""
""

STRAŠAN DERBI: Skeloto šokirao Milan, pa zaplakao, Inter stigao do velikog boda (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.02.13. | 22:39

Puleni Andree Stramaćonija u drugom poluvremenu uspeli da dođu do izjendačenja – 1:1. Dugokosi Argentinac je nakon postignutog pogotka doživeo pravi emotivni šok

Podela plena u sjajnom derbiju Milana. Iako su Rosoneri igrali briljantno u prvih 45. minuta i vodili sa 1:0, Inter je velikim požrtvovanjem u drugom poluvremenu došao do izuzetno vrednog boda – 1:1 (0:1). 

Inter je u uvodnim trenucima meča bio prilično agilan, ali su formalni gosti na ovom meču vrlo brzo preuzeli apsolutnu dominaciju na terenu.

Izabrane vesti

Mario Baloteli je bio silno motivisan, u 15. minutu je prvi put ušao u šansu, ali je proklizao proklizao, dok je samo minut kasnije sa druge strane bezuspešno pokušao Palasio.

To je bila samo uvertira za ono što je uskoro usledilo. Rosoneri su jedan od žestokih naleta krunisali pogotkom u 21. minutu. Boateng je pravovremeno uposlio El Šaravija, a popularni Faraon majstorski matirao Handanovića.

Neverovatni slovenački golman bio je najzaslužniji što je Milan ima samo minimalno vođstvo. On je u 27. minutu na sjajan način zaustavio udarac Balotelija glavom sa tri metra udaljenosti. Samo minut kasnije prava aktobacija tamnoputog golgetera na centaršut Muntarija, ali je čuvar mreže Neroazura ponovo ostao nesavladan.

U nastavku znatno niži tempo igre, pre svega zahvaljujući Milanu.  Inter je znatno bolju partiju najavio u 53. minutu, kada je Abijati na gol liniji čudesno zaustavio udarac Gvarina.

Ipak, ništa pre, ali ni posle toga, nije nagoveštavalao da bi domaćin mogao do izjednačenja, jer je Milan potpuno kontroliao situaciju na terenu.

Ali, u 71. minutu Inter je pravo niotkuda stigao do izjednačenja. Nagatomo se na levom boku konačno oslobodio pratioca, usledio je odličan centaršut, a na pravom mestu se našao debitant u derbijima Matijas Ezekijel Skeloto, koji je perfektim udarcem glavom doneo izjednačenje svom timu.

Dugokosi Argentinac je nakon postignutog pogotka doživeo pravi emotivni šok, pa je čak i zaplakao.        

Stramaćoni je nakon izjednačenja u igru uveo Kuzmanovića i Kivua, čime je uspeo da zaustavi nove napade Milana i dođe do vrednog boda.


SERIJA A - 26. KOLO

Sampdorija – Kjevo 2:0 (1:0)
/Poli 33, Eder 83/

Parma – Katanija 1:2 (0:2)
/Amauri 87 – Lodi 5, Keko 44/

Atalanta – Roma 2:3 (2:2)
/Livaja 9, 44 – Markinjo 13, Pjanić 34, Torosidis 71/

Juventus – Sijena 3:0 (1:0)
/Lihtštajner 30, Đovinko 74, Pogba 89/

Kaljari – Torino 4:3 (1:0)
/Sau 37p, Konti 76, 90+4, Pinilja 87 – Ćerći, Stevanović 54, Bjanki 90+2p)

Inter - Milan 1:1 (0:1)
/Skeloto 71 - El Šaravi 21/

Bolonja – Fiorentina (odloženo)

Ponedeljak:
19.00: Udineze - Napoli
21.00: Lacio – Peskara

Subota:
Palermo - Đenova 0:0

(FOTO: Action images)


tagovi

El ŠaraviInterItalijaMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara