""
""

I ZVEZDA I PARTIZAN: Dvostruki aršini Predraga Bojića!

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.13. | 18:17

Beogradski večiti rivali se složili bar po jednom pitanju. Crno-beli povlače svog člana iz predsedništva lige

 

Posle izrečenih kazni glavnim akterima košarkaškog večitog derbija, oglasila su se oba košarkaška kluba na svojim zvaničnim sajtovima, na kojim su osuli paljbu po direktoru Košarkaške Superlige Srbije Predragu Bojiću.

Izabrane vesti

Povodom cele ove situacije prvi se oglasio Vujošević, da bi nedugo potom na internetu osvanulo i saopštenje Partizana u kojem se kaže da "direktor takmičenja primenjuje dvostruke aršine pri donošenju odluka".
"Ne propušta se ni jedna prilika da se KK Partizan drastično kažnjava, a diskriminišu se igrači i funkcioneri kluba iz Humske".

Crno-beli su podsetili  da je odluka o kažnjavanju stigla na osnovu video snimaka i bez prethodnih konsultacija što nije bio slučaj kada su u pitanju bile skandalozne četvrte utakmice prošlosezonskog plej-ofa u Železniku i prekidanje februarskog finalnog meča Kupa Radivoja Koraća. Razlog tome je, tvrde u Partizanu, strah Predraga Bojića.
"Fizički napad na trenera Partizana od strane osobe koje je sedela u prvom redu počasnih mesta se takođe ne sankcioniše, već se organizator simbolično kažnjava za sve nemile događaje na pomenutoj utakmici. Ne možemo a da ne konstatujemo da je ogroman strah i pritisak prisutan kod direktora takmičenja zbog raznoraznih uticaja, što se jasno vidi iz njegovih skandaloznih odluka.  Pokazalo se da je uprava KK Partizan donela najispravniju odluku da uoči ovog meča ne prihvati razmenu karata sa Crvenom zvezdom. Naši navijači bi ponovo bili označeni kao najveći krivci, ovako bez njihovog prisustva i mogućnosti da se iznova nepravedno okrive, kakav je slučaj bio u Kragujevcu, sva osuda i krivica se sada upućuju na igrače i trenera Partizana. To nećemo dozvoliti, niti se tome povinovati. Košarkaški klub Partizan do daljeg, povlači svog člana iz Predsedništva lige. Smatramo da u ovakvim oklonostima ne vidimo svrhu našeg učešća u daljem radu“, stoji u zaključku teksta na sajtu KK Partizan.

S druge strane, na sajtu Crvene zvezde takođe stoji oštra kritika na račun Bojića, koji je "proizvoljno kažnjavao, još jednom pokazavši da mu aršini prilikom sankcionisanja nisu jednaki".
"Zbog toga KK Crvena zvezda Telekom izražava najoštriji protest. Za posebnu priču je neprofesionalno obavljanje posla delegata utakmice Zorana Dimitrijevića i to iz više razloga. Naime, Dimitrijević u svom izveštaju, koji smo iz kancelarije Lige dobili na uvid, nije naveo nekoliko primera više nego nesportskog ponašanja prema sudijama ove utakmice od strane predstavnika KK Partizan mts. Promaklo mu je pljuvanje sudije Uroša Obrkneževića od strane Dragana Todorića, kao i fizički nasrtaj i štipanje za leđa istog arbitra od strane trenera Partizana Duška Vujoševića. To delegat Dimitrijević nije želeo i nije ’smeo’ da vidi, ali kamerama to nije ipak nije moglo da promakne“.

U daljem tekstu stoji i sledeće:
"Predrag Bojić je proizvoljno izrekao kaznu od dve utakmice suspenzije iako u Disciplinskom pravilniku piše sledeće: ko vređa, izaziva ili fizički napadne takmičara, trenera funkcionera, delegata, sudiju ili gledaoca na utakmici, ili van košarkaškog terena kazniće se zabranom igranja ili vršenja dužnosti u trajanju od najmanje šest meseci. U posebno teškim uslovima može se izreći kazna doživotne zabrane igranja ili vršenja dužnosti. Sada se postavlja pitanje da li je Predrag Bojić uopšte pročitao Disciplinski pravilnik takmičenja koje predvodi i da li je u obzir uzeo činjenicu da se ovakvi ispadi Dušku Vujoševiću ne događaju prvi put u sezoni, a kamoli u karijeri. Podsećamo da je sličnih ispada, doduše u ABA ligi, Vujošević imao na utakmici sa Zadrom i na gostovanju protiv Solnoka. Zbog svega navedenog smatramo da je odluka koju je doneo Predrag Bojić u najmanju ruku smešna i još jednom pod lupu stavlja njegov kredibilitet za obavljanje funkcije direktora lige".

Podsetimo, zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren crveno-beli su sankcioniosani sa 118.000 dinara, a zbog ulaska navijača na teren i gađanja loptom trenera Partizana Duška Vujoševića, Zvezda je kažnjena sa dodatnih 59.000 dinara. Novčano su kažnjeni i igrači Bojan Subotić i Demarkus NelsonSubotić sa 59.000 dinara zbog diskvalifikujuće greške kao učesnik incidenta, a Demarkus Nelson sa 23.600 zbog ulaska na teren tokom incidenta.

 

S druge strane, trener Duško Vujošević morati da iz džepa izdvoji 23.600 dinara, a pritom zbog fizičkog ogračuna sa sudijom Urošem Obrkneževićem neće moći da vodi ekipu na dve naredne utakmice (sa Vojvodinom i Slobodom).

Zbog sukoba sa sudijama sankcionisan je i sportski direktor Partizana Dragan Todorić – 59.000 dinara, dok je jedan od najboljih košarkaša crno-belih, Davis Bertans kažnjen sa 118.000 dinara, plus jedan meč suspenzije.

(FOTO: Star Sport, MN Press)


tagovi

Bojan SubotićFK Crvena zvezdaDavis BertansDuško VujoševićKošarkaška SuperligaFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara