""
""

Javor ljulja kao nekad! Vojvodina uzalud okrenula, Ivanjičani su nepogrešivi na penal ruletu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.03.16. | 18:15

Domaćin izjednačio minut pre kraja susreta (2:2), a zatim pogodio svih pet jedanaesteraca za plasman u polufinale Kupa – 5:3

Javor ponovo ljulja! Kao u najslavnijim danima istorija tim iz Ivanjice je stigao do polufinala nacionalnog Kupa. Javor je u finišu meča protiv Vojvodine uspeo da „uhvati“ izjednačenje (2:2), a zatim da bude nepogrešiv u penal seriji – 5:3. Kako su se pojedinci našalili tim Mladena Dodića izvodio je penale kao Crvena zvezda u Bariju...

To je epilog vrlo dinamične i zanimljive utakmice. Vojvodina je bila mrtva posle prvog poluvremena, zatim je poletela na krilima Ašćerića, golmana Perića i Babića, ali je utakmicu na početak vratio Đokić u 89.minutu.

Izabrane vesti

Kada je bilo gusto živci su popustili štoperu Vojvodine Lazaru Rosiću, čiji je penal u trećoj sweriji uspeo da uhvati Đogatović. Na drugoj strani Ivanjičani su bili nepogrešivi. Igrači Javora su kao po navici iskusnog Srđana Žakula slali na pogrešnu stranu, a veliku radost doneo je iskusni Igor Stojaković zakuvavši loptu u gol.

Javor se u prvom poluvremenu pitao za sve u Ivanjici. Vojvodina je bila neporepoznatljiva, vrlo bleda, bezidejna u napadu. Sa druge strane domaćin je već u trećem minutu imao ozbiljnu situaciju, ali je Perić neutralisao šut Docića.

Ipak, u 25.minutu golman i kapiten Vojvodine nije mogao ništa da uradi. Docić je iz slobodnog udarca poslao „otrovnu kiflu“ koja je pogodila nebranjeni deo mreže.

Hod po mukama Vojvodine se nastavio, ali su Novosađani pronašli sebe zahvaljujući pravovremenoj reakciji sa klupe.

Akvizicija iz niškog Radničkog Ašćerić je u 48.minutu doneo izjednačenje, da bi golman Perić sjajom loptom za kontru inicirao asistenciju Trujića i pogodak Babića. Minuti su delili Vojvodinu do plasmana u polufinale Kupa. Međutim, Javor se nije predavao. Posle centaršuta sa leve strane loptu je dočekao Đokić i preciznim udarcem pogodio mrežu.

Varničilo je i pored klupe i na tribinama. Međutim, Javor je stigao do velikog uspeha i plasmana u polufinale Kupa.

Kup Srbije, četvrtfinale:

Borac Čačak - OFK Beograd 2:0 (0:0)
/Maslać 63, Vujaklija 81/

Jagodina - Spartak 0:2 (0:0)
/Mudrinski 89, 90+2/

Javor – Vojvodina 5:3 pen -  2:2 (1:0)
/Docić 25, Đokić 89 – Ašćerić 48,Babić 69/

18.00: Partizan - Radnički Niš

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK VojvodinaSuperligaStefan DražićSrbijaNikola AšćerićNenad LalatovićKup SrbijeJavorEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara