"Jaja Ture"
"Jaja Ture"

Jajine filozofije o Dalekom istoku: Ne zanimaju me kineski milioni, bio bih ljut tamo, čemu sve to?

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.01.17. | 13:56

As iz Obale Slonovače nada se novom ugovoru u Mančester Sitiju

Jaja TureMediji su pisali o plati od čak 500.000 funti nedeljno. Daleki istok se nudio Jaji Tureu. Ali as Obale Slonovače i ne pomišlja o odlasku u Kinu. Najviše bi voleo da ostane u Mančester Sitiju, a ako ne - barem u Premijer ligi.
"Uvek sam govorio da bih se osećao ljutim kad bih otišao tamo", kategorički će Ture.

Pojašnjava...
"Da li fudbal igraš zato što voliš fudbal ili zato što želiš da zaradiš? Koji je smisao svega? Ja? Ja samo želim da igram zbog uživanja. Obožavam da igram, volim kad mogu da pomognem saigračima, uživam kad su preko puta veliki igrači i veliki timovi. I želim da nastavim tako. Ima ljudi čiji je mentalitet takav da žele da probaju nešto drugačije, ali ja samo želim da igram još fudbala".

Izabrane vesti

Istina, Ture je bio prva velika zvezda koja je prihvatila poziv Mančester Sitija što je i te kako dobro naplatio kada 2010. godine stigao iz Barselone. Kad ga je Pep Gvardiola ovog leta sklonio iz prvog tima menadžer Dmitri Seljuk opleo je po šefu struke Građana. Tek nekoliko meseci kasnije Ture se izvinio za postupke njegovog agenta, Gvardiola ga je vratio u tim, a iako možda nije igrač kakav je nekad bio Jaja i dalje jeste igrač koji pravi razliku na terenu.

Zato se sada nada da će mu Siti ponuditi novi ugovor.
"Želim da nešto vratim ovim navijačima. Želim da ih zabavim, da se oznojim za njih, da ih učinim srećnim. Da sam umoran, rekao bih: ’Ne, gotovo je’. Ali ne osećam se tako. Osećam se mladim", zaključio je Ture.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaMančester SitiKinaJaja TureEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara