"Vučelić"
"Vučelić"

Izgleda da je kraj: Vučelić predsednik Partizana u 17 sa 17!? Bjeković: To ćemo tek da vidimo, sprema se cirkuska predstava

Vreme čitanja: 4min | pon. 24.10.16. | 12:13

Da li će se održati skupština crno-belih? Duško Vujošević i Radomir Antić zgroženi

VučelićJovo nanovo do - Milorada Vučelića! Na skupštini Partizana, zakazanoj za 17 časova u Sportskom centru „Zemunelo“, crno-beli bi trebalo da dobiju predsednika kog čekaju bezmalo godinu dana, a prema svim pokazateljima, to će biti aktuelni prvi čovek Privremenog organa uprave i predsednik Sportskog društva.

Milorad Vučelić slovi za favorita na sednici od koje se očekuje da konačno bude i održana, jer je majska prekinuta zbog žestokog obračuna pozicije i opozcije, a na septembarskoj nije bilo kvoruma pošto se Nenad Bjeković, sa svojim timom, okupljenim pod imenom „Crno-bela familija“ nije pojavio na skupu.

Izabrane vesti

Neće ni danas, pa se čini da je Vučeliću očišćen put do pobede, za koju mu je neophodan najpre kvorum (33 od 65 delegata Skupštine), a potom i prosta većina od prisutnih članova (u slučaju da dođu 33 člana za pobedu je dovoljno 17 glasova).
Želim da Skupština bude uspešna i dostojanstvena i da joj prisustvuje veliki broj delegata. Nadam se da ćemo pokazati gospodske manire i da će dešavanja, za razliku od nekih prethodnih situacija, odgovarati renomeu kluba“, pojasnio je Milorad Vučelić u izjavi za Večernje novosti.

U odnosu na period kad je u predsedničkoj fotelji sedeo Zoran Popović do danas promenjeno je više od deset članova Skupštine. Interesantno je da se od svih novih očekuje da glasaju za Vučelića, čime se njegova pobeda praktično ne dovodi u pitanje. Ako bude kvoruma.
Menjaju se i poslanici u parlamentu, pa se nikada oko toga nije dizala velika buka. Ukoliko postoji sukob interesa kod pojedinih delegata, valjda je najnormalnije da oni budu isključeni iz Skupštine“, pojasnio je Vučelić.

Bjeković i VučelićUpravo su promene delegata Skupštine, isključivanje pojedinaca na osnovu disciplinskih prijava i postavljanje novih na zborovima, razlozi zbog kojih Nenad Bjeković uverava da se nije radilo legalno, pa se sa ljudima koji njega podržavaju neće ni pojaviti u „Zemunelu“. Štaviše, Bjeković je siguran da će sud, na osnovu tužbe koju je nekadašnji sportski direktor podneo protiv FK i SD Partizan, već u sredu doneti odluku da novi članovi nemaju pravo glasa, odnosno na taj način poništiti današnji eventualni izbor Milorada Vučelića.
Ni ja, a ni oni koji žele dobro Partizanu danas neće doći na tu cirkusku predstavu. Skupštinu koju su sklopili menjanjem delegata dok nisu stigli do brojke za koju veruju da im je dovoljna da bi sačuvali svoje pozicije, ne priznajem. I naravno, ne mogu da verujem da bilo ko može da kaže da sve što su uradili nije protivzakonito. To da li će Vučelić biti predsednik Partizana tek ćemo da vidimo. Taj čovek nije član Skupštine! To što veruje da jeste, njegova je stvar, ali nije, i sud će to dokazati. Zato su i požurili da završe posao pre suđenja. Prave od Partizana cirkus, ali neće to još dugo trajati“, kaže Bjeković za Sportski žurnal.

VujoševićČinjenica da su prethodne dve Skupštine propale i da organizaciona kriza drma Partizan i te kako pogađa njegovu košarkašku legendu Duška Vujoševića, člana Skupštine u prethodnom sazivu.
Žao mi je zbog svega što se dešava u Partizanu. Dok sam bio na čelu Jugoslovenskog sportskog društva, trudio sam se da što bolje obavljam funkciju predsednika, ali sada više nisam u toj poziciji. Na moju sreću, sada sam na drugom poslu i malo mi je teško da komentarišem dešavanja u klubu. Niko ne kontaktira sa mnom, ali čini mi se da je stanje šizofreno. Stvarno mi nije normalno da su lične interese stavljeni ispred interesa kluba i žao mi je što je među partizanovcima došlo do takvih podela. U to su umešani i mediji i navijači, a sve zarad ličnih interesa“, smatra Vujošević u izjavi za Kurir.

AntićI nekadašnji fudbalski as Partizana, kasnije trener priznat u svetu i poslednji selektor s kojim smo izborili plasman na veliko takmičenje, Radomir Antić, zgrožen je pojavama u Humskoj 1.
Bio sam nedavno na stadionu Partizana kad je bila humanitarna utakmica i moram da kažem da su svlačionice i WC isti onakvi kao kada sam ja bio igrač, a prošlo je 40 godina. Sve su to neke stvari koje pokazuju da se u Partizanu vodi samo borba za fotelje, a da je klub u drugom planu. Ne znam zaista šta da kažem, nemam objašnjenje, a ni dovoljno informacija da bih dao detaljniji komentar“, predočio je Radomir Antić u izjavi za Informer.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaRadomir AntićFK PartizanNenad BjekovićMilorad VučelićDuško Vujošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara