"Hrvatska policija je imala posla"
"Hrvatska policija je imala posla"

Ipak sukobi u Zagrebu, Bed Blu Bojsi se tukli sa policijom

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.12.13. | 20:48

Velikom hrvatskom derbiju, inače, prisustvovalo svega 9.990 navijača?!

Hrvatska policija je imala poslaKad manjina drži većinu za taoce. Barem se nadamo da većina u Hrvatskoj ne podržava fašističke povike navijača Dinama i Hajduka na Maksimiru. Bilo kako, ni poslednji veliki derbi "lijepe njihove"  nije prošao bez ispada huligana, iako se pred početak meča (2:2) činilo da neće biti problema s obzirom da su Bed Blu Bojsi i Torcida navijali jedni pored drugih, ujedinivši se u borbi protiv Fudbalskog saveza Hrvatske. I naravno u razmetanju stupidnim ustaškim povicima.

Incidenata (fizičkih) nije bilo.. . Sve dok meč nije završen, a huligani Dinama zagospodarili ulicama Zagreba. Istina, policija im nije dozvolila da se sasvim "raspištolje".

Izabrane vesti

Odmah po izlasku sa Maksimira manja grupa BBB-a je ušla u sukob sa pripadnicima organa reda i mira, koji su bili prinuđeni da reaguju pošto su ih huligani gađali bakljama. Pojedini mediji su objavili, a policija demantovala, da je odgovoreno suzavcem. Korišćenje pendreka se podrazumeva.

Bilans je 41 privedena osoba, ali ne samo zbog tog incidenta, već zbog "sitnih" nezgoda koje su prethodile istom. Uglavnom zbog pirotehnike, narušavanja javnog reda i mira.... Zbog tuče je iza rešetaka završilo svega oko 10 huligana.

Sa druge strana, dva su policajca povređena.

Da se vratimo na početak teksta i pominjanje manjine i većina. Prema podacima policije, najveći hrvatski derbi pratilo je "celih" 9.990 gledalaca?! Možda i previše, jer nije nemoguće da bi, da su ovi koji su danas "pravili atmosferu" ostali kod kuće, tribine Maksimira bile ispunjenije pravim ljubiteljima fudbala.

(FOTO: Action Images)


tagovi

BBBbed blu boysDinamo ZagrebEvropaHrvatskahuliganimeđunarodni fudbalnavijači

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara