"Karadžić"
"Karadžić"

FSS: Šaljemo žalbu u Lozanu, novo osvetljenje za stadion Rajko Mitić, a Dodić vodi Orliće

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.12.14. | 19:13

Na sednici su razmatrana pitanja vezana za funkcionisanje Zajednice fudbalskih klubova Super lige i zatraženo je da se izvrši legitimitet obavljenih izbora za predsednika FS Vojvodine i FS Beograda

KaradžićOdbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije, koji je održao sednicu u Kući fudbala u Staroj Pazovi kojom je predsedavao Tomislav Karadžić, doneo je nekoliko važnih odluka – žaliće se Nezavisnom arbitražnom sudu sporta u Lozani povodom odluke UEFA vezane za prekinut meč sa Albanijom, Mladen Dodić je postao selektor mlade reprezentacije Srbije i oformljen je komisija za nabavku i instaliranje novog osvetljenja na stadionu “Rajko Mitić”.    

IO FSS razmatrao je odluku Komisije za žalbe UEFA na osnovu žalbe srpske “kuće fudbala”, a povodom odluke prvostepenog organa, kontrolne i disciplinske komisije UEFA, koja je odbačena u celosti. Na današnjoj sednici donesena je odluka da naša organizacija podnese žalbu Nezavisnom arbitražnom sudu sporta u Lozani, a o svim koracima javnost će biti pravovremeno obaveštena.

Izabrane vesti

Na predlog potpredsednika FSS zaduženog za "A" i mladu reprezentaciju Sava Miloševića, izabran je Mladen Dodić, doskorašnji trener Jagodine. Sa Dodićem je dogovorena saradnja do završetka EP juna 2015. godine u Češkoj. Milošević je u prethodnom periodu obavio razgovore sa više kandidata za popunu ovog mesta, članovima Odbora za hitna pitanja je predložio Dodića i on je jednoglasno izabran.

Dodić je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri radio kao šef stručnih štabova Napretka iz Kruševca, Novog Pazara, Dinama iz Vranja, Javora i Jagodine, sa kojom je u prošloj sezoni igrao u finalu Kupa Srbije i zauzeo treće mesto na tabeli Super lige. On će na toj funkciji zameniti Radovana Ćurčića, koji je obezbedio plasman na EP u Češkoj 2015. godine, a koji je u novembru ove godine izabran za selektora "A" reprezentacije Srbije. Članovi Odbora za hitna pitanja su izrazili uverenje da će Ćurčić i Dodić odličnom saradnjom u vremenu koje dolazi omogućiti maksimalne preduslove za našu mladu reprezentaciju pred kontinentalno takmičenje, ujedno i kvalifikaciono za odlazak na Letnje olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

Članovi Odbora za hitna pitanja na današnjoj sednici izabrali su i još četiri selektora, a na predlog Mitra Mrkele, direktora mlađih selekcija u FSS. Za selektora U-16 reprezentacije (igrači rođeni posle 1. januara 1999. godine) izabran je Milan Đuričić, a za selektora U-15 reprezentacije (igrači rođeni posle 1. januara 2000. godine) Marko Mitrović. Novi selektor "A" ženske reprezentacije Srbije je Boris Arsić, trener ŽFK Spartak iz Subotice. Za selektora U-16 ženske reprezentacije izabrana je Suzana Stanojević, dugogodišnja reprezentativka i u ranijem periodu selektor "A" reprezentacije.

Na sednici su razmatrana pitanja vezana za funkcionisanje Zajednice fudbalskih klubova Super lige i prošle nedelje obavljenih izbora za predsednika. Zaključeno je da se uputi zahtev Komisiji za pravna pitanja FS Srbije da se izvrši provera legitimiteta izbornog procesa i da se zaključci dostave članovima Izvršnog odbora FS Srbije u narednih 15 dana. Zaključeno je da će se na predstojećoj sednici Izvršnog odbora razgovarati i o obavljenim izbornim procesima u FS Vojvodine i FS Beograda.

Kao i uvek pri kraju godine, nadležni organi FS Srbije razmatraju informaciju o Finansijskom planu organizacije za 2015. godinu. Finansijski plan je u vidu informacije detaljno predočen, uključujući sve detalje vezane za brojne akcije koje očekuju nacionalni Savez u godini pred nama. Predložena informacija o Finansijskom planu je usvojena, a ujedno je prosleđen članovima Izvršnog odbora FSS i članovima Skupštine na usvajanje.

Oformljena je posebna Komisija za izbor najboljeg ponuđača za nabavku veštačke trave koja će biti postavljena na terenima širom Srbije. 

(FOTO: Star sport)


tagovi

Mladen DodićOdbor za hitna pitanja FSSreprezentativni fudbalTomislav Karadžić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara