvenom zvezdom u četvrtfinalu.

Izabrane vesti

Trener Smederevaca koji su u prvom delu KLS bili najprijatnije iznenađenje, Zoran Todorović objasnio je u razgovoru za MOZZART Sport aktuelnu situaciju.
"Mi u Niš idemo na dan utakmice, dakle, u petak. Našli smo kombi, a biće tu i nekoliko automobila. Nemamo velike ugovore, ali su bar plate igračima redovne. Važno je da oni budu zadovoljni. Borimo se da zadržimo neki imidž kluba, da se u Smederevu igra košarka", rekao je Todorović.

U duel sa crveno-belima Smederevo ulazi kao potpuni autsajder, a Todorović ističe da će njegov tim samo pokušati da što skuplje proda kožu.
"Nadam se samo da Zvezda neće mnogo da zapne. Ne znam ni kako da se postavimo pred ovaj meč. Pokušaćemo da pružimo što jači otpor. Zvezda nas verovatno nije ni skautirala, pretpostavljam da će oni dati šansu nekim igračima koji su do sada imali manju minutažu. Nama je, iskreno, najvažnije da se ne obrukamo. Bitno je i da naši igrači osete tu atmosferu turniru kao što je Kup Radivoja Koraća. Smederevu je ovo prvi plasman na završni turnir u klupskoj istoriji", jasan je trener Smederevaca.

Crvena zvezda kreće u odbranu Žućkove levice, ali još se ne zna ko će igrati

Ekipa Smedereva je u prvom delu takmičenja u KLS bila čak u samom vrhu, ali su je onda napustili igrači koji činili okosnicu tima.
"Imali smo dobru ekipu u prvom delu sezone, a sada više nemamo četiri košarkaša koji su bili pod otvorenim ugovorima. Praktično smo u jednom trenutku, za nepunih sedam dana, izgubili tri najvažnija igrača koja su nam prosečno po meču donosila ukupno 70 poena, izgubili smo kapitalce i zbog toga smo u poslednjih sedam utakmica dobili samo dve. Sad se borimo da sačuvamo status u KLS", objasnio je Todorović.

Realnost srpske košarke je surova, ali Smederevo nekako uspeva da opstane poslednjih godina.
"Imamo mali budžet, ali nemamo dugove. Nas je kao klub u prethodnom periodu krasilo to što smo na neki način vraćali u život igrače. Tu je i primer Đorđa Majstorovića, koji je došao do spiska reprezentacije", kazao je on.

Na kraju, Todorović ističe da je Smederevo blizu cilja u Košarkaškoj ligi Srbije, ali da mu je jasno kako su igrači u poslednje vreme fokusirani na kup.
"Potrebna nam je još jedna pobeda kako bi opstali u KLS. Vidim da igrači u poslednje dve, tri nedelje razmišljaju o meču sa Zvezdom, glava im nije tu", zaključio je trener Smedereva.

Raspored mečeva, četvrtfinale:

Četvrtak:

17.00 Mega LeksKonstantin

21.00 PartizanFMP

Petak:

18.00 MetalacBorac

21.00 Crvena zvezda – Smederevo


tagovi

Zoran TodorovićSrbijaSmederevo 1953Kup Radivoja KoraćaJadranska ligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara