"Klasa - Nenad Mirosavljević"
"Klasa - Nenad Mirosavljević"

I u 38. godini Mirosavljević je tata-mata! Čukarički preskočio Borac, Jagodina torpedovala Metalac za prekid posta

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.11.15. | 18:52

Ćurani slavili u Gornjem Milanovcu rezultatom 4:1 i došli do prve ligaške pobede posle više od dva i po meseca...

Klasa - Nenad MirosavljevićBez starca zaista nema udarca! Toliko puta pomenuta izreka je u slučaju Čukaričkog ove novembarske večeri dobila svoje puno značenje. I u 38. godini Nenad Mirosavljević je i dalje tata-mata za mnoge fudbalske poznavaoce na ovim prostorima i Brđani zaista imaju pravog prekaljenog džokera u svojim redovima. Majstor koji lagano ulazi u 20. godinu profesionalne karijere postao je heroj Čuke u velikom derbiju protiv Borca i minimalcem došli do pozicije broj dva na tabeli Superlige. 

Posle gotovo 80 minuta intenzivne potrage trener Zoran Popović posegao je za poslednjim oružjem u svom arsenalu, a ovaj potez ispostavio se kao pun pogodak. Svega 11 minuta, nekoliko dobrih kontakta sa loptom i ogromno iskustvo koje poseduje bilo je potrebno Mirosavljeviću da Borcu zada fatalni udarac, iskoristi predivno dugačko dodavanje Pjasentina i na petoparcu izvede lukav potez kojim će nekoliko trenutaka kasnije doneti beskrajnu radost domaćinu. 

Izabrane vesti

A dok su se fudbaleri Čukaričkog radovali, kriza u redovima čačanskog superligaša počela je ozbiljno da se produbljuje. Takmac kojeg su se brojni rivali plašili s početka sezone postio je i u drugoj vezanoj utakmici, s tim što je jasno da će posle odlaska Nenada Lalatovića biti izuzetno teško zadržati poziciju na samom vrhu srpskog šampionata. Ako na to dodamo podatak da Borac nije uputio ni jedan jedini udarac u okvir gola protivnika, niti ozbiljno pripretio Čukaričkom, na sve probleme koje Borac ima bile su to kapi koje samo prelivaju čašu. 

Uroš Nikolić, dvostruki strelac za Jagodinu

Konačno - Jagodina! Posle više od dva i po meseca bez trijumfa u ligaškim mečevima, Ćurani su odlučili da iskale sav nakupljeni bes i mrežu Metalca usred Gornjeg Milanovca napune do vrha - 4:1.

Od poslednje pobede Jagodine prošlo je mnogo. Tačnije, još od tri boda osvojena protiv OFK Beograda 13. septembra, Jagodina je naređala šest remija i tri poraza i tako pala na samo dno tabele. Ovog puta, tri boda nisu izostala, ali ni prava goleada. 

Gol Metalca načeo je Uroš Nikolić, koji je već u prvom poluvremenu sa dva pogotka na svom računu praktično rešio pitanje pobednika. Jeste domaćin prelepim golom Nikole Dimitrijevića na startu drugog dela vratio kakvu - takvu nadu u eventualni podvig, ali vrlo brzo svaka nada bila je ugušena. 

Kjereme i Gašić potrudili su se da Jagodina posle dugo vremena "mirno spava". 

Na kraju, po bod uzeli su fudbaleri Mladosti i subotičkog Spartaka u utakmici bez golova. 

SUPERLIGA, 18. KOLO

Petak:

Čukarički - Borac 1:0 (0:0)
/Mirosavljević 88/

Metalac - Jagodina 1:4
/Dimitrijević 50 – Nikolić 23, 43, Kjereme 55, Gašić 77/

Mladost - Spartak Subotica 0:0

Subota:

13.00: Javor - Vojvodina
13.00: Radnik Surdulica - Rad
13.00: Voždovac - OFK Beograd
15.00: Partizan - Novi Pazar

Nedelja:

17.00: Radnički Niš - Crvena zvezda

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Uroš NikolićSuperligaSrbijaNikola DimitrijevićMladost LučaniMetalacJagodinaFrensis KjeremeDanijel GašićČukaričkiBorac Čačak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara