Inter ponovo aktivira operaciju - Strotman! Dva puta do realizacije

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.03.18. | 19:05

Nerazuri ozbiljno zagrizli, ali prepreka je visoka cena

Pitanje ozvaničenja saradnje sa Stefanom de Frajem praktično je rešeno i čeka se samo da budu dogovoreni sitni detalji, ali Inter se ne zadovoljava uzimanjem samo jednog igrača Rome. Ne. Inter planira da krene u novu ofanzivu na dugogodišnju želju mnogih njegovih trenera, a pre svega uprave - Kevina Strotmana.

Dobro obavešteni izvori iz Milana tvrde da je već bilo određenog pipanja pulsa na tu temu, ali da je Rima stigao jednostavan odgovor - platite otkupnu klauzulu, pa možete da razgovarate sa Strotmanom. Ista u ovom trenutku iznosi 32.000.000 evra, što je za Nerazure previše. Previše jer klub mesecima unazad grca u dugovima i mora prvo da reši pitanje finansijskog fer-pleja kako ne bi bio drakonski kažnjen od strane Uefinih disciplinskih organa. 

Izabrane vesti

Međutim, u Interu su skovali plan kako bi mogli da izvuku Strotmanov potpis, bez da plate evro obeštećenja. Pitanje je, naravno, da li će Roma pristati na te uslove. Priča se da je Inter spreman da Romi ponudi paket Marcelo Brozović - Žoao Mario kako bi se dokopao belgijskog reprezentativca. Brozović je poslednje dve ligaške utakmice protiv Sampdorije i Napolija odigrao svih 180 minuta, mada ga je Lučano Spaleti u prethodnom delu sezone malo koristio. Tačnije, pružao mu je ograničenu minutažu. Skandal priče o Brozovićevoj aferi sa Vandom Narom, ženom Interovog kapitena Maura Ikardija, kao i navodna svađa sa Ikardijem gde je Ivan Perišić stao na stranu sunarodnika dodatno su pogurale priču o odlasku hrvatskog veziste. A, čak i da te priče nisu tačne, mesecima unazad šuška se da će ovo biti Brozovićeva poslednja sezona u Interu. Što se Marija tiče, njegov odlazak nije doneo ništa valjano za klub, pa je rastanak bio jedini izlaz za obe strane. Doduše, Vest Hem je ponudio samo privremeno rešenje, do leta, a odgovorni u klubu gledaju da to pitanje reše trajno. Prodajom ili trampom. 

Strotman se posle velikih problema sa povredama konačno izvukao i sada igra jednu stabilnu sezonu, gde je oslonac Rominog veznog reda. Ali, selidba u Milano, gde bi ga čekala plata veća od sadašnjih 3.200.000 evra (u maju produžio ugovor do 2022. godine), mogla bi da ga povuče da krene put severa Italije. 

Naravno, Roma se tu najviše pita i jasno je da u ovom trenutku Strotmanov odlazak nije opcija. Bar ne u obliku trampe. Vučici će sigurno biti potreban određen novac kako bi i sama regulisala dugovanja po pravilniku finansijskog fer-pleja, a Strotmanova prodaja mogla bi da reši problem. Naravno, Inter uvek ima tu varijantu da plati traženi novac i onda uđe direktno u pregovore sa Strotmanom, bez Rominog aminovanja.

Tada bi sve bilo otvoreno. 

Foto: Shutterstock


tagovi

Marcelo BrozovićŽoao MarioKevin Strotman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara