"Mitrović i Luka slave pobedu"
"Mitrović i Luka slave pobedu"

Iz dvojke u keca i 7+! Partizan slomio Pazarce posle nepostojećeg penala i crvenog kartona (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.08.13. | 20:54

"Uprava napolje", orilo se u Humskoj

Mitrović i Luka slave pobeduIz potpune nemoći do prvih bodova! Partizan je efikasno započeo pohod ka sedmoj uzastopnoj tituli, ali nikog u Humskoj 1 nije oduševio. Naprotiv, i domaći i gosti su pretrpeli nekoliko šokova, gledaocima su trenirani živci, da bi tek u poslednjem minutu favorit razoružao problemima ophrvani, ali uporni i hrabri Novi Pazar. Samo što time nije zamaskirao probleme u igri iz prethodnih utakmica. Još jedno bledilo od fudbala će brzo u zaborav, na kraju se pamti samo rezultat 4:3 (1:2).

Najvažniji detalj susreta dogodio se u 53. minutu, do tog trenutka vrlo dobri arbitar Vladimir Nedeljković dosudio je nepostojeći jedanaesterac u korist crno-belih, zbog navodnog igranja rukom Ibrahima Arifovića (mada snimak pokazuje da ga je lopta pogodila u rame) častio je favorita penalom, ionako desetkovane goste ostavio sa desetoricom na terenu (direktan crveni karton) i praktično usmerio tok utakmice na vodenicu domaćina.

Izabrane vesti

Aleksandar Mitrović je sigurno izveo najstrožu kaznu, tri minuta posle toga postigao i drugi gol, činilo se da da je izabranike Vuka Rašovića poveo ka bodovima, ali je njih osvojio u šokantnoj završnici.

Novi Pazar je mimo svih rezona vodio na kraju prvog poluvremena. Još je usput igrao dopadljiv fudbal i za to zaslužio čestitke.

U utakmici uoči koje su prežaljeni još pre nego što je počela (doveli samo 11 igrača, bez trenera i rezervi, jer im je onemogućeno registrovanje novajlija), gosti su ličili na – Partizan iz najboljih dana.

Postigli su u tih 45 minuta dva gola, stvorili još nekoliko šansi i pobrali simpatije publike koja nije mogla da veruje očima da njihovi miljenici u crno-belom dva čestita pasa nisu u stanju da povežu. Iako se očekivalo da se samo brane, gosti su i napadali, a posle prve akcije njihovog manevra Nemanja Vidaković je iskoristio lošu postavku i komunikaciju defanzivaca Partizana i odbitak Živka Živkovića (kapiten u odsustvu Saše Ilića) ćušnuo loptu u mrežu.

Protest Pazaracca zbog crvenog kartonaIznenađujuće vođstvo Pazaraca prenulo je do tog trenutka prilično usnule izabranike Vuka Rašovića, nateralo da guraju loptu napred i prvi takav napad rezultirao je izjednačenjem. Ninković je centrirao ka Mitroviću, špic Partizana glavom spustio loptu na peterac, a tamo je spremno sačekao Jojić i iz pozicije slične Vidakoviću poravnao na 1:1.

Strelci oba gola bili su akteri i naredne zanimljive situacije, ali je Jojić uklizavanjem sprečio Vidakovića da se drugi put upiše u strelce, međutim, prvi put formirana i isprobana, odbrana Partizana na ovom meču za sada deluje – užasno. Toliko propusta, direktnih predaja lopti u noge protivniku i konfizije u markaciji kažnjavali su napadači Širaka i Ludogoreca, pa zašto ne bi i Novog Pazara.

Tako je na isteku pola sata, Admir Kecap nasamario bar trojicu protivnika, zaobišao Živka Živkovića i elegantno šutirao, a Milan Obradović uklizavanjem sproveo loptu u mrežu za iznenađujući 1:2 na velikom odmoru.

Na već opisan način, Partizan je preokrenuo rezultat, međutim, ni to nije obeshrabrilo goste čijom je igrom sa klupe dirigovao pomoćni trener Izet Ljajić. Oni su u 72. minutu izveli još jedan hrabar atak ka Živku Živkoviću, pronašli rupu pored kompletno zatečene odbrane, a Emir Lotinac pogodio cilj za šokantnih 3:3.

Međutim, ni tu nije bio kraj, jer je dva minuta pre isteka regularnih 90 pao i sedmi gol na meču. Jednu dubinsku loptu Miljan Mutavdžić je nespretno poslao iza leđa Budakovića, a sudija Nedeljković možda još jednom oštetio Pazarce ne dosudivši prekršaj Predraga Luke nad golmanom gostiju. Lopta je nastavila ka mreži, jedan od igrača Novog Pazara ju je stigao i izbio na gol liniji... A da li ju je ona punim obimom prešla ili ne - ostaće misterija, jer ugao na snimku TV arena nije bio baš idealan.

Procenite sami.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

PARTIZAN - NOVI PAZAR 4:3 (1:2)

Strelci: Jojić u 20, Mitrović u 53. i 56. i autogol Mutavdžića u 88. za Partizan, Vidaković u 17, Obradović (autogol) u 30. i Lotinac u 72. minutu za Novi Pazar.

Stadion Partizana;
Gledalaca: 2.500;
Sudija: Vladimir Nedeljković (Jagodina):
Žuti karton: Mitrović (Partizan), Vikaković, Bihorac (Novi Pazar). Crveni karton: Malbašić (Partizan) u 90, a Arifović (Novi Pazar) u 53. minutu

Partizan: Ž. Živković - Aksentijević, Ostojić, Obradović, Gulan – Jojić, Đemba Đemba (od 75. Ilić) – Grbić (od 58. Luka), Ninković (od 46. Kojić), Malbašić. Trener: Vuk Rašović.

Novi Pazar: Budaković – Marković, Mutavdžić, Kadrić, Arifović – Lotinac, Bihorac – Župić, Špopović, Kecap - Vidaković. Trener: nema Rezerve: nema.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Novi PazarFK PartizanSrbijaSuperligaVladimir Nedeljković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara