"Lukas Leiva"
"Lukas Leiva"

Istanbul čeka Lukasa Leivu, ali Klop je taj koji se pita

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.16. | 14:19

Čelnici turskog giganta zagrizli za Brazilca

Lukas LeivaPoslednji igrač iz ere Rafaela Beniteza u redovima Liverpula Lukas Leiva mogao bi uskoro da napustili klub sa Enfild Rouda. Prema navodima ostrvskih medija Brazilac je već neko vreme na radaru Galatasaraja. Koliko ozbiljnu nameru imaju predstavnici Galate da dovedu iskusnog vezistu u svoje redove govori i činjenica da trener turskog tima Jan Olde Rajkerink već vidi Lukasa u startnih 11.

Međutim, situacija nije jednostavna jer će čelnici tima sa Bosfora morati da reše zagonetku zvanu Jirgen Klop. Naime, Nemac se još uvek ne oglašava povodom Leive i svojih taktičkih zamisli, bez obzira što su u prelaznom roku dovedeni Marko Grujić i Žoržinjo Vajnaldum, dok Emre Džan, Džejms Milner i Džordan Henderson imaju zacementirane pozicije u timu. Upravo u toj činjenici će Galata tražiti svoju šansu da privoli Klopa, koji bi zbog velikog broja opcija na sredini terena pustio Brazilca put Turske.

Izabrane vesti

Vezista tima sa Enfilda, trenutno ne igra zbog povrede zadnje lože i prema lekarskim izveštajima neće biti spreman da istrči na teren do početka sezone, ali bez obzira na tu informaciju u istanbulskom timu i dalje ne odustaju od cilja da Brazilac zaigra na Turk Telekom Areni. Ukoliko se transfer u Galatasaraj zaista realizuje, Lukas bi bio drugi igrač Redsa koji je otišao put Istanbula, nakon što je pre nekoliko nedelja Martin Škrtel za 7.000.000 evra prešao u Fenerbahče.

Da podsetimo, Leiva je došao u Liverpul tokom 2007. godine u vreme kada je na klupi tima sa Enfilda sedeo Rafael Benitez i na 222 duela postigao šest pogodaka.

(FOTO: Action Images)

 

   


tagovi

TurskaSuper ligLukaš LeivaLiverpulletnji prelazni rok 2016GalatasarajEvropaEngleskaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara