"Damato i Miranda sa jedne od ranijih utakmica"
"Damato i Miranda sa jedne od ranijih utakmica"

Italijanska verzija afere “Grobari Čokot“ - sudija Damato verni navijač Intera

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.11.16. | 11:17

U Firenci besni zbog grešaka na njihov račun u Milanu

Damato i Miranda sa jedne od ranijih utakmicaSećaju se toga dobro svi u Srbiji. Partizan je pobedio Vojvodinu sa 4:1 uz penal i dva crvena kartona za Novosađane da bi se odmah posle utakmice saznalo da je sudija Danilo Grujić navijač crno-belih, tačnije pristalica grupe "Grobari Čokot". Vrlo slična "afera" danas je tema u Italiji. Antonio Damate, koji je delio pravdu u sinoćnjoj pobedi Intera nad Fjorentinom od 4:2, osvedočeni je pristalica Nerazura.

A Nerazuri su, saglasna je javnost, imali domaćinsko suđenje na koncu 14. kola Serije A. Ugledna Gazeta delo sport tako navodi da je Damato u dva navrata oštetio Violu. Prvo kada je u 34. minutu propustio priliku da prekršaj Mirande nad Gonzalom Rodrigezom okarakteriše kao penal za goste. A potom kada je deset minuta kasnije Rodrigezu pokazao direktan crveni karton zbog prekršaja nad Maurom Ikardijem, iako je bilo očigledno da Interov Argentinac ne bi mogao da stigne tu loptu i da nije bilo prekršaja.

Izabrane vesti

Dan kasnije u Firenci još pričaju o navodnoj Damatovoj ostrašćenosti i u prilog takvoj tezi dele tekst objavljen u Republici iz 2002. godine. U njemu tada 29-godišnji sudija iz Serije C priča o ljubavi prema Interu, ali i tome kako arbitri ne smeju da dozvole emocijama da utiču na njihove odluke. Naravno, navijači Viole mu baš i ne veruju posle role u Milanu.

Međutim, kakva god da je Italija - i koliko god da je imala problema sa sudijama - tamo nije praksa da se baš svaka sudijska odluka doživljava kao fatalna i namerna. Pa tako trener Paulo Soza čestita svojim igračima na tome što su "uprkos svim preprekama" išli na pobedu, dok sportski direktor Pantaleo Korvino kaže...
"Ludo veče. Očajno smo ušli u meč, posle smo pokušali da se vratimo, ali sudija je izgleda uzeo slobodan dan i odlukama odredio dalji tok utakmice. Međutim, dešava se to. Kao što smo i mi uzeli slobodno vreme u tih 20 minuta".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija AItalijaInterFjorentinaEvropaAntonio Damato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara