Jednom Inzagiju je moralo da presedne, Lacio za Ligu šampiona! Leti i Sampdorija na krilima Kvaljagola (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.12.18. | 16:54

Fiorentina upropastila pobedu sa San Sira

U božićnom okršaju braće Inzagi, jednom je moralo da presedne. Pipu...

Simone nije imao popusta za brata Filipa kojem je ovo vrlo verovatno bila poslednja utakmica na klupi Bolonje. Lacio je na Dal’Ari slavio 2:0, približio se Ligi šampiona i gurnuo Bolonju u još dublji kanal. Bolonja je bez pobede od 30. septembra. Previše...

Izabrane vesti

Posle nekoliko šansi na obe strane u pervih pola sata, meč je odblokirao pogodak gostujućeg štopera Luiza Felipa u 30. minutu. On je bio najviši u skoku posle kornera Luis Alberta i golman Skorupski nije imao nikakve šanse.

Primljeni gol je još unervozio i vezao noge igračima domaćeg tima. Stalno su nešto tražili kod sudije, ispoljavali nervozu i bili je pitanje kada će Lacio dati drugi gol. Taman kada je Bolonja ulaskom Palasija krenula na sve ili ništa, Lacio je pogotkom Lulića posle kornera u 90. minutu rešio sve dileme. Sergej Milinković Savić je igrao solidno i zamenjen je u 73. minutu. 

Lacio je na pravi način iskoristio kikseve Milana u poslednje vreme i odlepio se u trci za četvrto mesto. Sada imaju tri  boda više od Rosonera.

Ali i dva više od čudesne Sampdorije koja predvođena neuniptivim Fabijom Kvaljarelom želi u Ligu šampiona. Đenovljani su prestigli Milan i sada su prvi pratioci Lacija. Dugo su lomili otpor neugodnog Kjeva koji je bio u seriji od šest remija. Dorija je stvrala šanse, nadigrala goste iz Verone, ali ih je Kvaljarela načeo tek golom na poečćtku drugog poluvremena. Naravno, u pitanju je remek delo majstora za evrogolove. Golom u osmoj uzastopnoj utakmici je izjednačio podvig Boba Vijerija iz 2002. godine.

Do kraja je još Gaston Ramirez zatresao mrežu Letećih Magaraca i doneo Sampdoriji treću uzastopnu pobedu. Radovanovič je odirgao ceo meč za goste, Tomović, Đorđević i Tanasijević su presedeli na klupi. 

Fiorentina je upropastila pobedu sa San Sira od pre nekoliko dana. Viola je doživela iznenađujuči poraz od Parme na svom terenu - 0:1. Viola je dobro otvorila meč, stvarala šanse, nadigrala rivala, možda je oštećena i za penal, a onda se u finišu poluvremena povredio Nikola Milenković i morao da izađe iz igre. Što je uzdrmalo Fiorentinu i možda rezultiralo greškom za gol Inglezea u drugom minutu nadokande poluvremena. Nepoustivo lako je Ingleze izašao na loše postavljenog Lafona i postigao jedini gol na meču. 

 

Osim nedosuđenog penala, Fiorentina će biti besna na sudiju i zbog crvenog kartona Vitora Uga u 65. minutu. Brazilac je prestrogo isključen posle faula nad Biabianijem. Čak i sa desetoricom igrača je Viola imala neke šanse za izjednačenje ali nije uspela i prekinula je dobru miniseriju. 

Kaljari je aposlutno zasluženo nadigrao i pobedio Đenovu 1:0. Sardi su prekinuli seriju loših rezultata i konačno dočekali tri boda. Strelac jedinog gola je bio Farijas u nadoknadi prvog poluvremena, ali je Kaljari zaslužio i ubedljiviju pobedu s obzirom na šanse koje je stvorio. Barela je nekoliko puta bio nadomak pogotka. Lazović je odirgao ceo meč za goste. 

ITALIJA 1 - 18. KOLO

Sreda
Frozinone - Milan 0:0

Atalanta - Juventus 2:2 (1:1)
/Zapata 24, 56 - Đimsiti 2ag, Ronaldo 78/

Bolonja - Lacio 0:2 (0:1)
/Felipe Luiz 30, Lulić 89/

Fjorentina - Parma 0:1 (0:1)
/Ingleze 45/

Kaljari - Đenova 1:0 (1:0)
/Dijego Farijas 45/

Sampdorija - Kjevo 2:0 (0:0)
/Kvaljarela 47, Ramirez 59/

18.00: (1,55) Roma (4,20) Sasuolo (6,00)
18.00: (2,50) SPAL (3,00) Udineze (3,10)
18.00: (1,70) Torino (3,70) Empoli (5,20)
20.30: (2,75) Inter (3,25) Napoli (2,60)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)

 


tagovi

Fabio KvaljarelaRoberto InglezeSenad LulićDijego Farijas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara