""
""

IZ MINUTA U MINUT (3. maj): Genganu Kup Francuske, Demikelis sanja Mundijal!

Vreme čitanja: 23min | sub. 03.05.14. | 23:43

Pratite najvažnije vesti iz sveta sporta uživo, sve što se dogodi saznaćete na MOZZART Sportu

TO BI BILO SVE ZA DANAS. NOVO JAVLJANJE ZAKAZUJEMO ZA SUTRA UJUTRU...

23.42 - Argentinski internacionalac i reprezentativac Martin Demikelis istakao je da sanja da predstavlja svoju zemlju na predstojećem Mundijalu u Brazilu. 
"Ne znam kakvi će parametri selektora biti za poziv u reprezentaciju, ali ja znam da sam spreman i željan igre. Želim da budem deo Svetskog prvenstva", rekao je Demikelis.

Izabrane vesti

23.37 - GOTOVO JE! Napoli je osvojio još jedan trofej u Kupu Italije! Rafa Benitez i sa petim uzastopnim klubom osvaja trofej.

23.30 - Dries Mertens stavlja tačku na finalni meč Kupa Italije između Fjorentine i Napolija! Ekipa Rafe Beniteza sada vodi sa 1:3 u samom finišu meča! 

22.57 – Gengan je osvajač Kupa Francuske! Pomalo i iznenađujuće, klub koji se bori za opstanak u Ligi 1 je u derbiju Bretanje savladao lokalnog rivala Ren 2:0 i golovima Martinsa-Pereire i Mustafe Jatabarea obezbedili drugi trofej kupa u istoriji (premijerni osvojen 2009).

22.30 - Poluvreme na Olimpiku. Napoli vodi 2:1 protiv Fiorentine. Šta nam donosi nastavak finala Kupa Italije?

22.25 - Antonio Rukavina je postigao je u 20. minutu spektakularan gol za Valjadolid koji vodi 1:0 protiv Espanjola u jednom od presudnih mečeva za opstanak u Primeri.

22.13 - Vraća se Viola, Vargas je pogodio mrežu Rejne i sad je 2:1 za Napoli.

22.10 - Pogotkom Mustafe Jatabarea Gengan je uvećao prednost u finalu Kupa Francuske i sad vodi 2:0 protiv Rena.

22.01 - Napoli je duplirao vođstvo na Olimpiku, opet je strelac Insinje, koji je sjajno završio kontru. Igrao se 17. minutu.

21.57 - Golom Lorenca Insinjea u 11. minutu Napoli vodi protiv Fiorentine u finalu Kupa Italije.

21.52 - U prvoj utakmici 29. kola portugalske Primeire Nasional i Sporting odigrali su 1:1 u Madeiri. Gosti su vodili od 39. minuta autogolom Kamposa, dok je konačan rezultat postavio Barseljos u 76. minutu.

21.44 - Gengan vodi u finalu Kupa Francuske na Stadionu Francuska golom Martinsa-Pereire u 37. minutu - 1:0.

21.35 - Sastavi ekipa za finale Kupa Italije između Fjorentine i Napolija:

FJORENTINA: Neto - Tomović, Gonzalo, Savić, Paskval - Pizaro, Akvilani, Vargas - Hoakin, Valero, Iličić.

NAPOLI: Reina - Enrikue, Fernandez, Albiol, Gulam - Žorginho, Inler - Insinje, Hamšik, Kaljehon - Iguain.

21.32 - Finale kupa Italije u Rimu između Napolija i Fiorentine počelo je sa 35 minuta zakašnjena. Ultrasi Napolija na početku nisu želeli da se meč odigra jer je jedan njihov član upucan danas na ulicama Rima u sukobima sa huliganima Rome. Posle pola sata pregovora, kapiten Hamšik i čelnici kluba su ubedili napolitanske navijače da se smire. Huligani su dali zeleno svetlo da meč ipak počne... Tribine Olimpika su popunjenje skoro do poslednjeg mesta. 

20.58 - Finale Kupa Italije između Fiorentine i Napolija koje je zakazano za 21.00 časova na rimskom Olimpiku, još nije počelo zbog haosa na ulicama Rima. Uoči meča je došlo do sukoba huligana Napolija, Fiorenine, ali i domaćih fanova Rome. Italijanski mediji javljaju da su Romanisti "lovili" Napolitance po ulicama prestonice i da je u tim sukobima iz vatrenog oružja ranjen jedan navijač Napolija koji se trenutno nalazi u bolnici u životnoj opasnosti. Povređeno je desetak pristalica sva tri kluba. Na stadionu se i dalje veća da li će finale biti odigrano... 

20.56 - OFK Beograd je slavio u Jagodini 2:0 i osvojio bodove zlata vredne u borbi za opstanak. Do pobede u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa je stigao i kragujevački Radnički koji je takođe priredio iznenađenje pobedom od 1:0 nad Čukaričkim u gostima. Opširnije o pobedama davljenika porčitajte OVDE

20.43 - Košarkaši Borac MOZZART Sporta su zabeležili prvu pobedu u ovoj sezoni Superlige. Čačani su savladali Metalac iz Valjeva rezultatom 77:61. 

20.40 - Crvena zvezda je povela sa 2:0 protiv Rada golom Mrđe u 48. minutu. Nenad Milijaš je centrirao, a Mrđa se lukavo ubacio ispred golmana Danilovića i udarcem glavom pogodio mrežu Građevinara. 

20.39 - Zavšren je šampionat u Holandiji! PSV ide u Ligu Evrope, iz lige je ispala Roda i to tako što je NEC izjednačio u 88. minutu protiv Ajaksa u Amsterdamu. Opširnije o završetku prvenstva u Holandiji pročitajte OVDE

20.31 - Osasuna gubi na svom terenu od Selte 0:2. Osasuni su bodovi preko potrebni u borni za opstanak. Strelac oba gola za goste iz Viga je Nolito

20.25 - Uprkos potpunoj ofanzivi, Everton nije uspeo da izjednači protiv Mančester Sitija. Najbolju šansu je propustio Delufeu u finišu meča. Igralo se šest minuta nadoknade, ali Siti je uspeo da odbrani prednost i verovatno napravi odlučujući korak ka tituli. 

20.17 - Poluvreme na najvećem srpskom stadionu, a Crvena zvezda vodi protiv Rada sa 1:0 zahvaljujući golu Nenada Milijaša sa penala dosuđenog zbog toga što je Nikola Raspopović rukom zaustavio loptu posle jednog centaršuta.

Zvezdi su prethodno poništena dva gola zbog ofsajda Filipa Kasalice, Darko Lazović je imao sjajnu šansu posle solo prodora, ali je tek Milijaš sa kreča uspeo da zatrese mrežu rivala.

Postavlja se samo pitanje zašto on nije izvodio penale i u 146. večitom derbiju?

Na drugoj strani najbolju priliku imao je Slobodan Urošević, koji je umalo kaznio grešku Nejca Pečnika posle koje je slovenački fudbale razmenio nekoliko psovki sa golmanom Zvezde Bobanom Bajkovićem. Gol Milijaša je, ipak, spustio tenziju u crveno-belom timu.

20.09 - Lokeren je u gostima slavio protiv Genka sa 2:1. Strelci za Lokeren su bili Vanaken 32. i Mijat Marić u 63. minutu, dok je gol za domaći tim postigao veteran Bufel u 45. minutu igre. 

20.03 - Crvena zvezda vodi protiv Rada! Strelac je kapiten Milijaš iz pebala, pošto je prethodno Raspopović u svom šesnaestercu igrao rukom. Odgovornost je preuzeo Milijaš i konačno obradovao Zvezdine navijače koji imaju stres od izvođenja penala ove sezone. Uživo prenos sa Marakane pratiti OVDE. Zahvaljujemo se čitaoce koji je kroz komentar poslao link za gol Milijaša.

20.00 - Elče je kao gost pobedio Malagu sa 1:0 i napravio moćda i ključni korak u borni za opstanak. 

19.58 - U poslednjem sekundu utakmice Galatasaraj je stogao do preokreta i pobede protiv Genčlerbirligija golom Umuta Buluta. Galata je tako zadržala drugo mesto koje direktno vodi i u Ligu šampiona ispred Bešiktaša. Do kraja su još dva kola. Opširnije OVDE

19.54 - Everton je smanjio na 2:3! Romelu Lukaku je strelac gola koji opet čini šampionsku trku otvorenom. Belgijanac je pogodio glavom posle centaršuta Bejnsa. Everton je u potpunoj ofanzivi. Martinez je umesto štopera Džagielke uveo napadača Delufeua, dok je Pelegrini izveo Aguera i Jaju Turea i uveo Fernandinja i Kolarova

19.53 - Strašna šansa za Rad. Urošević je šutirao preko gola... 

19.47 - Rad odoleva na Marakani, ali retko prelazi centar. Kasalica je dva puta zatresao mrežu, ali su mu oba pogotka opravdano poništena za vođstvo. Sjajnu šansu u 16. minutu je propustio Nikola Mijailovića. OFK Beograd na opšte iznenađenje vodi 2:0 u Jagodini. Šutirao je Dražić, golman Perić je odbio loptu na koju je natrčao strelac Čavrić. Pratite prenos uživo OVDE. Domaćim igračima zviždi ceo stadion! 

19.45 - Bojana Jovanovski je uspešno startovala na WTA turniru u Madridu pošto je danas u prvom kolu ubedljiivo savladala Italijanku Karin Knap sa 2:0 u setovima - 6:1, 6:1. U drugom kolu čeka bolju iz duela u kojem se sastaju Ana Ivanović i Amerikanka Medison Kiz.

19.42 - Poluvremna na mečevima poslednjeg kola holandske Eredivizije. Prema sadašnjoj situaciji, PSV ide u Ligu Evrope, RKC i Roda u plej-aut, a NEC ispada iz lige. U baražu za Ligu Evrope bi trebalo da igraju Vitese, Herenven, Groningen i AZ Alkmar. 

19.39 - Danas su igrani i svi mečevi 27. kola Prve lige Srbije. Borac i Bežanija su ostali u trci za treće mesto i baraž za popunu Superlige. Velika gužva u borbi za opstanak. Opširnije o raspletu u PLS čitajte OVDE

19.37 - Mančester Siti vodi 3:1 protiv Evertona! Opet Edin Džeko! Bosanski napadač je na početku drugog poluvremena iskoristio lepu asistenciju Nasrija i pogodio sa ivie peterca za veliku prednost Građana i verovatno titulu prvaka Engleske. 

19.33 - OFK Beograd vodi u Jagodini golom Dražića. Prema rečima našeg izveštača koji je na licu mesta, Romantičari su do iznenađujućeg vođstva došli posle neshvatljive greške golmana Perića koji je ispustio loptu. Šta se dešava na meču Jagodina - OFK Beograd, pročitajte OVDE u prenosu uživo. 

19.27 - Galatasaraj je ekspresno stigao do izjednačenja protiv Genčlerbirligija. Gol Jilmaza u 61. i autogol Čalika u 63. minutu su doneli osmehe na lica domaćim navijačima. 

19.20 - Srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je danas 10. mesto u kvalifikacijama za treći trkački vikend u Svetskom šampionatu turing automobila (WTČ) na stazi Hungaroring u Mađarskoj

19.13 - Mančester Siti je stigao do potpunog preokret na Gudison Parku i čini se da pravi odlučujući korak za osvajanje titule. Junak preokreta je Edin Džeko koji je u 43. minutu pogodio udarcem glavom posle centaršuta Milnera, ali i slabe intervencije odbrane Evertona! Građane verovatno još 45 minuta deli od titule... 

19.05 - Počeli su mečevi poslednjeg kola holandske Eredivizije. Neizvesna je borba za četvrtu poziciju i plasman u Ligu Evrope. PSV drži sve u svojim rukama, pošto golom Depaja vodi protiv Brede. Vitese i Herenven se nadaju kiksu Filipsovaca. Poslednjeplasirana Roda ima tri boda manje od NEC-a. Ako Roda danas pobedi, a NEC izgubi na gostovanju Ajaksu, onda NEC ispada direktno iz lige zbog slabije gol razlike, a Roda ide u baraž. Za sada se Rodi ti planovi odvijaju odlično jer vodi 1:0 protiv Go Ahed Iglsa, dok Ajaks vodi 1:0 protiv NEC-a. Inače, Groningen ima prednost protiv Heraklesa, a strelac je Rišairo Živković. Tvente vodi 2:1, jedan gol je postigao Dušan Tadić! Pogledajte gol Tadića:

18.57 - Poznate su startne postave za meč na Marakani...

Crvena zvezda: Bajković - Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović - Kovačević - Lazović, Milijaš, Ninković - Kasalica, Mrđa
Rad: Danilović - Milošević, Knežević, Ćirković, Lazevski - Urošević, Rodić - Gnjatić, Stanojević, Raspopović - Injac

Prenos možete pratiti OVDE.

18.52 - Mančester Siti stiže do izjednačenja! Serhio Aguero je protutnjao kroz odbranu Evertona i preciznim udarcem u bliži ugao matirao Hauarda. Ipak, bod ne znači mnogo Građanima. Moraće da dođu do potpunog preokreta ako žele da situaciju u trci za titulom drže pod kontrolom. 

18.47 - Het trik Nemanje Kojića! Partizanov rezervista je postigao i treći gol za 5:0 protiv Donjeg Srema. 

18.40 - Everton vodi 1:0 protiv Mančester Sitija! Evrogol Rosa Barklija u 10 minutu sa udaljenosti od 20 metara. Barkli je poslao proijektil u Hartovu mrežu! Golu Barklija se podjednako, a verovatno još više, obradovali i navijači gradskog rivala Liverpula. Ako Siti danas ne pobedi, Liverpul ima šansu da pobedom protiv Kristal Palasa sutra opet dođe na korak do osvajanja titule. 

18.38 - Novi gol Kojića! Sada je 4:0 za Partizan u Novom Sadu... Pobeda crno-belih je obezbeđena, i čim se završi utakmica, misli navijača Partizana biće okrenute ka Marakani gde gostuje davljenik Rad...

18.35 - Posle slabašnih 0:0 u prvom poluvremenu, Kubanj se razgoropadio u drugom poluvremenu protiv Krila Svojetov i vodi 4:0. Dva gola je postigao Melgareho, a po jedan Manolev i Rabiu

18.28 - Partizan vodi 3:0 protiv Donjeg Srema! Tek što je ušao u igru sa klupe, junak sa večitog derbija Nemanja Kojić je postigao gol. Robusni napadač je sačekao loptu na drugoj stativi posle centaršuta Vulićevića i overio pobedu crno-belih. 

18.18 - Milica Mandić osvojila je srebrnu medalju na evropskom prvenstvu u tekvondou koje je održano u prestonici Azerbejdžana Bakuu. Čestitam olimpijskoj šampionki iz Londona koja je napravila još jedan sjajan rezultat u karijeri!

18.16 - Elče vodi 1:0 u Malagi i pravi veliki korak u borbi za opstanak. Strelac gola je Rodrigez u 11. minutu.  

18.13 - Objavljeni su startni timovi za najzanimljiviji susret 37. kola Premijer lige, Everton – Mančester Siti. Kvote za ovaj meč možete pogledati OVDE.

Everton: Hauard – Stouns, Džagielka, Alkaraz – Koleman, Mekarti, Osman, Bejns – Barkli, Nejsmit, Lukaku.
Mančester Siti: Hart – Zabaleta, Kopmani, Demikelis, Kliši – Milner, Havi Garsija, Jaja Ture, Nasri – Džeko, Aguero.

18.10 - Galatasaraj gubi 0:2 na svom terenu od Genčlerbirligija, Bešiktaš vodi 2:0 kao domaćin protiv Kasimpaše. Dva isanbulska velikana se bore za drugo mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona, s obzirom da je Fenerbahčeu zabranjeno da učestvuje u evrokupovima. Treće mesto vodi u kvalifikacije za LŠ. Prema ovim rezultatima Bešikatš ima dva boda više od Galate i preuzeo je drugo mesto. Manćini je zaista uspeo da upropasti Galatu... U startnoj postavi, ali i na klupi Birligija, nema nijednog srpskog fudbalera. 

18.03 - Počinju druga poluvremena na superligaškim terenima u Srbiji. Da podsetimo: Partizan vodi u Novom Sadu protiv Donjge Srema sa 2:0, Javor ima prednost od 2:1 na svom terenu protiv Vojvodine, na meču Voždovca i Radničkog iz Niša posle prvh 45 minuta igre nije bilo golova. 

17.53 - Kraj na Old Trafordu! Sanderlend je pobedio Mančester Junajted 1:0! Sanderlend je gotovo sigurno izborio opstanak u Premijer ligi, u Čempionšip će Kardif i Fulam. Junajted ima samo teoretske šanse da se dokopa Lige Evrope. Potrebno im je da pobede u oba preostala meča, a da Totenhem izgubi na svom Terenu od Aston Vile. Opširnije o raspletu u Premijer ligi čitajte u našem izveštaju OVDE.

17.49 - Šok na Nou Kampu! Hetafe je izjednačio protiv Barselone na 2:2 golom Lafite u 92. minutu! Barselona je ispala iz šampionske trke, Hetafe je na Nou Kampu obezbedio veliki bod u borbi za opstanak. Kvota na iks je bila 12.00. U našem izveštaju OVDE, pročitajte šta se dešavalo na Nou Kampu. 

17.46 - Partizan kontroliše i igru i rezultat na Karađorđu. Posle prvog poluvremena gostovanja Donjem Sremu, doduše, na neutralnom terenu, crno-beli vode 2:0, golovima napadačkog tandema Danko Lazović – Petar Škuletić.

Iskusni špic je u šestom minutu spretno reagovao na centaršut jednog od junaka minulog derbija, Nikole Drinčića, glavom postigao treći gol otkako se vratio u Humsku 1 i nagovestio da se šampion neće lako odreći trke za titulu, a bivši centarfor Vojvodine pokazao da osim glavom može da bude koristan i igrom nogama, pa je zategao praćku sa ivice kaznenog prostora i pogodio ugao smušeno golamna Beljića koji je mogao bolje da interveniše i prilikom prvog gola.

Za 45 minuta Donji Srem nije došao u situaciju da ugrozi Milana Lukača i ukoliko se nešto drastično ne promeni tri boda će završiti na crno-beloj strani Topčiderskog brda.  

DONJI SREM – PARTIZAN 0:2
/Lazović 6, Škuletić 41/

Donji Srem: Beljić – Lakićević, Prljević, Lakić-Pešić, Kuzmanović – Košutić, Čoradšić - Mijić, Krunić, Zec – Damnjanović.

Partizan: Lukač – Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov – Drinčić, Brašanac, A. Živković, Ilić – Škuletić, Lazović.

17.40 - Posle solo akcije Petra Škuletića, Partizan je poveo sa 2:0 na Karađorđu protiv Donjeg Srema. Škuletić je sa leve strane šutirao u bliži ugao golmana Belića koji je opet loše intervenisao i crno-beli su duplirali prednost. 

17.38 - Umalo da Sanderlend povede sa 2:0 na Old Trafordu! Đakerini je pogodio stativu. Poptuna ofanziva Junajteda, a ubrzo je Velbek promašio sjajnu šansu. 

17.35 - Nemanja Vidić je pogodio u Ivanjici za vođstvo Javora od 2:1 protiv Vojvodine, pa Ivanjičani i dalje imaju šanse za opstanak. 

17.31 - Sanderlend i dalje golom Larsona vodi na Old Trafordu, ali Rajan Gigs je naredio totalnu ofanzivu i sa klupe u igru uveo Velbeka, Van Persija i Januzaja umesto Mate, Janga i Nanija. Junajtedu su bodovi potrebni za plasman u Ligu Evrope, Sanderlendu za opstanak. 

17.29 - Palermo je pobedio u Novari 1:0 i pet kola pre kraja i definitivno obetbedio prvo mesto u ligi i povratak u Seriju A!

17.26 - Barselona je slomila otpor Hetafea. Aleksis Sančez je pogodio za vođstvo od 2:1 i ostavio Katalonce u trci za titulu u Primeri. 

17.23 - Vojvodina je izjednačila u Ivanjici golom Ivanića u 21. minutu. 

17.18 - Ivica Olić je pogodio u 91. minutu za pobedu Volfsburga od 2:1 u Štutgartu. Vukovi su sačuvali nadu da će u poslednjem kolu prestići četvrtopalsirani Bajer Levekuzen u borbi za Ligu šampiona. Švabe ovaj poraz ipak nije zaboleo jer su zahvaljujući rezultatima na ostalim mečevima izborili opstanak. U poslednjem kolu je im je potrebno da Bajer u Leverkuzenu ne pobedi Verder, a da oni savladaju Menhengladbah na svom terenu. Šansu ima i Menhengladbah kojem je takođe potreban kiks Bajera i pobeda u Volfsburgu. 

17.14 - Marki Arnautović je zatresao mrežu za 2:0 Stouka protiv Fulama i poslao Kolibaše u Čempionšip. 

17.06 - Partizan vodi u Novom Sadu protiv Donjeg Srema - 1:0. Drinčić je sjajno centrirao na drugu stativu, golman Donjeg Srema je katastrofalno procenio let lopte, a usamljeni Danko Lazović je sa par metara pogodio glavom prazu mrežu. 

16.58 - Mario Gece se baš nameračio da "sahrani" Hamburg. Het trik Bajernove zvezde za vođstvo od 3:0 u Hamburgu. Iako domaćinu gori pod nogama, Bajern nema milosti. Šalke vodi 2:0 u Frajburgu golom Huntelara, Verder imao 1:0 protiv Herte zahvaljujući Hantu.  

16.53 - Slavlje na Vila Parku! Aston Vila je golovima Vajmana u 42. i Olbrajtona u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena povela 3:1 protiv Hala što joj garantuje opstanak. 

16.52 - Izjednačio je Štutgart protiv Volfsburga golom Gentnera - 1:1. Ako ostanu ovakvi rezultati, Švabe su i definitivno obezbedile opstanak, dok je Volfsburg izgubio trku sa Leverkuzenom za četvrto mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. 

16.45 - Poluvreme na Nou Kampu. Hetafe odoleva Kataloncima koji su poveli pogotkom Lea Mesija, ali su Madriđani izjednačili preko Lafite kojem je prvo gol poništen, ali su ga sudije posle dodatnih konsultacija ipak priznale. 

16.43 - Teško Nirnbergu... Primili su i drugi gol i gube 0:2 od Hanovera na svom terenu. Sada mogu samo da se nadaju čudesnom spletu okolnosti u poslednjem kolu kako bi se dokopali baraža. Bajern je još jednim golom Gecea duplirao vođstvo u Hamburgu. 

16.30 - Golom Sebastijana Larsona, Sanderlend vodi 1:0 na Old Trafordu protiv Mančester Junajteda! Crne mačke grabe ka opstanku.

Problemi za Aston Vilu koja je izgubila vođstvo na Vila Parku protiv Hala pošto je Rosenior izjednačio. U još goroj situaciji je Fulam koji gubi u Stouku posle pogotka Odemvingija. Prema ovim rezultatima, Fulam je ispao iz Premijer lige! 

16.25 - Rasplet u Turskoj u borbi za opstanak! Fenjerašu Kajzeriju nije pomogla ni pobeda od 4:1 u gostima protiv Eskišehira jer im na ruku nisu išli rezultati na ostalim mečevima i pobede Elazga i Erčijea. Drugi klub koji ispada je Antalija. Iako su u direktnom okršaju vodili 1:0 na poluvremenu protiv Elaziga golom Lamina Dijare, na kraju su poraženi 1:2. Ime trećeg putnika u drugu ligu će biti poznato možda u narednom, pretposlednjem kolu. Elazig je prvi ispod crte sa 34 boda, Erčije je danas u direktnom suelu savladao Gacijantep 1:0 golom Tarorea u 86. minutu i sada ova dva tima imaju isti broj bodova (36) i beže Elazigu dva boda. 

16.21 - Aston Vila vodi protiv Hala 1:0 golom Vestvuda, dok je iskusni Šola Ameobi pogodio za prednost Njukasla protiv fenjeraša Kardifa. 

16.15 - Poluvremena u pretposlednjem kolu Bundeslige. Hamburg i Nirnberg gube kao domaćini iako su im bodovi neophodni. Ajntraht u Braunšvajgu nije slomio otpor Augsburga. Trenutno Hamburg ima bod više od Nirnberga i Braunšvajga, ali ako u Braunšvajgu domaćin povede, preuzeće 16. poziciju koja vodi u baraž. U borbi za četvrto mesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, Leverkuzen beži Volfsburgu za bod. Farmaceuti vode 2:0 na gostovanju u Frankfurtu., Vukovi imaju minimalnu prednost u Štutgartu. 

16.10 - Objavljeni su startni timovi Donjeg Srema i Partizana uoči susreta na Karađorđu, zakazanog za 17 časova.

Donji Srem: Beljić – Lakićević, Prljević, Lakić-Pešić, Kuzmanović – Košutić, Čoradšić - Mijić, Krunić, Zec – Damnjanović.
Partizan: Lukač – Vulićević, Trajković, Stanković, Volkov – Drinčić, Brašanac, A. Živković, Ilić – Škuletić, Lazović.

Kvote za meč Donjeg Srema i Partizana možete pogledati OVDE.

16.10 - Pršti u Subotici! Sada je 2:2! Novi Pazar je bio preokrenuo i vodio 2:1 golom bivšeg štopera Subotičana Otaševića, ali je Kovačević doneo izjednačenje domaćem timu. . 

16.08 - Red Bul Lajpcig je novi član nemačke Cvajte! Skupoceni projekat autrijskog milijardera Ditera Matešica je nastavio da preskače rangove i hita ka Bundesligi. 

16.04 - Bajern vodi u Hamburgu golom Marija Gecea. Hamburg je u velikim problemima. Čak im visi i baraž za opstanak... Borusija vodi 3:1 protiv Hofenhajma! 

16.02 - Kakav blickrig Borusije u Dorttmundu. Hofenhajm je vodio golom Klopove velike želje Roberta Firmina, ali su Milioneri preokrenuli pogocima Groskrojca i Mhitarjana u intervalu od dva minuta. Kod prvog gola je asistirao Miloš Jojić

15.54 - Šok u Antaliji! Domaći tim je primio dva gola od Elaziga za pet minuta i gubi sa 1:2, a bodovi su mu neophodni u borbi za opstanak jer su do kraja ostala dva kola. Karadeniz je "tuširao" domaće golovima u 64. i 69. minutu. 

15.49 - Gosti se goste u Bundesligi. Na strani vode Šalke protiv Frajburga, Volfsburg protiv Štutgarta, Hanover protiv Nirnberga... Jedino Borusija u Menhengladbahu ima prtednost golom Štrancla protiv Majnca. 

15.46 Novi Pazar golom Arsenijevića s penala dolazi do 1:1 u Subotici. Poluvreme.

15.45 U toku su i mečevi Bundeslige. Za Borusiju iz Dortmunda, koja kod kuće gubi od Hofenajma golom Firmina u 5. minuta, od početka igra Miloš Jojić...

15.34 - U finalu ATP turnira u minhenu igraće slovak Martin Kližan i Italijan Fabio Fonjini. Kvalifikant Kližan je u polufinalu pobedio nemačkog veterana Tomija Hasa 6:3, 6:2, dok je prvi nosilac Fonjini deklasirao još jednog domaćeg tenisera Jana Lenarda Štrufa 6:3, 6:1. 

15.23 - Vodi Spartak u Subotici protiv Novog Pazara. Strelac je Slobodan Novaković.  Opširnije o meču u Subotici pročitajte OVDE

15.18 - Zakuvalo se i u Turskoj i borbi za opstanak. Lamin Dijara je postigao izuzetno važan za gol za Antaliju koja na poluvremenu vodi 1:0 protiv direktnog rivala Elaziga. Ako pobedi, Antalija će se izjednačiti sa Elazigom na 16. poziciji na tabeli. Oni će deliti prvo mesto ispod crte, a prvi klub iznad linije ispadanja bi bio Erčije koji posle prvih 45 minuta ima 0:0 protiv Gacijantepa. U slučaju da isti rezultati buidu na kraju, Erčije bi imao tri boda više od Antalije i Elaziga, dva kola pre kraja. Ne predaje se ni fenjeraš Kajzeri koji posle prvog poluvremena vodi kao gost protiv Eskišehira sa 3:1. 

15.10 - Apsolutno lud završetak regularnog dela sezone u Čempionšipu! Pol Kedis je u 92. minutu gostovanja kod Boltona uspeo da vrati Birmingem Siti u život posle zaostatka 0:2 i sačuva Plavce  u drugoj ligi! Prvi gol za Birmingem postigao je Nikola Žigić, koji je učestvovao i u akciji koja je prethodila odlučujućom pogotku. Savršen oproštaj srpskog internacionalca od Birmingema.

U Ligu 1 ide Donkaster koji je 15 minuta pre kraja meča poklekao pred Lesterom.

Euforija i u taboru Brajtona, koji je preokreo rezultat na gostovanju kod Notingem Foresta i pogotkom Hoze Leonarda Uloe, takođe u 90. minutu, preskočio Reding na mestu koje znači i baraž za promociju.

15.04 Počeo je meč 27. kola Superlige Srbije u Subotici, gde Spartak dočekuje Novi Pazar. Domaćin se nada pobedi kojom bi praktično obezbedio opstanak, dok bi gost trijumfom ostao u trci za Ligu Evrope. Uživo prenos pratite OVDE.

14.53 - Nikola Žigić se golom oprašta od dresa Birmingema! Nažalost, Bolton vodi sa 2:1, pa pogodak srpskog internacionalca verovatno neće spasiti Plavce ispadanja.

14.51 - Za koji minut počinje i prva utakmica 27. kola Superlige. U Subotici Spartak dočekuje Novi Pazar, a tekstualni prenos meča možete da pratite samo na portalu mozzartsport.com. Inače, u MOZZART kladionicama kec se vrednuje kvotom 2,00, iks je 3,10, a dvojka 3,90.

14.45 - Čini se da je borba za opstanak u Čempionšipu okončana s obzirom na to da je Bolton poveo prtiv Birmingema sa 1:0. Sreća pa Žigiću ističe ugovor pa neće morati da se lomata po trećoj ligi. U vrhu tabele, Reding je izjednačio protiv Barnlija, a Blekburn primio gol (sada vodi 3:2), pa je jasno da Roversi neće u baraž. Brajton je poravnao rezultat u susretu sa Notingem Forestom, pa mu još jedan gol nedostaje da pretekne Reding. Naravno, pod uslovom da i Reding ne dođe do pobede.

14.29 - Čini se da ovaj put neće biti preokreta. Stjuart Dauning pogađa za 2:0 na Apton parku, pošto su igrači Totenham užasno postavili živi zid i dozvolili vezisti Vest Hema da loptu protne između njih,

14.16 - Možda smo se i malo zaleteli kada smo tipovali na pobedu Vest Hema. Čekićari su, naime, ove sezone izgubili 20 bodova u mečevima u kojima su prvi stizali do gola i po tome su rekoredi. Totenhem je, pak, iz situacija u kojima je jurio zaostatak osvojio 17 bodova i niko u Premijer ligi nije pokazao toliku upornost. Opet, Pevci imaju igrača manje.

Endi Kerol u napadu14.15 - Na trenutak da skočimo i do Premijer lige i prvog današnjeg meča. Vest Hem vodi protiv Totenhema sa 1:0 pošto je Endi Kerol prekinuo post od 10 utakmica bez gola na domaćem terenu. Čekićari, pritom, imaju i igrača više pošto je Junes Kabul zaradio crveni karton u 25. minutu. Dva minuta Kerol je pogodio za 1:0. Miriše na keca.

14.12 - Završena su prva poluvremena u poslednjem kolu Čempionšipa pa da sumiramo – Reding posle preokreta gubi sa 1:2 protiv Barnlija što znači da Brajton i Blekburn teoretski mogu do baraža za promociju. Ali, Brajton gubi na gostovanju kod Notingem Foresta sa 0:1, dok je Blekburnu neophodna pobeda od 7:1 protiv Vigana. Trenutno je 3:1 što znači da šanse postoje.

Što se tiče borbe za opstanak, Milvol vodi sa 1:0 protiv Bornmuta i najbliži je opstanku. Najbliži ispadanju je Birmingem Siti koji je na gostovanju kod Boltona, a na poluvremenu je 0:0 (Nikola Žigić je u prvom timu). Isti slučaj i u susretu Lestera i Donkastera, koji je prvi iznad crte. Ugrožen je i Blekpul, koji ima tri boda više od Birmingema, a na koncu sezone dočekuje Čarlton (i u tom meču je 0:0 posle prvih 45 minuta).

Žigić

 

14.00 - Srpski automobilista Miloš Pavlović zauzeo je drugo mesto u karting trci voženoj na Memorijalu u čast Ajrtona Sene na stazi u Imoli na kojoj je legendarni brazilski vozaž i poginuo 1. maja 1994. Godine

Pavlović je trku vozio kao član Poršeovog tima s obzirom na to da su u nemačkom proizvođaču automobila odlučili da se zvanično pojave i daju doprinos sećanju na brazilskog šampiona, koji je za tim iz Štutgarta vozio trku "1.000 km Nirburgringa" 1984. godine, u postavi sa Anrijem Peskarolom i Stefanom Johansonom.
"Ajrton je bio moj prvi i jedini idol. Dok sam vozio trku u njegovu čast, ponovo sam video, osetio i doživeo sve ono što nas je spajalo u periodu od 1991. do 1994. godine", rekao je Pavlović posle trke.

13.57 - Preokret!!! Barnli vodi na gostovanju kod Redinga sa 2:1. To znači da i Blekburn ima šanse da se domogne baraža. Ali, po trenutnom stanju neophodna mu je pobeda od 7:1! Bio bi to istorijski podvig Roversa.

13.56 - Opet dobre vesti za navijače Redinga. Notingem Forest je preko Meta Derbišajera poveo protiv Brajtona, koji je sve dalje od baraža za plasman u Premijer ligu. Blekburn blista protiv Vigana i vodi sa 3:1. 

13.55 - Šta se dešava sa Spartakom?! Moskovski tim je na gostovanju kod Toma pretrpeo i treći uzastopni poraz, iako je od 57. do 90. minuta imao igrača više zbog isključenja Pavela Nehajčika. Ipak, bodovi su ostali u Tomsku (2:1), pa Tom sada može da se nada opstanku u eliti. Spartak je, pak, ispustio mesto koje znači i plasman u Ligu Evrope.

13.49 - Martin Milford donosi vođstvo Milvolu protiv Bornmuta. Pobeda londonskim Lavovima garantuje i ostanak u Čempionšipu.

13.46 - Generalni menadžer Armani Milana Flavio Portalupi potvrdio je u izjavi za Gazetu delo Sport da će taj italijanski klub verovatno dobiti A licencu Evrolige, koja će stupiti na snagu od sledeće sezone. Razlog je, kao i uvek kada je ULEB u pitanju, novac, pošto bi u milanski tim trebalo da investira kompanija iz Teksasa, pa se spekuliše da bi na jesen trebalo da bude organizovana i turneja po SAD.

13.26 - Počela je borba u Čempionšipu. Brajton i Blekburn jure plej-ofu za popunu elite, a Brimingem, Donkaster i Milvol žele da izbegnu selidbu u niži rang. Roversi vode protiv Vigana sa 2:1, a Derbi protiv Lidsa. Redingu treba pobeda protiv Barnlija kako bi definitvno potvrdio plej-of, a trenutno je 1:1.

13.00 - Za 45 minuta počinje jedan od najvatrenijih gradskih derbija Londona, a poznati su i sastavi timova.

Vest Hem: Adrijan – Demel, Rid, Tomkins, Mekkarti – Nolan, Tejlor, Nobl, Dijame, Dauning – Kerol

Totenhem: Loris – Nouton, Doson, Kabul, Rouz – Lenon, Paulinjo, Sigurdson, Eriksen – Adebajor, Kejn

12.48 - Spartaku izmiče mesto u Ligi Evrope, Moskovljanima treba pobeda da povrate peto mesto na tabeli, ali se Tomsk pokazao kao tvrd rival pa je na poluvremenu 0:0.

12.47 - Evropska atletska federacija odlučila je danas na sastanku u Frankfurtu da dodeli Beogradu organizaciju kontinentalnog dvoranskog šampionata 2017. godine.

Delegacija Atletskog saveza Srbije danas je u Frankfurtu prezentovala prezentaciju za predstojeće Evropsko prvenstvo, a konkurenti su bili Turska i Poljska.
"Predsednik ASS Veselin Jevrosimović i generalni direktor evropske atletike Kristijan Milc, kao i predsednik Hansjerg Virc već su potpisali ugovor. Ovo će biti najveće organizovano takmičenje u istoriji srpske atletike i čast nam je što će upravo Beograd biti domaćin tog velikog događaja. Pripreme za EP u dvorani počeće već od ponedeljka", izjavio je generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković.

12.37 – Stigli su prvi izveštaji sa naplatnih mesta kladionce MOZZART. Ovo su trenutno pet najigranijih parova danas.

Everton – Mančester Siti
Mgladbah – Majnc
Ajntraht Frankfurt – Leverkuzen
Galatasaraj – Genčlerbirligi
Aston Vila – Hal

12.21 - Pročitajte sjajan intervju čoveka koji je na večiti derbi uneo "bombu". Inače, kvota na pobedu Partizana protiv Donjeg Srema iznosi 1,20. Pogledajte šta kladionica MOZZART još nudi što se tiče ovog para OVDE.  

12.15 - UEFA je završila veštačenje klubova koje su prekršile fer-plej poslovanje. Od 76 čak 67 oslobođeno je sumnji. Da li je među njima Zvezda?

11.43 - FIFA je odbila molbu Fudbalskog saveza Portugala da omogući vezisti Porta Fernandu da nastupa za ovu evropsku državu. Obrazloženje organizacije je to da Fernando nije imao portugalsko državljanstvo kada je nastupao za reprezentaciju Brazila do 20 godina.

11.25 – Hokejaši Njujork Rendžersa pobedili su Pitsburg posle produžetaka sa 3:2 (2:0, 0:2, 0:0, 1:0), dok je Čikago Blekhoks lako izašao na kraj sa Minesotom – 5:2 (1:0, 1:0, 3:2).

11.05 - Jovana Jakić izguibila je finale turnira u Aningu od Kineskinje Ženg - 2:6, 3:6. Kvote za ostale teniske mečeve možete pogledati na portalu Mozzartbet.com.

10.42 - Pogledajte kako je MOZZART igrač sa Ceraka dobio 115 hiljada igrajući samo tri utakmice, a ako želite da i vaš dobitak izađe u rubrici Ludi tiket pogledajte savete za poljsku ligu Miroslava Radovića. 

10.38 - Predsednik argentinskog Rasinga Viktor Blanko potvrdio je prodaju mladog igrača sredine terena Rodriga de Pola (19). Fudbaler koji je celu karijeru proveo u klubu iz Buenos Airesa pojačaće Valensiju u zamenu za 4,5 miliona evra i 10% novca od sledeće prodaje.
10.34 - Liverpul je porazom Čelsija u prošlom kolu stavio svoju sudbinu u ruke gradskog rivala Evertona, ipak dobra vest za Crvene je da će Roberto Martinez na raspolaganju imati kapitena ekipe Fila Džagelku koji se oporavio od povrede zadnje lože.

Silvan Distan je imao isti problem, ali manje sreće tako da će najverovatnije propustiti ovu utakmicu, dok Garet Beri ne može da igra protiv svog kluba.

Mančester Siti će biti jači za Davida Silvu, ali njegov zemljak Hesus Navas neće igrati zbog povređenog članka.

10.28Za početak pogledajte najzanimljivije utakmice koje su na programu danas

Dobar dan i dobro došli na portal MOZZART Sport, gde ćemo tokom današnjeg dana pratiti najvažnija događanja iz sveta sporta. Obaveštavaćemo vas iz minuta u minut šta se dešava širom sveta - počevši od rezultata, vesti, najava potencijalnih transfera, do raznih zanimljivosti van terena.

(FOTO: Action images)


tagovi

međunarodni fudbaliz minuta u minutFil Jagjelka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara