"Vinstent Tan"
"Vinstent Tan"

I to je privatizacija: Šef skauting službe premijerligaša 23-godišnji moler?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.13. | 16:59

Što je najbitnije – prijatelj sina vlasnika Kardif Sitija Vinsenta Tana

Vinstent TanKada je prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pomenuo privatizaciju, svi su najednom počeli da promenu vlasničke strukture hvale kao jedino moguće rešenje za posrnuli srpski fudbal. I zaista, ovako više ne može, ali treba imati u vidu da i privatni kapital nosi svoje opasnosti. Poslednja zbivanja u Kardif Sitiju najbolji su pokazatelj.

Vlasnik velškog kluba Vinsent Tan je, naime, šokirao britansku javnost odlukom da Jana Mudija, šefa skauting službe, zameni 23-godišnjim prijateljem svog sina. Izvesnim Ališerom Apsalijamovom, koji se sa Tanom juniorom školovao u Švajcarskoj, da bi se u Kardifu zaposlio u službu za održavanje. Preciznije - krečio je?!

Izabrane vesti

Pre nego što je Tan senior uzviknuo "Eureka!" i procenio da je baš mladi Kazahstanac idealan za jednu od najodgovornijih funkcija u klubu. Iako do sada nije imao apsolutno nikakvog fudbalskog iskustva.

Malki MekejŠef struke Kardifa Malki Mekej, koji se u velškoj prestonici smatra herojem jer je klub protekle sezone doveo u Premijer ligu, ostao je bez teksta. I bez desne ruke, čoveka koji je u klub doveo 25 igrača.

Ipak, ostrvski mediji javljaju da je Mekej odlučan u nameri da se bori za klub i da će progutati knedlu i ostati na klupi do utakmice sa Čelsijem 19. oktobra. Bez obzira na to što su odnosi sa Upravom zahladneli toliko da se ponekad čini da je Kardif na Južnom polu.

Mekej je omiljen u velškom premijerligašu. Tan je uprkos investicijama više nego nepopularan, jer je promenio boje dresove iz plave u crvenu, pa čak pretio i promenom imena. Pojedini mediji pišu da ni igrači ne mirišu čoveka koji im daje platu, te da su zahtevali da mu se zabrani ulazak u svlačionice pre ili tokom utakmica.

Opet, da nije bilo njegovih čekova, teško da bi Kardif zaigrao u eliti... Prednosti i mane privatizacije u praktičnoj primeni.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Ališer ApsalijamovEngleskaEvropaKardif SitiMalki MekejPremijer ligaVinsent Tan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara