"Lep fudbal na Gradskom stadionu"
"Lep fudbal na Gradskom stadionu"

Imalo se zašta i čekati sat u mraku: Četiri gola u Pazaru, nesuđeno pojačanje Plavih uskratilo im pobedu

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.08.15. | 23:07

Dragan Milovanović golom u 80. minutu utakmice doneo Metalcu bod. Navijači i igrači domaćeg tima pružili podršku povređenom Marku Đaloviću

Lep fudbal na Gradskom stadionuSat i devet minuta kasnio je početak utakmice, ali kada je sudija Srđan Obradović naredio da se krene u juriš igrači Novog Pazara i Metalca su to doslovce shvatili pa je oko 5.000 navijača na Gradskom stadionu moglo da prisustvuje prilično lepoj fudbalskoj predstavi u kojoj su gosti iz Gornjeg Milanovca uspeli da domaće uskrate za potpuno slavlje – 2:2 u režiji iskusnog Dragana Milovanovića.

Naime 29-godišnji napadač iz Brusa, koji se letos dovodio u vezu sa Plavima, ali se pregovori nisu završili saradnjom, u 80. minutu utakmice kaznio je katastrofalnu grešku Miloša Tintora. Korpulentni štoper Pazaraca se dvoumio da li da ispuca loptu ili da je vrati do golmana Zlatka Zečevića, a taj trenutak neodlučnosti bio je dovoljan da Milovanović oduzme domaćima uspon do trećeg mesta na tabeli.

Izabrane vesti

Prethodno je Luka Merdović doveo Metalac u vođstvo od 1:0, ali samo da bi koji minut kasnije Predrag Pavlović četvrtim kolom u sezoni izjednalio na 1:1. Sredinom drugog poluvremena prvenac u novoj sezoni postigao je i Vladimir Radivojević, koji je gol posvetio teško povređenom saigraču Marku Đaloviću podigavši u vazduh dres sa brojem 86 na leđima, ali je na kraju pobeda izmakla Pazarcima.

Đalović je inače bio tema i na tribinama, pošto su verne pristalice Novog Pazara razvile transparent sa porukom podrške igrači koji je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena zbog čega će pauzirati oko šest meseci.
"Đaloviću, junak si bio, za naše snove se borio, brzo nam se vratio! Đaloviću, majstore, ceo Pazar je uz tebe", pisalo je na istočnoj tribini.

O svim šansama ne vredi ni trošiti tastaturu. Bilo ih je toliko da ne bi stale u jedan tekst što će reći – publika je uživala.
"Utakmica puna preokreta, duela i neizvesnosti. Rezultat je mogao da rpevagne i na jednu i na drugu stranu. U prvom poluvremenu posle stative Pazara mi smo dominirali, ali se Pazar vratio tako da smo se na kraju borili za bod i uspeli da ga osvojimo. Ovo je krajnje realan rezultat", rekao je trener gostiju Nenad Vanić, a skoro identičan stav izneo je i Petar Kurćubić sa klupe Novog Pazara.
"Saglasan sam sa kolegom da je utakmica bila dinamična. Nisam zadoovoljan kako smo stajali u prvom poluvremenu. I kako smo dopustili gostima da prikažu ono u čemu su najjači. U drugom poluvremenu smo se bolje snalazili i kada se činilo da imamo utakmicu u svojim nogama dobili smo gol tako da na kraju mogu da kažem da smo osvojili bod i mi i Metalac".

Kurćubić je samo još kratko prokomentarisao rano izvođenje iz igre Stefana Aškovskog.
"On nam se kasnio priključio i jednostavno se potrošio u ranijim utakmicama. U ovom trenutku prosto nije imao ni fizičke ni psihičke snage da iznese ovako dinamičan meč".

Superliga, peto kolo:

OFK Beograd – Radnik 3:0 (1:0)
/Jovanović 9, Liščević 52, Subašić 73/

Rad – Mladost 4:2 (0:1)
/Mihajlović 50pen, 86, Arsenijević 52, Živanović 59ag - Gavrić 7, Jovanović 18/

Spartak – Jagodina 0:0

Crvena zvezda – Čukarički 3:1 (0:1)
/Ibanjez 56, 83pen Katai 88 – S. Srnić 19/

Borac – Javor 0:1 (0:0)
/Josović 49/

Radnički Niš – Voždovac 0:0

Novi Pazar – Metalac 2:2 (1:1)
/Pavlović 20, Radivojević 67 - Merdović 17, Milovanović 80/

Četvrtak:

20.00: Vojvodina – Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladimir RadivojevićSuperligaSrbijaPredrag PavlovićNovi PazarMetalacMarko ĐalovićLuka MerdovićDragan Milovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara