""
""

Iznađenje na Brdu: Lukavi Kaisedo odneo bod za Gornji Milanovac! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 19.02.16. | 17:56

Čukarički poveo golom iskusnog Nenada Mirosavljevića u 74. minutu, ali je vrlo dobri ekvadorski napadač šest minuta kasnije poravnao rezultat - 1:1

Prva utakmica prolećnog dela sezone u Superligi donela je i prvo veliko iznenađenje. Metalac je na gostovanju drugoplasiranom Čukaričkom osvojio izuzetno vredan bod i pokazao da će biti više nego ozbiljan kandidat za opstanak u elitnom rangu. Junak gostujućeg tima bio je Ekvadorac Valberto Kaisedo, koji je golom u 81. minutu poništio vodeći pogodak Nenada Mirosavljevića, koji se u strelce upisao sedam minuta ranije.

Izabrane vesti

Čukarički nije ušao u meč onako kako je trebalo, pa se takva igra bez konkretnog napadačkog učinka vukla praktično do kraja prvog poluvremena. Već u devetom minutu Metalac je ozbiljno pripretio. Miloš Mijić je snažno šutirao, lopta je izblokirana i u visokom luku je pala pred peterac i zbunila Merdovića, koji je onako iznenađen traljavo šutirao ka golu Nemanje Stevanovića.

Brđani su mahom napadali preko desnog boka, gde je su dejstvovali Filip Stojković i novajlija Knežević, koji je pokazao da bi u ovoj polusezoni mogao da bude kapitalno pojačanje za ekipu Zorana Popovića. Ipak, svaka napadačka zamisao domaćih zavisila je od kapitena Igora Matića, od kojeg je započinjao svaki napad Čukaričkog.

Brđani su konačno ozbiljno pripretili u 38. minutu. Doskorašnji levi bek Borca iz Čačka Stefan Živković odlično je centrirao, a Staniša Mandić gađao glavom sa pet metara udaljenosti, međutim, bez prevelike opasnosti za Nemanju Belića.

Igra na terenu se konačno rasplamsala na početku drugog dela igre. Domaći u pomerili linije tima ka napred, potisnuli odbranu Metalca duboko na njegovu polovinu, što im se konačno isplatilo u 61. minutu. Mandić je dobro probio po desnom boku, poslao odličnu loptu u srce šesnaesterca za najboljeg strelca tima Andriju Pavlovića, koji je previše oklevao i na kraju prilično slabo šutirao, pa je lopta završila u korneru.

Propuštena prilika domaćih umalo nije kažnjena samo pet minuta kasnije, kada se nakon odlične akcije Dragana Milovanovića u odličnoj prilici našao Milan Stojanović, ali je njegov udarac odbranio Stevanović.

Već sredinom drugog poluvremena trener Čukaričkog Zoran Popović u kratkom vremenskom period odlučio je da iskoristi sve tri izmene i uspeo da razmrda ekipu. Na terenu su se Bojić, Mirosavljević i Regan, a druga dvojica igrača učestvovala su u ključnoj akciji domaćina u 74. minutu. Praktično već u prvom kontaktu sa loptom Regan je uradio pravu stvar, dodao je do Kneževića, ovaj uposlio Živkovića, čije je sjajno ubcivanje odlično ispratio Mirosavljević i udarcem iz prve bez problema matirao Nemanju Belića.

U tim trenucima je izgledalo da je na Banovom brdu sve rešeno, jer je Čukarički dugo tražio put do gola ekipe iz Gornjeg Milanovca, ali nije bilo tako. Ekvadorac Kaisedo pobegao je odbrani Brđana u 83. minut, pravovremeno šutirao, savladao Stevanovića, a lopta se od desne stative odbila u mrežu domaćih.

ČUKARIČKI - METALAC 1:1 (0:0)
/Mirosavljević 74 - Kaisedo 82/

Stadion: Čukaričkog;
Sudija: Danilo Grujić;

Čukarički (4-2-3-1): Stevanović - Stojković, Đurić, Pijasentin, Živković - Lagator (od 74’ Regan), Srnić - Mandić  (od 69’ Mirosavljević), Matić (od 63’ Bojić), Knežević - Pavlović;

Metalac (4-1-4-1): Belić - Nikodijević, Dopuđ, Sedlar, Simović - Panić - Mladenović (od 68’ Stojković), Mijić, Merdović (od 77’ Kaisedo), Stojanović (od 68’ Delić) - Milovanović.

SUPERLIGA 23. KOLO:

Petak:
Čukarički - Metalac 1:1 (0:0)
/Mirosavljević 74 - Kaisedo 82/

Subota:
14.00: Borac – Jagodina
14.00: Crvena zvezda - Mladost L.
14.00: Rad - Novi Pazar
15.00: Vojvodina  - Spartak

Nedelja:
14.00: Voždovac  - Radnik S.
14.00: Radnički Niš – Javor
14.00: OFK Beograd - Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Valberto KaisedoSuperligaSrbijaNenad MirosavljevićMetalacČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara