"Stefan Dražić"
"Stefan Dražić"

Ivanjica to ne pamti – dve nedelje na vrhu tabele!

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.08.15. | 15:30

“Pritisak? Postoji, ali ako se zoveš Zvezda ili Partizan. Mi znamo šta nam je cilj“, spušta loptu na zemlju korpulentni napadač Stefan Dražić

Stefan DražićDobri poznavaoci zbivanja na srpskim terenima znali su i pred početak sezone. Javor je oformio respektabilan tim. Ali prvo mesto na tabeli posle šest kola na tabeli? Tome se ni najveći optimisti nisu nadali.
"Stvarno niko nije neočekivano da će ovako lepo da nam se otvori. I nama bude neobično kad bacimo pogled ka tabeli. Mislim da je ovo prvi put u istoriji Javora da je klub vezao dve nedelje na vrhu tabele", komentariše za MOZZART Sport napadač Stefan Dražić.

Niko nije očekivao, ali već na gostovanju kod Novog Pazara evrogol Naemeka Ađurua nagovestio je da Aleksandar Janjić ima ekipu za velika dela.
"Jeste, tu smo kao ekipa pokazali da možemo da istrpimo pritisak. Podbacili smo samo protiv Vojvodine i tu ne mislim čak ni na rezultat koliko na kvalitet igre. Jer trudimo se, takva je filozofija trenera Janjića, da u svaku utakmicu ulazimo sa željom da igramo i da pobedimo. Srećom, brzo smo se uzdigli".

Izabrane vesti

Da se vratimo malo na taj pritisak... Pogled sa vrha sigurno je lep, ali nosi sa sobom i određenu odgovornost?
"Dobro, pritisak postoji. Ali tek bi postojao kad bismo se zvali Crvena zvezda ili Partizan koji ciljaju na šampionsku titulu. Mi naš cilj dobro znamo. Plasman od petog do osmog mesta i plej-of. Da što pre sakupimo što više bodova, da obezbedimo opstanak i da i nama u završnici bude lakše, da igramo rasterećenije".

U Ivanjici dakle jasno znaju šta je čiji zadatak. Uostalom nisu se juče sakupili. Dražić je tu od 2013. godine, tada je stigao i Igor Stojaković, Marko Docić, Husnidin Gafurov, čiji je evrogol doprineo pobedi nad OFK Beogradom od 2:1, Milovan Milović je već starosedelac, vratili su se Ivan Josović, Eliomar Silva, Ađuru... Uigran tim.
"Kalili smo se u onoj sezoni Superlige kad smo nesrećno ispali, pa uz dva-tri novaja pojačanja odigrali i tu Prvu ligu i evo još smo tu. Pokazali smo snagu i kvalitet. To što je kičma tima ovoliko dugo zajedno... Mislim da je to naša najveća pobeda", komentariše Dražić, koji je do sada postigao samo onaj jedan gol u pobedi od 2:0 protiv Spartaka.
"Samo se još ja čekam. Ekipa igra dobro, ali me trenutno neće gol, mnogo sam i šansi promašio. Ali nadam se da će i mene da krene, pa će svima sve biti mnogo lakše i lepše".

Možda već narednog vikenda protiv Crvene zvezde?
"Da ne pretimo, idemo tamo da igramo, da se predstavimo u najboljem svetlu, da vide ljudi da nismo slučajno tu gde jesmo", kaže Dražić, koji je kao klinac dve godine proveo baš u omladinskoj školi u Ljutice Bogdana.

Davno je to bilo. Javor je Dražićeva sadašnjost. Javor i prvo mesto na tabeli Superlige.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaStefan DražićSrbijaJavor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara