"Al Horford razbija Filadelfiju"
"Al Horford razbija Filadelfiju"

I to se desilo - Vukovi pobedili! Mo Vilijams smestio 52 poena Indijani, duh Dominika Vilkinsa se uvukao u Horforda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.01.15. | 08:50

Feniks pokvario Lebronu povratak na teren, Ratnici dobili sedmi meč zaredom, šampion na kolenima u prestonici

Al Horford razbija Filadelfiju

Kada nema Rikija Rubija, Nikole Pekovića i Kevina Martina dobar je i Mo Vilijams! Posle 15 uzastopnih poraza Minesota je konačno uspela da savlada nekog, a tako "neko" je Indijana, koja jednostavno nije imala rešenje za izuzetno raspoloženog plejmejkera - 110:101.

Izabrane vesti

Rekord sezone, rekord karijere, jedna od generalno najboljih partija jednog igrača u najjačoj ligi sveta tokom prethodnih nekoliko meseci. Vilijams je bio u svojoj zoni i maksimalno je iskoristio nemoć protivničke odbrane, lagano prešavši Karmela Entonija i Paua Gasola, koji su do sada držali rekord s najviše poena na jednoj utakmici, ujedno prešavši i klupski rekord.

Vilijams je meč završio sa šest pogođenih trojki, uključujući i onu za rezultat 102:96, u trenucima kada su Vukovi lomili otpor domaćina. Endrju Vigins se nadovezao na učinak svog kolege sa 20 poena, dok je Đeng ubacio deset. Kod Indijane Si Džej Majls je imao 22, a Si Džej Votson 17 poena. Roj Hibert je izbačen iz igre na polovini treće deonice, pošto je napravio drugu nesportsku grešku, nakon što je nepropisno vukao Đenga i oborio ga na zemlju, a meč je završio sa deset poena i osam skokova.

Srpski reprezentativac Miroslav Raduljica je meč odgledao sa klupe.

Neverovatnu noć imao je krilni centar Atlante Al Horford, koji je u pobedi nad Filadelfijom rezultatom 105:87 ostvario tripl-dabl učinak (21p, 10sk, 10as) - njegov prvi ove sezone. 

Priča kaže da je neposredno pre početka utakmice legendarni košarkaš Hoksa Dominik Vilkins razmenio nekoliko reči sa Horfordom, te da ga je drugarski potapšao po ramenu, posle čega je Horford zaigrao još bolje nego inače i svom timu podario jubilarnu 30. pobedu u sezoni!

Interesantno, Atlanta je meč dobila prililčno lako, iako je ponovo odmarala Džefa Tiga, Pola Milsapa i Demara Kerola.

Hoksi su tako stigli do 23. pobede u poslednjih 25 mečeva, odnosno do devetog uzastopnog trijumfa na strani, čime su zaseli na prvo mesto Istočne Konferencije, po prvi put još od sezone 1993/94.

Ala Horfroda pratili su Kent Bazmor sa 17 poena, dok je Kajl Korver ubacio 15 koševa. Na drugoj strani Majkl Karter-Vilijams imao je 20, a Kej Džej Mekdenijels 14. poena.

Makedonski internacionalac Pero Antić nije odigrao ni minut. 

Klivlendu ni Lebron Džejms ne pomaže preterano. Povratak Kralja posle kraće pauze pokvarila je ekipa Feniksa, koja je na svom terenu uzela meru Konjici - 107:100. 

Lebron je meč završio sa 33 poena, što opet nije bilo dovoljno da puleni Dejvida Blata osete slast pobede. Za Klivlend ovo je bio šesti uzastopni poraz i crvena lampica za uzbunu se uključila! Najbolju partiju odigrao je Markif  Moris, koji je ubacio čak 35 poena (15/21 iz igre), a pitanje pobednika praktično je rešeno u poslednjih tri i po minuta. U tom periodu domaćin je uspeo da potpuno nadigra Klivlend i serijom 11:3 dođe do nove pobede. 

Kod Sansa najbolji učinak posle Morisa imao je Goran Dragić sa 18 poena, dok je Aleks Len ubacio 13 poena i uhvatio deset lopti. Na drugoj strani Džej Ar Smit, koji je u Klivlend došao dok je Lebron bio van terena, ubacio je 29 poena. 

NBA - REZULTATI: 

Indijana - Minesota 101:110
/Majls 22 - Vilijams 52/

Filadelfija - Atlanta 87:105
/Karter-Vilijams 20 - Horford 21/

Vašington - San Antonio 101:93
/Vol 25 - Parker 14/

Feniks - Klivlend 107:100
/Moris 35 - Džejms 33/

Juta - Golden Stejt 105:116
/Favors 22 - Kari 27/

Sakramento - Dalas 104:108 - posle produžetka
/Kazins 32 - Elis 28/

Los Anđeles Lejkers - Majami 75:78
/Dejvis 12 - Čalmers 19/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Pero AntićNBA ligaMo VilijamsMiroslav RaduljicaMinesota TimbervulvsIndijana PejsersDominik VilkinsAtlanta HoksAl Horford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara