""
""

Jadranska liga poručuje: U Evroligu idu osvajač F4 i najbolje plasirana ekipa na tabeli!

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.02.13. | 11:51

Josip Bilić demantovao pisanja pojedinih srpskih medija i potvrdio da će u Evroligu direktno da se plasiraju osvajač fajnal fora kao i najbolje plasirana ekipa iz regularnog dela takmičenja

 

Izabrane vesti

Direktor Jadranske lige Josip Bilić demantovao je danas informaciju da će finalisti završnog turnira regionalnog takmičenja odrediti učesnike Evrolige u narednoj sezoni.

Pojedini srpski mediji preneli su izjavu direktora Evrolige za komunikacije Dijega Fernandeza, koji je rekao da će plasman u najeltnije evropsko takmičenje obezbediti tri najbolje ekipe sa fajnal-fora.
“Nisam pročitao tu vest, čuo sam i mogu da kažem da je to čista dezinformacija. Propozicije Jadranske lige su jasne, plasman u Evroligu obezbediće prvak fajnal fora i najbolje plasirana ekipa u regularnom delu takmičenja. Ako Igokea recimo bude prva na tabeli na kraju ligaškog dela takmičenja, a kasnije osvoji i fajnal for, onda će pored nje u Evroligu ići drugoplasirana ekipa na tabeli posle ligaškog dela”, rekao je Bilić Tanjugu.

On je dodao da se teoretski može dogoditi da finalisti plej-ofa obezbede plasman u Evroligu.
“To je teoretski ostvarivo, ako bi Igokea zadržala prvo mesto na tabeli i igrala finale recimo sa Radničkim iz Kragujevca. Ukoliko bi Radnički pobedio u finalu, išao bi u Evroligu, ali mi to u ovom trenutku ne možemo da znamo”, objasnio je Bilić.  

(FOTO: MN press)


tagovi

FK Crvena zvezdaEvropaHrvatskaIgokeaJadranska ligaJosip BilićFK PartizanRadnički NišSlovenijaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara