Ada Hegerbeg
Ada Hegerbeg

Jadna Barsa, vratila se Ada

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.03.18. | 09:16

Lion je vezao 11 titula u prvenstvu Francuske, šest u kupu, i svakako je najozbiljniji kandidat za osvajanje nove triple krune

Lion je najuspešnija evropska ženska ekipa u poslednjih osam godina. Devojke sa Olimpijskog parka u tom periodu su šest puta dogurale do finala Lige šampiona, a u četiri navrata osvajale su pehar – 2011. i 2012, odnosno u minule dve sezone i pokušaće da postanu prvi klub koji je ostvario "het-trik" u najprestižnijem takmičenju. Takođe, ovaj klub je vezao 11 titula u prvenstvu Francuske, šest u kupu, i svakako je ozbiljan kandidat za osvajanje nove triple krune.

Izabranice nekadašnjeg veziste Trikolora Rejnalda Pedrosa imaju mnogo razloga da se nadaju podvigu. Do četvrtfinala su došle dvostrukim pobedama nad poljskim Medikom (9:0 i 5:0), te kazahstanskim Kazigurtom (9:0 i 7:0) koji svakako nisu protivnici za respekt, ali nijedan drugi preostali učesnik nije bio toliko impresivan. Barselona takođe može da se pohvali učinkom od četiri trijumfa bez primljenog gola, ali njeni problemi su neuporedivo manje iskustvo u ovakvim susretima i nestabilna forma. Katalonke su od početka februara u domaćem prvenstvu zabeležile dve pobede i tri remija, ali i poraz od Bilbaa, dok su Lionke od prošlogodišnjeg finala LŠ sa Pari Sen Žermenom, na kojem nije bilo pogodaka, sve 24 zvanične utakmice rešile u svoju korist, a pritom je golman Sara Buadi u 21 navratu sačuvala mrežu!

Izabrane vesti

Vrlo značajan faktor je i uigranost Francuskinja: u odnosu na startnu postavu iz pomenutog duela sa PSŽ-om jedino sjajna napadačica Aleks Morgan više nije u klubu (uzgred, Amerikanka se u tom finalu povredila već u 23. minutu). Konačno, Lionova "kraljica strelaca", Norvežanka Ada Hegerbeg vratila se na teren posle dvomesečne pauze zbog povrede leđa i na dva meča upisala se tri puta, pa je sva prilika da će Barselona loše da se provede.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:45 8512 LŠW Lyon W - Barcelona W kmb 1&2-4 1,62
Ukupna kvota1,62

LIGA ŠAMPIONA (Ž) - ČETVRTFINALE

Sreda
Mančester Siti - Linćeping 2:0 (1:0)
Monpelje - Čelsi 0:2 (0:0)

Četvrtak
18.00: (1,10) Volfzburg (9,00) Slavija Prag (16,0)
18.45: (1,15) Lion (7,00) Barselona (15,0)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

sportsko klađenjeLiga šampiona za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara