""
""

IZ MINUTA U MINUT (27. april): Zvezda srušila lidera u derbiju!

Vreme čitanja: 9min | ned. 27.04.14. | 23:52

Pratite najvažnije vesti iz sveta sporta uživo, sve što se dogodi saznaćete na MOZZART Sportu

Dobar dan i dobro došli na portal MOZZART Sport, gde ćemo tokom današnjeg dana pratiti najvažnija događanja iz sveta sporta. Obaveštavaćemo vas iz minuta u minut šta se dešava širom sveta - počevši od rezultata, vesti, najava potencijalnih transfera, do raznih zanimljivosti van terena.

To bi bilo sve za danas, vidimo se sutra na istom mestu, sa svežim informacijama iz sveta sporta.

Izabrane vesti

23.52 - Muška juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na prvenstvo Evrope pošto je zauzela drugo mesto na turniru D grupe druge runde kvalifikacija u mađarskom gradu Dunajvaroši. Izabranici Siniše Reljića moraće da igraju treću rundu kvalifikacija, od 10. do 13. jula, u grupi sa Italijom, Belgijom i Finskom, koja je najbolja trećeplasirana selekcija.

U poslednjem kolu turnira u Mađarskoj juniori Srbije večeras su poraženi od vršnjaka iz Slovenije sa 3:1 (25:18, 18:25, 25:19, 25:17) propustivši priliku da osvajanjem jednog boda, odnosno dva seta, zauzmu prvo mesto u grupi.

22.58 - Odigran je i poslednji današnji meč Serije A. Atalanta i Đenova su odigrali, sada već tradicionalno, meč bez pobednika. Više informacija možete pronaći OVDE.

22.50 - Pobeda Barselona na Madrigalu od 3:2! Ekipa Tate Martina preskočila je Real Madrid na drugom mestu i prišla vodećem Atletiku na četiri boda zaostatka.

22.38 - Potpuni preokret Katalonaca na Madrigalu, Mesi trese mrežu Asenha u 83. minutu, nakon sjajne kombinacije Busketsa i Fabregasa - 2:3!

22.34 - Barselona je izjednačila na 2:2 protiv Viljareala, autogol Musaćija u 78. minutu.

22.31 - Rukometaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu lidera Superlige Vojvodinu sa 26:25 (13:13), dok je Radnički u Kragujavcu slavio protiv niškog Železničara - 28:24 (15.10).

U preostaloj utakmici 5. kola plej-ofa u sredu se sastaju Partizan i šabačka Metaloplastika.

Tabela: Metaloplastika, Vojvodina i Radnički po 6 bodova, Železničar i Crvena zvezda po 4, Partizan 2.

22.28 - Viljareal sada protiv Barselone vodi sa 2:1... 

22.15 - Benfika se plasirala u finale Liga kupa Portugala, pošto je u polufinalnom meču savladala Porto na Dragau nakon jedanaesteraca sa 4:3. Regularni deo meča završen je bez golova.

21.49 - Viljareal na Madrigalu vodi protiv Barselone nakon prvih 45 minuta sa 1:0, golom Kanija poslednjim trenucima prvog dela. Domaćin je mogao i ubedljivije da vodi, ali je Bartra u dva navrata spasavao mrežu svog tima.

21.48 - Košarkaši Cibone savladali su Cedevitu u finalu ABA lige rezultatom 72:59 i prvi put u istoriji postali prvaci regionalnog takmičenja.

20.45 - U finalu fajna-fora ABA lige Cibona na poluvremenu vodi protiv Cibone sa 34:26. Najefikasniji u redovima Cibosa je Rozić sa 10 poena, dok kod Cedevite Baždarić sa sedam poena. 

20.32 - Aleksandar Mitrović postigao je pobedonosni gol za Anderleht protiv Standarda i sačuvao šanse za titulu (2:1). 

20.22 - Fenerbahče je i zvanično novi šampion Turske, iako je protiv Rizea odigrao bez golova. Više o tome možete pročitati OVDE.

19.49 - Šalke je nedopustivo kiksnuo protiv Mgladbaha (0:1) i zakoplikovao sebi situaciju kada je u pitanju mesto koje vodi direktno u Ligu šampiona. 

19.40 - Generalni menadžer ABA lige, Roman Lisac, potvrdio je da je bugarski Levski iz Sofije novi član regionalnog takmičenja. Klub iz komšiluka je sa čelnicima Jadranske lige potpisao ugovor na tri godine.

19.11 - Olimpik iz Liona deklasirao je Bastiju sa 4:1 i nastavio poteru za Sent Etjenom i mestom u Ligi Evrope.

19.07 - Vrlo tužna vest stiže nam iz Novog Sada - legendarni Vujadin Boškov preminuo je danas u 83. godini života. Slava mu.

19.06 - Mančester Siti ponovo leti na krilima Jaje Turea, koji je u prvom meču po povratku na teren vodio Grašane do pobede nad razigranim Kristal Palasom - 2:0. Posle pobede Čelsija na Liverpulovom Enfildu Siti ponovo može da razmišlja o tituli. Ako dobije sve utakmice do kraja - pehar je njegov.

19.05 - Na San Mamesu u Bilbau počinje odlučujuća bitka za četvrto mesto u Primeri i mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Treneri Ernesto Valverde i Unaj Emeri opredelili su se za sledeće sastave:

Bilbao: Iraizoz – Iraola, San Hoze, Laport, Balenzijaga – Ituraspe, Mikel Riko – Suaseta, Ander Erera, Munijain – Aduriz;

Sevilja: Beto – Koke, Pareha, Fazio, Alberto Moreno – Diogo Figueiras, Danijel Kariko – Ibora, Gameiro, Trohovski – Baka.

18.50 - Ni Mestalja nije uspela da zaustavi šampionski galop madridskog Atletika. Pogodak Raula Garsije bio je Jorgandžijama dovoljan za minimalac na gostovanju kod Valensije za ostanak na liderskoj poziciji na tabeli. Još dve pobede u tri susreta (Levante, Malaga, Barselona) bi titulu u crveno-beli deo Madrida posle punih 18 godina.

18.30 - Završeno je i 26. kolo šampionata Srbije. OFK je na krilima Aleksandra Čavrića savladao Javor sa 2:1, dok na Radu grme zbog toga što ih je Sudija Veselinović navodno oštetio za pobedu protiv Napretka.

17.55 - Završena su prva poluvremena najzanimljivijih utakmica u Engleskoj, Španiji i Francuskoj. Siti je dupirao vođstvo protiv Kristal pasala i sad golovima Džeka i Jaja Turea vodi 2:0, Raul Garsija je doveo Atletiko do prednosti protiv Valensije 1:0, dok Lion ima sigurnih 2:0 protiv Bastioje, pogocima Gomisa i Fekira

17.18 - Mančester Siti već vodi na gostovanju Kristal palasu - 1:0. Strelac je Džeko u četvrtom minutu.

17.06 - Liverpul izgubio od Čelsija 0:2 i više ništa ne drži u svjim rukama. Šampiona Engleske mogla bi da odluči gol-razlika...

17.00 - Počeo derbi Primere Valensija - Atletiko, za sada nema golova i igra se oprezno sa obe strane.

16.27 - Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da osvoji titulu na WTA turniru u Štutgartu, pošto je danas izgubila u finalu od Ruskinje Marije Šarapove sa 3:6, 6:4, 6:1. Srpska teniserka je imala pobedu "u džepu" jer je vodila sa 1:0 u setovima i 3:1 u drugom delu, kada je Šarapova naglo podigla nivo igre, preokrenula rezultat i došla do titule. 

16.23 - Danas se igraju dve utakmice Jelen superlige, Rad - Napredak i OFK Beograd - Javor. Domaćini vode u obe utakmice, za Građevinare je strelac bio Milošević, a na Karaburmi je Čavrić bio tresao mrežu.

15.51 - Završeno je prvo poluvreme derbija na Enfild roudu. Čelsi vodi 1:0, strelac je Demba Ba u trećem minutu sudijske nadoknade, posle katastrofalne greške Stivena Džerarda.

Oba rivala uglavniom su igrala oprezno, Crveni su imaju inicijativu, propustili su nekoliko šansi, ali se Plavci u kombinovanom sastavu odlično brane. Utisak je i da je sudija Martin Etkinson u 38. minutu oštetio goste iz Londona, posle igranja Flanagana u kaznenom prostoru, ali su uspeli da iskoriste propust Džerarda i unesu uzbuđenje u završnicu Premijer lige.


15.49 - Pari Sen Žermen je ''prosuo'' tri boda protiv Sošoa. Iako je vodio golom Kavanija, šampion Francuske na Park prinčeva nosi samo bod, pošto je za domaćina izjednačio Tijago Silva autogolom - 1:1.

15.43 - Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor nisu uspeli da osvoje titulu u konkurenciji dublova na ATP turniru u Barseloni. Srpsko-kanadski par izgubio je u finalu od francusko - holandske kombinacije Stefan Rober /Jese Huta Galung sa 6:3, 6:3. Turnir u Barseloni igrao se za nagradni fond od 2,12 miliona evra.

14. 57 - Astra je uspela da dođe do tri boda protiv Kluža pobedom od 1:0 (1:0) golom Kristeskua u 16. minutu, uprkos tome što je igrala sa igračem manje od 22. minuta. I gosti su završili utakmicu sa desetoricom na terenu kada je u 69. minutu isključen Kadu.

14.47 - PSŽ vodi na poluvremenu protiv Sošoa prelepim volej golom Edinsona Kavanija posle sjajne asistencije Tijaga Mote. Ako Prinčevi pobede utakmicu postaće šampioni Francuske. Da li je ovo gol vredan titule?

14.14 – Evo sastava Liverpula i Čelsija za veliki derbi na Enfildu. Zanimljivo, trener Crvenih Brendan Rodžers odlučio je da drugog srelca ekipe Danijela Staridža ostavi na klupi, a Žoze Murinjo među rezervistima drži Toresa. Povređenog Etoa nema ni u 18, a na klupi je praktično drugi tim.

Liverpul: Minjole – Džonson, Škrtel, Sako, Flanagan – Alen, Lukas, Džerard – Koutinjo, Sterling, Suarez.

Čelsi: Švarcer, Aspilikueta, Ivanović, Kalas, Kol – Matić, Mikel – Salah, Lampard, Širle – Ba.

Kvote za ovaj meč možete pronaći OVDE.

13.26 - CSKA je na kraju pobedio Rubin rezultatom 2:1 (1:0), pročitajte izveštaj i pogledajte golove sa utakmice OVDE.

13.20 - Malo i da se nasmejete. Jedan vatreni navijač Reala dresirao je slatku kucu da se na sam pomen fudbalera Barselone pretvori u pravog demona :)

13.06 - Kenijska atletičarka Ajabej Veleri Džemeli pobednica je 27. Beogradskog maratona u ženskoj konkurenciji. Ona je trku dugu 42.195 metara završila sa vremenom 2.37,07. Na taj način ona je potvrdila apsolutnu dominaciju Kenijaca u glavnom gradu Srbije, pošto su se na pobedničko postolje i u muškoj konkurenciji peli isključivo njeni zemljaci.

13.05 - Barselona večeras gostuje kod Viljareala na Madrigalu, a fudbalska javnost se pita kako će Mesi reagovati na sve žešće kritike. Razmišljali smo - da li bi dugoročno za Blaugranu bilo dobro da na kraju sezone unovči neverovatan kvalitet Argentinca?

13.04 - Dobre vesti za navijače Napolija i pre svega reprezentacije Argentine - Gonzalo Iguain se u subotnjem duelu sa Interovim Markom Andreolijem nije teže povredio, pa neće morati na operaciju. Cevanica mu je otečena, ali nastup na Mundijalu u Brazilu ne bi trebalo da bude doveden u pitanje.

12.41 - Kenijac Talam Bernard Kipkorir pobednik je 27. Beogradskog maratona, koji je danas uz učešće više od 20.000 trkača održan u glavnom gradu Srbije. Kipkorir je 42.195 metara pretrčao u vremenu 2,14,35, ostavivši iza sebe dvojicu zemljaka - Samoja Kimelija Pola (2:15, 50) i Kijutu Edvina Kiplagata (2:21,50).

12.22 - CSKA iz Moskve vodi protiv Rubina na poluvremenu rezultatom 1:0. Jedini gol postigao je Alan Džagoev posle pometnje na ivici kaznenog.

12.03 - Novi trener Barselone od leta najverovatnije biće Luis Enrike. Opširnije OVDE.

11.49 - Srpska atletičarka Olivera Jevtić pobednica je trke u polumaratonu, na današnjem, 27. po redu, Beogradskom maratonu. Jevtićeva je ušla u cilj sa vremenom 1:19,17 i na taj način osmi put u karijeri slavila u polumaratonskoj trci u Beogradu. Istovremeno, osvojila je i titula šampiona Srbije u ovoj disciplini. U muškoj konkurenciji slavio je član Radničkog iz Kragujevca Darko Živanović.

11.38 - Igrač Benfika na pozajmici u Palmeirasu Alan Kardac promeniće klub, ali ne i grad. Njegov novi tim je Sao Paolo, a Orlovi će od ovog transfera zaraditi 4,5 miliona evra.

11.27 - Evo i naših nekoliko predloga za danas. Tri sigurice i tri jače kvote. Šta mislite?

11.16 - Uskoro počinje prvi nedeljni meč u Rusiji. CSKA mora da dobije ako želi da ostane u konkurenciji za titulu, ali Rubin nije nimalno naivan protivnik. KVOTE.

Igrate li keca?

10.48 - Centralni događaj danas u fudbalskoj Evropi svakako je derbi Premijer lige između Liverpula i Čelsija. Najavu pročitajte OVDE, a tu su i KVOTE, ukoliko želite da se kladite... 

10.44 - Čini se da više nema dileme ko će preuzeti klupu Mančester Junajteda. Holanđani pišu da će Luj Van Gal naredne nedelje biti predstavljen na Old Trafordu, odnosno da će za letnji prelazni rok na raspolaganju imati 100 miliona evra. Opširnije OVDE.

10.41 - Evo i noćašnjih rezultata NBA plej-ofa...

10.39 - Za ljubitelje klađenja još jedan LUDI TIKET. Jedan Novobeograđanin lepo je "pazario" juče u MOZZARTU, pošto je na 200 dinara zaradio skoro 200.000, gađajući veliki broj golova na utakmicama ostrvskih liga...

10.33 - Najzanimljivije sportske događaje koji nas očekuju danas pronaćićete OVDE.

10.21 - Da počnemo s aktuelnostima iz glavnog grada. Tradicionalni Beogradski maraton, 27. po redu, počeo je tačno u 10 časova startom u ulici Kralja Aleksandra, ispred crkve Svetog Marka. Znak za start zajedno su dali promoter Kevin Jang, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i direktor Beogradskog maratona Aleksandar Ðorđević.

Ovogodišnji Beogradski maraton oborio je sve rekorde, pošto u trci na 42.195 metara učestvuju 544 takmičara, u polumaratonu takmiči se 3.094 atletičara, dok u Trci zadovoljstva učestvuje više od 20.000 ljudi.

(foto: MN Press)


tagovi

međunarodni fudbaliz minuta u minut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara