""
""

Ikardi može sve sam: Spasao De Bura i opet zabiberio Maksiju! Juve tukao glavom, Džeko ukrao Romu od Totija (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 26.10.16. | 22:50

Torino nije izdržao do kraja i prekinuo je seriju. Napoli jedva, Ćiro Imobile blista u Laciju

Frank de Bur je već razmišljao o pakovanju stvari posle pete utakmice zaredom bez pobede, ali je Maurito Ikardi po ko zna koji put bio spasilac Intera. U ovom sluačju i holandskog trenera koji će ostati makar do vikenda na klupi Nerazura, ali mu otkaz i dalje vidi nad glavom. Kontoverzni Argentinac je postigao oba gola za pobedu nad Torinom - 2:1 i u 88. minutu prekinuo crnu seriju svog kluba, ali i Torinov niz mečeva bez poraza.

Izabrane vesti

Torino je bio na pragu da odnese bod sa Đuzepe Meace. De Bur je opet mešao karte, Kondogbije nije bilo ni na klupi, Banega i Kandreva su se vratili u startnih 11, Jovetić i Gabigol su opet ostali zakucani za klupu, odrbana je još jednom bila očajna, a napadači neprecizni… Međutim, Ikardi je bio na nivou kapitena i naterao i one što ga ne vole da mu aplaudiraju.

Prvi gol je postigao posle majstorske asistencije Kandreve u 35. minutu. Međutim, trapava intervencija Ansaldija i Murilja koji su sapleki jedan drugog je omogućila Belotiju za izjednači posle sat vremena igre. Interu je ušla voda u uši, a kada je Brozović promašio nemoguće, izgledalo je da Mihajlovićev tim odlazi neporažen sa Meace. Međutim, Ikardi je u 88. minutu izdržao na leđima čuvara, uspeo da se okrene i zakucao projektil pod prečku Hartovog gola za dugo čekanu pobedu Intera. Još jednom je “zabiberio” i bivšem prijatelju Maksiju Lopezu koji je igrao za Torino u drugom poluvremenu. Ljajić je odirgao ceo meč za goste, Lukić nije dobio šansu da uđe sa klupe.

Juventus se vrlo brzo oporavio od poraza u derbiju od Milana. Šampion je bez većih problema savladao Sampdoriju na svom terenu sa 3:1. Sve je bilo jasno posle deset minuta igre. Kvadradov centaršut je Mandžukić sproveo glavom u mrežu, a Kjelini je Pjanićev korner zakucao za 2:0. Kada su gosti smanjili preko Šika početkom drugog poluvremena posle greške Kjelinija, mirisalo je na otvoren meč, ali je ubrzo Pjanić na asistenciju dodao i gol pošto je otpadak pretvorio u gol posle serije odbrana gostujućeg golmana. tačku je stavio Kjelini drugim golom na meču. Opet gol glavom i opet asistencija Kvadrada. Priliku od 74. minuta u gostujućem timu je dobio Filip Đuričić

Roma je bila blizu prekida pobedonosne serije, ali je uspela da pobedi i četvrti put zaredom. I to posle preokreta u gostima protiv Sasuola (3:1) na krilima Edina Džeka koji igra u nekadašnjoj formi iz Volfzburga. Bosanski napadač je postigao golove za preokret, ukupno je dao osam pogodaka na prethodnih šest prvenstvenih mečva i Roma sada zavisi više od njegovih golova nego od učinka kapitena Totija.

Sasuolo je poveo u ranoj fazi meča kada je Kanavaro pogodio glavom, ali je usledio Džeko šou. Prvo je Najnoglan pogodio prečku, potom i Džeko uzdrmao okvir gola i bio je to uvod u preokret. Bosanac je na asistenciju Sasuola izjednačio u 57. minutu, desetak miniuta kasnije iznudio penal i pogodio sa bele tačke za totalni preokret. Najngolan je stavio tačku pošto je odbijenu loptu pretvorio u 3:1.

Slavi i plavi deo Rima. Lacio igra sjajno! Inzagijev tim je dekalsirao Kaljari 4:1 i popeo se na peto mesto na tabeli. Ofanzivni triling Keita - Anderson - Imobile nosi Lacio na leđima. Opet su njih trojica bili insipratori pobede. Keita je doneo vođstvo, potom je preporođeni Imobile dao dva komada što je ukupno šest na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima. Borijelo je promašio penal za goste, usledio je evrogol Felipea Andersona i na kraju počasni pogodak za goste koji je delo domaćeg štopera Valasa. Lacio je osvojio 11 od mogućih 11 bodova u poslednjih pet utakmica. Srpski triling Milinković Savić - Basta - Đorđević je ceo meč presedeo na klupi Rimljana. 

Napoli je jedva savladao Empoli iako to konačnih 2:0 ne objašnjava baš najbolje. Skorupski je u prvom poluvremenu pravio čuda na golu Sarijevog bivšeg kluba, ali i pogrešio u 51. minutu kada je Mertens doneo vođstvo Napolitancima. Međutim, Empoli je imao sjajnu šansu kada je Pućareli pogodio prečku, a potom Reina čudesnom odrbanom sprečio Makaronea iz drugog pokušaja. Da su tada Toskanci pogodili, ko zna šta bi bilo... Ovako je Kirikeš stavio tačku golom posle kornera u 82. minutu za pobedu kojom je Napoli opet iskočio iznad Milana. Maksimović je ceo meč presedeo na klupi Napolija, a Ćosić na klupi Empolija. 

Sa sjajnim igrama je nastavila i Atalanta koja je pobedila četvrti put na poslednjih pet utakmica. Crno-plavi su minimalcem savladali Peskaru u gostima, gol je postigao Kaldara posle sat vremena igre i očajne reakcije Burgmana na drugoj stativi, a Atalanta je sada šesta na tabeli. 

Tek drugi bod od ulaska u ligu, a prvi u gostima osvojio je Kortone protiv očajne Fiorentine. U meču koji je kasnio 45 minuta zbog prave provale oblaka u Firenci, domaći golman Tatarušanu je poklonio vođstvo Kalabrezima, a Falćineli je bio strelac. Međutim, Astori je u 85. minutu posle kornera uspeo da spase Violu sramotnog poraza. Mada ni ovaj bod ne znači mnogo Fiorentini koja je u velikoj krizi... 

SERIJA A - 10. kolo

Utorak:
Đenova - Milan 3:0 (1:0)
/Ninković 11, Kucka 80 autogol, Pavoleti 86/

Sreda:
Kjevo - Bolonja 1:1 (0:0)
/Mbaje 70 autogol - Pulgar 52/

Fiorentina - Krotone 1:1 (0:1)
/Astroi 85 - Falćineli 24/

Inter - Torino 2:1 (1:0)
/Ikardi 35, 88 - Beloti 63/

Juventus - Sampdorija 4:1 (2:0)
/Mandžukić 4, Kjelini 9, 87, Pjanić 65 - Šik 57/

Lacio - Kaljari 4:1 (3:0)
/Keita 6, Imobile 23 penal, 28, Anderson 79 - Valas 87/

Napoli - Empoli 2:0 (0:0)
/Mertens 51, Kirikeš 82/

Peskara - Atalanta 0:1 (0:0)
/Kaldara 60/

Sasuolo - Roma 1:3 (1:0)  
/Kanavaro 12 - Džeko 57, 76 penal, Najngolan 78/

Četvrtak:
20.45: Palermo - Udineze 


tagovi

Andrea BelotiAtalantaBalde KeitaBolonjaĆiro ImobileDris MertensĐorđo KjeliniEdin DžekoEmpoliFjorentinaInterItalijaJuventusKjevoKrotoneMario MandžukićMauro IkardiNapoliPaolo KanavaroPeskaraRomaSampdorijasasuoloSerija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara