Emirejts stadon
Emirejts stadon

Jedan od arhitekta Klopove Borusije napustio Arsenal i zida novi Bajern

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.01.19. | 11:52

Sven Mislintat ponovo u fokusu

Ivan Gazidis ga je doveo u London sa namerom da ga pripremi za ulogu tehničkog direktora Arsenala. Ali kada je Gazidis otišao u Milan, sa njim je nestala i ideja o promovisanju Svena Mislintata u glavnokomandujućeg na Emirejtsu. “Dijamantsko oko“, kako Mislintata posle nekih velikih “izuma“ u Dortmundu, shvatio je da će biti skrajnut i rešio je da napusti Arsenal.

Mislintat je na Emirejtsu trebalo da predvodi jednu novu generaciju sportskih radnika koji će uspeti da Arsenal sačuvaju u vrhu i kada Arsen Venger ode. Međutim, ubrzo su usledile promene u vlasničkoj, pa i rukovodećoj strukturi. Kad je Gazidis otišao u Milan, uzde je u ruke preuzeo direktor fudbala Raul Sanljehi u saradnji sa Vinajem Venkatešamom, novim izvršnim direktoru. Mislintatu su ingerencije ograničene, a čim se pojavila informacija da Arsenal razmišlja da u klub dovede bivšeg vezistu Edua, trenutno koordinatora u reprezentaciji Brazila, Nemac je spakovao kofere i otišao. Nije više zadovoljan ulogom glavnom skauta, iako je to mesto na kome se proslavio u Borusiji.

Izabrane vesti

Mislintat je naime na Vestfalen doveo, između ostalih, Usmana Dembelea, Šinđija Kagavu i Roberta Levandovskog, koji su Borusiji mnogo dali i mnogo zaradili. Potom je u Arsenal iz Bundeslige namamio Pjer-Emerika Obamejana i Bernda Lenoa, zatim iskusne defanzivce Sokratisa Papastatopulosa i Štefana Lihtštajnera, na kraju i mlade veziste Lukasa Toreiru i Matea Genduzija.

Očigledno da nije bilo dovoljno, pa su Mislintat preskočili ostali u Arsenalovoj hijerarhiji i on je otišao. Gde će nastaviti karijeru i u kojoj ulozi još se ne zna, ali i ostrvski Independent i nemački Bild tvrde da je Bajern već kontaktirao Mislintata da porazgovaraju o mogućoj saradnji. Iz Minehna su ga zvali još 2017. kada su se rastajali sa Mihaelom Reškeom, ali dogovora nije bilo. Međutim, decembra 2017. Mislintat se posvađao sa Tomasom Tuhelom i napustio Borusiju, da bi u Arsenalu potrajao svega 13 meseci.

Možda je vreme za povratak u Nemačku? Možda je vreme baš za Bajern, koji upravu kreće u rekonstrukciju već ostarele ekipe? Bundesliga je u strahu.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Sven MislintatZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara