"Janone se Lorencu nije izvinjavao posle incidenta "
"Janone se Lorencu nije izvinjavao posle incidenta "

Janoneu preselo saplitanje Lorenca

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.16. | 10:18

„Ma ovo nije prvi put, znamo da se Janone uvek dosta gura ali to se ipak dešava na trkama“, kometar Marka Markeza na Janoneovu rizičnu vožnju i udes sa Lorencom

Janone se Lorencu nije izvinjavao posle incidenta Sudijska komisija odmerila je kaznu Andreu Janoneu! Vozač Dukatija će na narednoj trci u Asenu startovati sa poslednje pozicije zato što je izbacio Horhea Lorenca sa iz trke, ali i sa vodeće pozicije u generalnom plasmanu.

Janoneova istorija ovakvih nesmotrenih ipada u ovoj sezoni ne izoluje slučaj iz Katalonije kao jedini incident koga je motociklista na isti način počinio. Isto se desilo i u Argentini gde je izbačen Andrea Doviciozo. Direkcija trke je zato odlučila da reaguje i uputi Janonea na začelje karavana već na narednoj trci bez obzira na rezultat sa treninga.

Izabrane vesti

Mišljenje troice prvoplasiranih vozača, Valentina Rosija, Marka Markeza i Danija Pedrose je da je Janone trebao da krene sa spoljne strane Lorencovog motocikla kada je shvatio da ne može da održi bezbedno odstojanje.

„Mislim da je Janone napravio grešku na kočenju. Svako može da pogreši, ali je možda u tom momentu mogao da pokuša da ode više sa spoljne nego sa unutrašnje strane. Ali, lako je to reći sa ove pozicije. Na motociklu je to mnogo teže i sigurno da je šteta kada jedan vozač napravi grešku i pokupi drugog“, kaže Valentino Rosi, koji ovoga puta veoma objektivno komentariše nezgodu timskog kolege i ljutog rivala, Lorenca.
„Ma ovo nije prvi put, znamo da se Janone uvek dosta gura, ali to se ipak dešava na trkama. Prošle godine sam na istom mestu, u desetoj krivini imao sličnu situaciju ali sam otišao preširoko i pao. Teško je to, komplikovano je proračunati kočenje a takođe i Lorencovu liniju kretanja. On se uvek mnogo priprema za izlazak iz krivine, pa se teško oseti kada je trenutak njegovog napada“, kaže Mark Markez, koji se da podsetimo plasirao na drugo mesto u Kataloniji.
„Mislim da nije postojala namera Janonea da uništi Lorencovu trku ali se to ipak desilo. Valentino je rekao da je lako govoriti kada niste na motociklu. Po meni je bitno da nije postojala namera i to je evidentno“, kaže Dani Pedrosa, motociklista Repsol Honde.

(Foto:Action Images)


tagovi

Valentino RosiMoto gpMark MarkezHorhe LorencoDani PedrosaAndrea Janone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara