""
""

Italijanski “Gospodin skandal” sudi Srbiji – Roki deli pravdu u Lisabonu, da li će i tamo videti penale van kaznenog? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.03.15. | 16:53

Roki se u prošlosti najčešće zamerao navijačima Intera u Italiji, a po zlu ga pamte i tifozi Rome od jesenas i poraza od Juventusa

Kontroverzni italijanski fudbalski sudija Đanluka Roki deliće pravdu na utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Portugal – Srbija koja se igra 29. marta na stadionu Benfike u Lisabonu, odlučila je UEFA.

Izabrane vesti

Ovaj duel i jednoj i drugoj selekciji je veoma važan, Portugalu zbog borbe za prvo mesto, a Orlovima da ostanu u borbi za plasman u baraž pošto sada imaju samo jedan bod. Meč u Lisabonu na programu je u nedelju od 20.45.

Roki se prethodnih godina zamerio mnogim klubovima u Italiji, a ove sezone ostala je upamćena njegova arbitraža na meču Juventusa i Rome u Torinu. Stara dama slavila je sa 3:2, Roki je dosudio tri penala, dva za Juventus, a jedan za Romu, a predstavnici rimskog kluba bili su besni na sudiju.

Roki je drugi penal za Juventus svirao posle prekršaja Miralema Pjanića na Polu Pogbi koji je bio izvan kaznenog prostora, ali je arbitar “uvukao” faul u 16 metara.

U meču odigranom 2006. godine u Rimu između Lacija i Intera (0:2), Roki je isključio Zlatana Ibrahimovića. Šveđaninu je dao drugi žuti karton, a prethodno mu je poništio gol zbog ofsajda.

Navukao je Roki na sebe gnev navijača Intera, pošto je 2010. godine dao direktan crveni karton Vesliju Snajderu u pobedi Nerazura sa 2:0. Roki je poslao Holanđanina u svlačionicu jer mu je ovaj ironično aplaudirao kada je štoperu Intera Lusiju dao žuti karton. Pogađate, kasnije je i Lusio morao na hlađenje.

Interisti mu pamte i meč odigran 2011. godine protiv gostujućeg Napolija. Napolitanci su tada ubedljivo trijumfovali sa 3:1. Roki je Interu isključio Džoela Obija zbog faula nad Kristijanom Mađom i dosudio penal. Ugo Kampanjaro je pogodio iz drugog puta, a trener Nerazura Klaudio Ranijeri morao je u svlačionicu zbog protesta.

Kada je u pitanju Juventus, pamti se i susret sa Đenovom u tom gradu koji je domaćin dobio sa 3:2. Ipak, i ovde je Roki bio jedna od glavnih tema zbog odluke da dosudi penal za Juventus posle duela Matea Ferarija i Alesandra del Pjera. 

Nije Roki bio bezgrešan ni na evropskoj sceni, a tu se pre svega misli na meč Lige šampiona u novembru 2012. godine između Mančester Sitija Real Madrida (1:1).

Italijan je zbog deljenja pravde na ovoj utakmici bio suspendovan za prve mečeve osmine finala nokaut faze. Problem je bio što je svirao sumnjiv penal za Sit i isključio Alvara Arbelou u toj situaciju. Kasnije je isključio Dejvid Plata, pomoćnog trenera Sitija.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaPortugalmeđunarodni fudbalĐanluka Roki

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara