Inter doveo i četvrto pojačanje - zamenu za Handanovića! I to je to za ovo leto?

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.05.18. | 15:50

Nerazuri završili posao u koji je i Juve umešao prste

Inter je završio i četvrto pojačanje za letnji prelazni rok! A vrlo moguće i poslednje što se tiče ove godine ako se obistini crni scenario da se Nerazuri ne plasiraju u Ligu šampiona.

Gazeta delo Sport je javila da su Nerazuri dogovorili sve detalje oko transfera jednog od najtalentovanijih golmana Evrope - Andrija Lunina. Reč je o 19-godišnjem Ukrajincu iz Zorije koji je skrenuo pažnju većih klubova na sebe. Inter se još jesenas zainteresovao za Lunina i od tada su vođeni pregovori. U jednom trenutku se u trku uključio i Juventus koji je video Lunina kao pojačanje u perspektivi i poremetio je planove velikog rivala.

Izabrane vesti

Ipak, Inter je isterao svoje i dogovorio se za Zorijom i Luninom. Visina transfera bi trebalo da iznosi 6.000.000 evra, a Lunin će odmah biti prosleđene na dvogodišnju pozajmicu u Bolonju. Plan je da tamo stiče iskustvo i kada se afirmiše u Seriji A da zameni Samira Handanovića koji u Interu ima ugovor do 2021. godine.

Pre Lunina, Inter je već završio posao oko tri pojačanja. Za 20.000.000 evra su od argentinskog Rasinga kupili supertalentovanog napadača Lautara Martineza kojeg smatraju trenutno najperspektivnijim napadačem Južne Amerike. Dogovorili su i dolazak Stefana de Fraja iz Lacija kao slobodnog igrača za četvorogodišnji ugovor vredan 4.500.000 evra po sezoni. Takođe, dogovoren je i dolazak dugogodišnjeg Juventusovog levog beka Kvadva Asamoe kojem takođe ističe ugovor. Asamoa će potpisati trogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra po sezoni.

Sa ova četiri pojačanja je vrlo moguće da će Inter i završiti letnji prelazni rok s obzirom na težak udarac ako se ne plasira u Ligu šampiona. Ostaje da se vidi kako će biti rešene pozajmice Žoao Kansela i Rafinje. Da bi ih otkupio, Inter će najverovatnije morati da proda neka igrače. Već računaju na novac od pozajmljenih igrača Žoao Marija, Nagatoma i Kondogbija, ali je vrlo moguće da će biti prodat i neko od kapitalaca poput Perišića, Ikardija ili Škrinijara.

(FOTO: Action images)


tagovi

Letnji prelazni rok 2018Andrij Lunin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara