"Nikola Karabatić slavi pogodak"
"Nikola Karabatić slavi pogodak"

Jednostavno najbolji - Eksperti odbranili zlato!

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.01.17. | 19:04

Francuzi osvojili šestu titulu svetskog šampiona pobedom nad Norveškom

Nikola Karabatić slavi pogodak

Bravo Francuska, bravo Karabatiću. Eksperti su apsolutni vladari rukometnog carstva! Selekcija Trikolora opravdala je status favorita planetarnog šampionata i u finalu, u prepunom Bersiju, savladala Norvešku 33:26 (18:17). 

Izabrane vesti

Francuska je odbranila trofej osvojen pre dve godine u Kataru i okitila se šestim svetskim zlatom. Ali do njega nije bilo lako doći, jer Vikinzi nisu imali šta da izgube. Norveška je vrlo dobro otvorila meč. Kontre i korišćenje igrača više omogućili su joj tri gola prednosti posle nešto više od 24 minuta igre (13:16), a potom je usledio tajfun. Na gol je stao Žerar, a Narsis, Mahe i Karabatić uzeli su stvar svoje ruke i determinisali dalji tok susreta.

Selektorski tandem Didije Dinar i Gijom Žile nije menjao recept u drugom poluvremenu. Neutralisanjem Sagosena i Tangena samo su produbili krizu rivala, koji je do kraja meča konstantno kaskao za Trikolorima. Vikinzi posle izbacivanja Hrvatske u polufinalu nisu imali snage za još jedan podvig.

Najefikasniji u taboru osvajača zlata bio je Nikola Karabatić sa šest golova, a pratili su ga Kentin Mahe, Mišel Gigu, Valentin Porte sa pet pogodaka, dok su se u poraženom sastavu istakli Kent Robin Tonesen sa pet, odnosno Bjarte Mirhol, Kristijan Bjornsen i Espen Lie Hansen sa po četiri gola.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SP u rukometurukometaši FrancuskerukometNikola Karabatić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara