"Veljko Paunovićž"
"Veljko Paunovićž"

Idemo u polufinale i na Svetsko prvenstvo: Orlići u 90. minutu srušili Bugarsku

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.07.14. | 22:00

Ekipa Veljka Paunovića golom Mandića rezervisala duel sa Portugalom

Veljko PaunovićžSelektor omladinske reprezentacije Srbije - Veljko Paunović je pre početka Evropskog prvenstva rekao da je glavni cilj na ovom takmičenju plasman na sledeće Svetsko prvenstvo, a za to je bilo dovoljno i treće mesto u grupi. Orlićima je za to bio dovoljan i remi sa Bugarskom, ali Staniša Mandić je želeo da se bori za trofej i na ovom turniru pa je u 90. minutu postigao gol i poslao Srbiju u polufinale gde ćemo igrati sa Portugalijom.

Orliči su pokazali sjajan duh i da ne odustaju do samog kraja, na kraju im se isplatila upornost i dominacija koju su imali tokom cele utakmice.

Izabrane vesti

Prva prilika na meču je došla u četvrtom minutu, ali Luka Jović nije bio precizan, naši igrači su još jednom bili neprecizni, a Ljubanov je prvi put morao da interveniše u 22. minutu kada je Gaćinović oprobao svoj udarac. Samo tri minuta pre toga Rajkovića je testirao Minčev. Pantić je u 38. minutu namučio Ljubenova, ali je mreža Bugarske mirovala sve do isteka prvih 45 minuta.

I u drugom poluvremenu je naš tim bio aktivniji, ali nije uspeo da zatrese mrežu. Najzapaženiji u ekipi Veljka Paunovića je bio Mijat Gaćinović, on je propustio nekoliko prilika, ali se mora priznati da je golman Bugara bio na zadatku. U 59. minutu Paunović je umesto Luke Jovića uveo Stanišu Mandića, a baš taj igrač je u 90. minutu meča savladao golmana Ljubanova i rezervisao duel sa Portugalom.

Nemci su u drugoj utakmici grupe B savladali Ukrajinu sa 2:0 i dali šansu Orlićima da dođu do polufinala.

Polufinala se igraju 28. jula, a parovi su:
Nemačka – Austrija
Portugal - Srbija

Sastavi ekipa:

Srbija: Rajković, Antonov, Zdjelar, Stevanović, Babić, Gaćinović, Grujić, Ristić(od 73. Dražić), Pantić(od 59. Jokić), Jovanović, Jović(od 59. Mandić)

Bugarska: Ljubenov, Petrov, Galabov, Velkov, Daskalov(od 46. Vutov), Kolev, Conev, Despodov(od 79. Velkovski), Minčev, Drjanov, Vasilev

(FOTO: Starsport)


tagovi

Srbijaomladinska reprezentacija SrbijeEP za omladince

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara