"Popustio: Masimo Ćelino"
"Popustio: Masimo Ćelino"

Ima spasa za slavni Lids: Kontorverzni Ćelino prodaje klub navijačima!

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.10.15. | 19:59

“Prodaću akcije navijačima, ako žele da ih kupe i staraju se o klubu. Oni su trenutno jedino značajno što ovaj klub ima”, poručio je Ćelino

Popustio: Masimo Ćelino

Predsednik Lidsa Masimo Ćelino spreman je da proda klub navijačima. Italijan, koji je trenutno u postupku žalbe nakon nove zabrane rukovođenja klubom od strane Fudbalske lige, susreo se danas sa navijačima Junajteda. 

Izabrane vesti

Ćelino je tom prilikom izjavio da je spreman da im ustupi većinu akcija s tim da nije rekao za koliku svotu novca.
“Prodaću akcije navijačima, ako žele da ih kupe i staraju se o klubu. Navijači su trenutno jedino značajno što ovaj klub ima”, rekao je Italijan za Bi-Bi-Si.

Navijači Lidsa u aprilu ove godine su već izrazili želju da kupe manjinski udeo u klubu kako bi obezbedili svoje prisustvo u Upravnom odboru. Sada su, međutim, blizu toga da potpuno preuzmu nekada slavni jorkširski klub.
“Navijači Lidsa su postigli dogovor o prodaji sa Masimom Ćelinom. kako bi otkupili većinu udela u vlasništvu nad klubom”, potvrdila je ova organizacija. 

Većina navijača direktno je prozvala Ćelina u četvrtak uveče nakon poraza Lidsa na Eland Roudu od Blekburna (0:2) kojim je ovaj tim prikovan u dnu tabele na 18. poziciji u Čempionšipu.

Ćelino je sam pre nekoliko dana u intervjuu za Tajms priznao da je njegov period rukovođenja Lidsom “noćna mora”.
“Tužan sam i postiđen. Moj san je bio da napravim najbolji mogući uspeh, ali nisam uradio baš ništa i još porodica nije uz mene. Pokušavam da zaštitim klub, ali sam istovremeno sebe ostavio na vetrometini i rezultat svega je da navijači traže da odem. Često se pitam, šta ja to ovde radim? Fudbalska liga kaže da sam neiskren, što me čudi. Mislio sam da sam mogao bolje, ali je pritisak preveliki”, priznao je kontroverzni Ćelino, koji je za godinu dana predsednikovanja na Eland Roudu promenio čak petoricu menadžera.

Bilo kako bilo, Lids će uskoro započeti proces promene vlasnika, i možda nova uprava uspe da na vreme stabilizuje tim i do kraja sezone izbegne selidbu u niži rang, što bi bila nova katastrofa za višestrukog šampiona Enlgeske.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)    


tagovi

navijačiMasimo ĆelinoČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara