"Slavlje posle gola Miloša Lepovića"
"Slavlje posle gola Miloša Lepovića"

Iskustvo ispred mladalačke energije – Jagodina jednom nogom u finalu kupa

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.03.14. | 16:51

Branioci trofeja na Karaburmi slavili sa 2:1 i stekli solidnu prednost pred revanš na domaćem terenu

Slavlje posle gola Miloša LepovićaHrabro, ali u skladu sa godinama i pomalo naivno izašli su fudbaleri OFK Beograda na megdan braniocu pehara u Kupu Srbije i to im se na kraju obilo o glavu. Jagodina je odnela pobedu sa Karaburme i s rezultatom 2:1 stekla zavidan kapital pred revanš na stadionu pod Đurđevim brdom.

Romantičari će, dakle, na revanšu morati da postignu makar dva gola ako žele da se izbore za pravo da se u finalu takmiče za trofej, a sudeći po onome što su danas prikazali – teško će to ići.

Izabrane vesti

Iako se OFK još jednom predstavio kao pravi rasadnik talenata, pa su gledaoci mogli da uživaju u minijaturama velikih potencijala kakvi leže u 18-godišnjim klincima Stefanu Dražiću i Milanu Gajiću. Ali u odbrani tanko, pa je Jagodina mogla da strpljivo čeka svoje šanse i rivala poduči značenju pravog takmičarskog fudbala.

Za prvi gol, doduše, nisu morali mnogo da čekaju, pošto je Milan Đurić već u trećem minutu ubacio loptu u srce kaznenog prostora, udarac Aleksandra Pešća je odbranio golman domaćeg tima, ali je na odbitak natrčao Miloš Lepović i zatresao praznu mrežu za inicijalno vođstvo gostiju.

Međutim, plamen u očima mladih igrača OFK-a nije mogao da se ugasi tako brzo, pa je već u 17. minutu na semaforu pisalo 1:1. Dražić je fenomalno doturio loptu Gajiću, a ovaj je fino bocnuo preko Anđelka Đuričića.

Milan GajićUtisak je da su Beograđani svoju šansu ispustili početkom drugog poluvremena, pošto su tada imali nekoliko prilika da preokrenu rezultat. Ali Ivica Jovanović je sa 12 metara tukao tik pored stative, da bi Đuričić u 58. minutu paradom zaustavio sjajan šut 21-godišnjeg Darka Micevskog sa 22 metara.

Kazna je usledila u vidu brze kontre, raspoloženi Pešić je iz igre izbacio Sašu Zdjelara, a potom loptu prosledio na drugu stativu gde je usamljen bio Filip Arsenijević. Nezgodno je lopta odskočila, ali je Arsenijević bio fokusiran – 2:1 za Jagodinu.

Domaći su u narednim minutima ostali bez šefa struke Zlatka Krmpotića, nešto ranije bez još jednog člana stručnog štaba, ali ni to zaustavilo mladi tim OFK-a. Ipak, razigrani Dražić je u 78. minutu pogodio stativu, isto je završio i kasniji pokušaj Aleksandra Stanisavljevića, sudija Novica Anđelovski je možda propustio priliku da zbog starta nad Mitrom Novakovićem svira i penal za Romantičare, pa je Jagodina kao pobednik napustila Beograd.
"Odigrali smo zrelo, iskusno, ali imali smo i sreću u nekim situacijama. Ko zna šta bi bilo da su one dve lopte koje su završile na stativi ušle u mrežu. Da se ne zanosimo dakle - ovo je tek prvo poluvreme", sumirao je posle meča trener Jagodine Mladen Dodić.

Zlatko Krmpotić je prvo pojasnio zašto je isključen.
"Sudija je pokazao žuti karton pogrešnom igraču i ja sam se pobunio. Dakle, greška sudije, ali mi je plaćamo", razočaran je bio trener OFK-a.

I ne samo učinkom Novice Anđelovskog.
"Moramo da žalimo jer smo bez ponajboljih igrača Paločevića i Čavrića odigrali dobru utakmicu i najbitnije je da se vidi da se dižemo. Ali, taj stalni pritisak iz prvenstva je prevelik teret da bismo na leđima izneli i jednu ovako tešku utakmicu".

Večeras se igra i prvi meč drugog polufinala. Od 18 sati na novosadskom Karađorđu sastaju se Vojvodina i Spartak.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Stefan DražićSrbijaOFK BeogradKup SrbijeMiloš LepovićMilan GajićJagodinaFilip Arsenijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara