""
""

Ispunile se želje navijača: Mančini napustio Inter! Počinje era - Franka de Bura!

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.08.16. | 01:29

Nije bilo lako, ali rešenje je pronađeno! Ostaje samo da se priča ozvaniči sa oba trenera

Gotovo je, kraj, nema više - Roberto Mančini više nije Interov trener!

Izabrane vesti

Vest o kojoj je cela Italija brujala tokom dana dobila je svoju potvrdu u ranim jutarnjim časovima, u noći između nedelje i ponedeljka - Mančini će posle dve turbulentne godine napustiti kormilo Nerazura, iako prvo nije želeo ni da pomisli da ode iz kluba koji voli. Ali kako javljaju Skaj Sport, Gazeta, Sport Medijaset i drugi ugledni mediji na Čizmi - do razlaza je došlo.

Iako su nedeljama unazad odnosi na relaciji Mančini - Uprava bili prilično nategnuti, situacija je postala još teža onog trenutka kada je Inter doživeo pravi debakl od Totenhema (1:6) u prijateljskom meču. Tada su predsednik Erik Tohir i kompletna vlasnička struktura kluba, na čelu sa kineskom kompanijom Suning, zahtevali od Mančinija da podnese ostavku. U međuvremenu, pre nego što je pukla bruka protiv Pevaca Mančini je odbio i da produži ugovor sa Interom, najviše iz razloga jer je bio ljut zato što mu klub nije obezbedio željena pojačanja. 

Problem koji je najviše mučio vrhušku Intera bilo je to što Mančini nije želeo da potpiše dokumenta za sporazumni raskid saradnje, dok klub nije imao nameru da uruči otkaz italijanskom stručnjaku. Jer time bi se automatski obavezao na isplaćivanje kompletne poslednje godine ugovora u visini od 10.000.000 evra. Ali posle višečasovnih, iscrpljujućih razgovora dve strane kompromisno rešenje je pronađeno. Mančini je potom potpisao sve papire i dobio određeno obeštećenje za razlaz, ali je Interu ostao veći deo novca, kojim će moći da pokrije dolazak narednog trenera - Franka de Bura

Holandski stručnjak, koji je bez angažmana otkako mu je na kraju prošle sezone istekao ugovor sa Ajaksom, u završnoj je fazi razgovora posle čega bi trebalo da potpiše trogodišnju saradnju s Nerazurima. A nakon toga trebalo bi momentalno da se baci na sređivanje ekipe, pošto klub i dalje čeka na najveća pojačanja, jer posle Evera Banege i Antonija Kandreve čekaju se pojačanja u odbrani, ali i napadu. 

Čekaju se sada još i zvanične potvrde, ali jasno je da su se želje navijača ispunile, jer će konačno Mančiniju videti leđa. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ARoberto ManćiniItalijaInterFrank De BurEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara