"Dijego Godin, Dijego Kosta i Tomas Miler"
"Dijego Godin, Dijego Kosta i Tomas Miler"

Izabrana rezervna postava: Mileru, Kosti i Godinu ni traga, ni glasa!

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.01.15. | 21:01

Barselona prednjači sa tri igrača u drugoj postavi, dok najveći rival Real i minhenski Bajern imaju po jednog manje

Dijego Godin, Dijego Kosta i Tomas Miler

Igrači su rekli svoje, nakon prvog odabran je i drugi tim za 2014. godinu! Mnogo će se prašine dići i oko drugih 11, pošto ni u ovom timu nema nekolicine igrača koji su kako na individualnom, tako i na ekipnom planu dominirali svetskim fudbalom. Opet su izvisili Tomas Miler, Dijego Godin, Dijego Kosta...

Izabrane vesti

U drugom timu 2014. godine našli su se: Tibo Kurtoa (Čelsi) - Dani Alves (Barselona), Mats Humels (Borusija Dortmund), David Alaba (Bajern), Marselo (Real Madrid) - Ćabi Alonso (Bajern), Jaja Ture (Mančester Siti), Luka Modrić (Real Madrid) - Luis Suarez (Barselona), Zlatan Ibrahimović (PSŽ), Nejmar (Barselona).

Što se golmana tiče, reklo bi se da nije bilo dileme pošto je Tibo Kurtoa fantastično branio kako za Atletiko sa kojim je stigao do titule u Primeri i finala Lige šampiona, tako i za Čelsi koji ove sezone sjajno gura na svim frontovima.

Defanzivci će izazvati mnogo polemika pošto je postojalo nekoliko odbrambenih fudbalera koji su imali fantastičnu godinu za sobom, ali za njih nije bilo mesta u odabranom društvu. Prvi nam na pamet pada Dijego Godin koji je jedan od najzaslužnijih za pomenute uspehe Simeonovog tima prethodne sezone, a bez griže savesti moglo se glasati i za Žeroma Boatenga koji je osvojio titulu sa Bajernom i Zlatnu boginju sa reprezentacijom Nemačke pritom odigravši veoma dobro oba takmičenja.

Reklo bi se da su sa veznim redom najviše pogodili s obzirom na to da su Ture, Modrić i Alonso odigrali sjajno u 2014. i osvajali trofeje sa svojim klubovima.

Kada je napad u pitanju, verovatno će biti lavine komentara. Nejmar, Suarez i Ibrahimović su imali dobre sezone na individualnom planu, ali njihove ekipe se nisu proslavile u 2014. godini. S druge strane, mesta nije bilo za Tomasa Milera koji je poput Boatenga imao mnogo uspeha i sa Bajernom i sa Nemačkom, a za svetsku titulu Pancera bio je i jedan od najzaslužnijih s obzirom na to da je sa pet pogodaka bio drugi strelac Mundijala i prvi golgeter tima Joakima Leva. Takođe, igrači su prevideli i Dijega Kostu koji je bio najbolji strelac Atletika u pohodu na titulu u Primeri i finale Lige šampiona.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Tomas MilerReal MadridFIFProFIFADijego KostaDijego GodinČelsiBajern MinhenAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara