"Moratiju dosadila igračka"
"Moratiju dosadila igračka"

Inter dobija novog gazdu...

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.05.13. | 15:34

Morati ozbiljno razmišlja o prodaji Neroazura indonežanskom milijarderu

Moratiju dosadila igračkaIzgleda da su očajni rezultati Intera ove sezone istopili želju Masima Moratija da se bavi vođenjem kluba koji poseduje još od 1995. godine. Naftni tajkun je izjavio da razmatra mogućnost prodaje 80 odsto vlasništva milanske ekipe indonežanskom milijarderu Eriku Tohiru (43).

Dva bogataša su se sastala da popričaju o kupoprodaji italijanskog kluba, tako da postoji velika šansa da dođe do promene vlasnika.

Izabrane vesti

Inter je pod Moratijem velike titule počeo da osvaja tek posle čuvenog Kalčopolija i izbacivanja Juventusa u Seriju B, najbolju sezonu imali su 2010. godine kada su osvojili triplu krunu.

Sa povratkom Stare Dame na veliku scenu i renesansu Napolija i Milana, Neroazuri su prestali da budu konkurentni u borbi za titulu, a ove sezone nisu obezbedili ni učešće u evropskim takmičenjima.

Tohirova porodica je bogatstvo stekla u rudarskoj industriji, ali su delatnost njihove korporacije proširili na automoto i medijsku industriju. Indonežanin je zajedno sa filmskom zvezdom Vil Smitom vlasnik NBA kluba Filadelfija Seventisiksersi, pored toga on je i jedan od vlasnika najuspešnijeg američkog fudbalskog kluba Disi Junajted.

(FOTO: Action images)


tagovi

Erik TohirIndonezijaInterMasimo MoratiNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara