""
""

Jarmolenko: Nisam kukavica da odem bez obeštećenja iz kluba koji me je napravio

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.16. | 23:22

Ukrajinac je još jednom dokazao klasu za ozbiljniji nivo fudbala, a želi da transferom bude zadovoljan i Dinamo

Malo je jedan Andrij Jarmolenko da bi Dinamo iz Kijeva napravio senzaciju protiv Mančester Sitija. Desetka Kijevljana je pokazala zašto je jedan od najtraženijih igrača Evrope, napravio je probleme odbrani Građana ali nije pomogao timu da izbegne očekivani poraz.
„Naravno da smo razočarani. Bio je pun stadion, a mi smo izneverili navijače. Pogotovo u prvom poluvremenu. Drugo poluvreme je bilo dobro, ali u prvom smo poptuno podbacili jer nismo igrali na način koji smo planirali. Ja sam kriv za prvi gol jer nisam ispratio Aguera, a to je bio moj zadatak. Pogotovo nam nije bio potreban treći primljen gol na kraju...“ rekao je razočarani as Dinama.

Izabrane vesti

Jarmolenko je opet morao da odgovara na pitanja o budućnosti i odlasku iz Kijeva. Spekuliše se da je postigao dogovor sa Arsenalom, nedavno je odbio faraonsku ponudu iz Kine, a još gomila klubova se nada da će pobediti u trci za njegov autogram.
„Podrazumeva se da želim da se oprobam u jačoj konkurenciji. Španija i Engleska su najbolje lige u Evropi, a meni lično bi više prijala engleska liga jer je po mom mišljenju atralktivnija. To ne znači da žalim što sam i dalje igrač Dinama. Ni govora o tome. U ovom timu konstantno napredujem kao fudbaler. Dinamo je od mene napravio igrača kakav sam danas. Iz Dinama mogu da odem jedino u slučaju da stigne ponuda iz atraktivnije sredine i jedino u slučaju da moj sadašnji klub bude zadovoljan ponudom. Zato sam i potpisao novi ugovor. Nisam kukavica da čekam da odem iz kluba bez obeštećenja. Dinamo me nije pritiskao da potpišem novi ugovor, ali to je bila obaveza za moju savest. Ako stigne dobra ponuda, razgovaraću sa predsednikom i tek ako svi budemo zadovoljni može da se realizuje transfer“, rekao je najbolji igrač Dinama. 

(FOTO: Action images)


tagovi

UkrajinaLiga šampionaEvropaDinamo KijevAndrij Jarmolenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara