""
""

Ima li neki Pujol u Barseloni koji će uhvatiti igrače za gušu?

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.04.16. | 20:46

Nedostatak kapitena i lidera u svlačionici katalonskog tima je glavni razlog što je klub u krizi smatra Fabio Kapelo

Barselona je od gotovog napravila veresiju. Već je predala krunu u Ligi šampiona, a potpuno neočekivano joj se drma tron i u domaćoj Pripremi gde je do pre nekoliko nedelja izgledalo da je šampionska trka završena. Atletiko i Real dišu za vratom Kataloncima koji su u velikom padu forme i više nemaju prava na kiks.

Izabrane vesti

Poslednji put kada je Barsa na sličan način prokocakala titulu, bilo je to u sezoni 2006/07 kada je Fabio Kapelo na polusezoni prestrojio redove u Real Madridu i krenuo u prolećni lov na lidera Barselonu koji se završio uspešno po Kraljevski klub. Barselona je prokockala šest bodova prednosti i na kraju ostala iza Reala u šampionskoj trci.

Kapelo trenutnu situaciju vidi još dramatičnijom nego pre devet godina.
„Ovaj preokret se dešava dosta brže. Barselona je izgubila mnogo bodova za kratak period i nalazi se u teškoj situaciji. Kada smo mi preokrenuli sezonu, išli smo korak po korak, preskakali prepreku po prepreku. Mirno i tiho do poslednje utakmice u sezoni. Imali smo i prednost u gol razlici. Trenutno je nemoguće predvideti šta će se desiti i da li će Bardselone uspeti da se psihički oporavi“, rekao je Kapelo.

Italijanski stručnjak otkriva jedan detalj koji bi mogao da bude uzrok Barselonine nemogućnosti da se izvuče iz krize u koju je upala.
„Mislim da Barseloni nedostaje kapiten poput Pujola koji će igrače stegnuti za gušu. Juventus je ove sezone bio 10 bodova iza Intera, a onda su Bufon i Kjelini rekli da tako više ne može i uspeli su da preokrenu sezonu. Trener može da priča šta hoće, ali ako igrači nemaju zajednički borbeni duh i ako se neke stvari ne kažu u lice, onda to  ne vredi“, smatra Don Fabio.  

Kapelo se dotakao i nekadašnjeg učenika, a sada trenera Real Madrida, Zinedina Zoidana.
„Uoči meča protiv Barselone, Zidan je bio otpisan, a pogledajte gde je sada. Sjajan posao je odradio i u Ligi šampiona. Bolje od ovoga što je on napravio - ne može! Rezultati su najvažniji i to se jedino računa. Brojke trenutno idu njemu u prilog“.

(FOTO: Action images)


tagovi

Zinedin ZidanŠpanijaReal MadridPrimeraKarles PujolFabio KapeloEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara