"Majstorija Jarmolenka"
"Majstorija Jarmolenka"

Iz Ukrajine se vidi put za Francusku: Jarmolenko i Seleznjov nokautirali Slovence u Ljvovu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.11.15. | 19:57

Selekcija Mihaila Ivanoviča Fomenka napadala je bukvalno od početka do kraja utakmice, ali na kraju sa dva gola prednosti putuje za Maribor - 2:0

Majstorija Jarmolenka

Iz Ljvova se vidi put za Francusku. Ukrajinci su u prvoj utakmici braraža za plasman na Evropsko prvenstvo sigurnom igrom savladali neubedljivu Sloveniju, koja će za tri dana u Mariboru imati izuzetno težak posao da nadoknadi zaostatak iz prvog meča - 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Selekcija Mihaila Ivanoviča Fomenka napadala je bukvalno od početka do kraja utakmice, sa željom da stekne što veće primućstvo u prvoj utakmici. Iz tih silnih naleta došao je i vodeći pogodak Andreja Jarmolenka u 23. minutu. Fenomenalni napadač Dinama iz Kijava napravio je pravu majstoriju u šesnaestercu Slovenije, fenomenalnom fintom izbacio gotovo trojicu gostujućih fudbalera i pogodio suprotan ugao gola Samira Handanovića.

Slovenci su veliku priliku za izjednačenje, ali i mnogo bolji rezultat u ovoj utakmici propustili u 28. minutu. U tom trenutku tragičar ove utakmice postao je Josip Iličić, koji je propustio veliku priliku da savlada Pjatova i tako u potpunosti promeni dešavanja na ovoj utakmici.

Sa druge strane Ukrajicima je taj trenutak bio i dodatni motiv da nastave sa atacima ka golu Handanovića, a drugi pogodak je konačno stigao 54. minutu. Artem Fedeckij je odlično probio po desnom boku, ušao u kazneni prostor gostiju iskosa sa desne strane, a onda na drugoj stativi pronašao slobodnog Seleznjova, koji je postavio konačan rezultat ove utakmice.

Napadač Dnjepra je u 70. minutu mogao i definitivno da reši pitanje pobednika ovog dvomeča, izašao je sam pred Handanovića, kojeg je uspeo da prevari, ali je njegov udarac završio na stativi slovenačkog gola. Ovako, zadržana je kakva-takva neizvesnost pred revanš u Ljudskom vrtu, ali izabranici Srećka Kataneca moraju u revanšu moraju da naprave veliki podvig kako bi eliminisali odlične Ukrajince.

(FOTO: Action images)


tagovi

Ukrajinareprezentativni fudbalJevhen SeleznjovEvropaAndrij Jarmolenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara