""
""

Igrao je za Ajaks, Inter i Everton, a danas je konobar - majstor za kapućino i espreso!

Vreme čitanja: 1min | pet. 24.01.14. | 16:42

Neverovatan životni put nekada velikog talenta holandskog fudbala...

Bio je član čuvene generacije Ajaksovih bisera koju su činili Zlatan Ibrahimović, Kristijan Kivu, Vesli Snajder, Džonatan Heitinga, Rafael van der Vart, Maksvel (...) i jedan od najvećih asova tima koji je osvojio dve šampionske titule i tri Kupa Holandije. Sjajne partije odlično je naplatio i otišao u Inter. Od tog trenutka kreće sunovrat karijere Endija van der Mejdea, koji je kasnije nosio i dres Evertona... Za PSV nikada nije debitovao, a karijeru je završio u holandskom trećeligaškom amaterskom klubu VKE. 

Dve godine nakon što je i definitivno okačio kopačke o klin čini se da je Van der Mejde pronašao novi životni poziv - od brzonogog krila 34-godišnji Holanđanin je postao konobar!? Tačnije, specijalista za espreso i kapućino. A, kako sam kaže, jako mu se dopada novi posao.
"Bilo je vreme da nešto promenim u svom životu. Trudio sam se jako da uspem u fudbalu tokom prethodnih 15 godina. Radio sam sve, video sve, taman da ispišem jednu dobru knjigu. Nakon toga rešio sam da počnem da gradim novu karijeru na jedan mnogo finiji i prefinjeniji način. Zato će od sada ljudi imati priliku da probaju kafu 'A la Van der Mejde' u Amsterdamu", zaključio je bivši fudbaler.

Izabrane vesti

(FOTO: Action Images)


tagovi

HolandijaEvropaEndi van der Mejde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara