""
""

Ibrakadabra čeka priliku da zada glavobolju Aspirindžijama!

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.02.14. | 12:22

Loša forma Leverkuzena može da zavara, jer Sami Hipija i njegovi izabranici spremaju iznenađenje

Osmina finala Lige šampiona može da počne! Osim velikog derbija dva giganta, na programu je i okršaj koji će takođe privući veliku pažnju – Bajer Leverkuzen – Pari Sen Žermen.

Ekipa Bajera se u ovom trenutku nalazi u podređenom položaju, jer Sveci ove sezone pucaju baš visoko, ali... To ne znači da će se četa Samija Hipije unapred predati.
"Moramo da igramo iznad limita i damo 150 odsto svojih mogućnosti", rekao je Hipija.
"Snaga našeg tima leži u odličnoj atmosferi i timskom duhu".

Izabrane vesti

Ipak, poraz od Šalkea minulog vikenda možda ne deluje kao najbolja priprema za jedan od najvažnijih mečeva ove generacije. Ipak, Finac veruje da će njegovi puleni uspeti da izvuku pozitivne stvari i pouke i naprave veliki podvig.
"Ako budemo igrali kao što igramo u dobrom delu sezone, možemo da zagorčamo život Parižanima", dodao je on, a zatim otkrio i od koga preti najveća opasnost.
"Ceo tim PSŽ sastavljen je od izuzetno kvalitetnih igrača, ali jedan se posebno izdvaja. To je Zlatan Ibrahimović, jedan od najboljih igrača planete".

Bajer se u četvrtfinale Lige šampiona nije plasirao još od 2002. godine, kada je u finalu poražen od Reala onim čudesnim golom Zinedina Zidana. Interesantno, Aspirindžije imaju stopostotan učinak kada su u pitanju dueli sa francuskim klubovima. U sezoni 1987/88 eliminisan je Tuluz iz Kupa UEFA posle dvomeča, kao i Nant (1994/95) i Lens (2006/07).

Ipak, s druge strane će se naći ekipa koja je u grupnoj fazi postigla čak deset pogodaka na gostovanjima. Tim koji sa osam golova predvodi Zlatan Ibrahimović, koji se tako izjednačio sa Van Nistlrojem, Inzagijem i Krespom. Najbolji sastav francuskog šampionata i jedan od kandidata za osvajanje ušatog trofeja.
"Kada savladate nekog sa 3:0, možete samo da čestitate svojim igračima", rekao je Blan posle trijumfa nad Valensijanom u Parizu.
"Ali iskreno, mislim da su moji igrači već neko vreme mislima u meču sa Leverkuzenom. Imali smo priliku da protiv Valensijana odmorimo nekoliko ključnih igrača, što je zaista baš dobro. Leverkuzen je jedna jako nezgodna ekipa, atletski odlično pripremljena. Ali, pokušaćemo da izdominiramo i držimo loptu u svom posedu", zaključio je francuski stručnjak.

PSŽ će u predstojeći susret sa Bajerom ući bez Edinsona Kavanija, koji je doživeo povredu butnog mišića.

--------------------------------

BAJER LEVERKUZEN - PARI SEN ŽERMEN (20.45, TV Arena Sport 1)

Stadion: Baj Arena
Kapacitet 28.000
Sudija: Viktor Kasai (Mađarska)

BAJER LEVERKUZEN (4-3-3): Leno; Hilbert, Beniš, Spahić, Volšid; Rolfs, Bender, Helger; Kastro, Kisling, Son

PSŽ (4-2-3-1): Sirigu; Maksvel, Aleks, Silva, Van der Vil; Matuidi, Mota; Pastore, Verati, Moura; Ibrahimović

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sami HIpijaPari Sen ŽermenLoran BlanLiga šampionaEvropaBajer Leverkuzen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara