I Šveđani grme na sudiju zbog VAR-a: Ako imamo sistem, što ga ne koristimo?

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.06.18. | 22:55

Selektor Jane Anderson smatra da je Poljak Marćinjak morao da svira penal u prvom poluvremenu

Švedska je u finišu utakmice doživela poraz od Nemačke u drugom kolu Mundijala, ali je selektor Švedske Jane Anderson istakao da je njegova ekipa oštećenja za penal u prvom poluvremenu.

Radi se o situaciji u kojoj je Markus Berg pao u duelu sa Džeromom Boatengom, a ispred njih je bio samo golman Manuel Nojer. Poljski sudija Simon Marćinjak pokazao je da se igra nastavi.
“Meni je delovalo kao da je čist penal. Ako imamo sistem, onda je čudno što sudija nije otišao da pogleda. Nisam video svojim očima, ali verujem kolegama koje su mi rekle da je čist penal“, kazao je Anderson.

Izabrane vesti

Istini za volju, treba reći da je Nemačka do trijumfa došla sa igračem manje pošto je u finišu drugu žuti karton dobio baš Boateng. A pomenuta situacija sa nedosuđenim penalom desila sa pri vođstvu Švedske od 1:0.
“Nije Nemačka stvorila mnogo prilika, naš golman je bio  dobar, a na kraju nismo imali sreće. Ne mogu nikoga da krivim. Ovo je verovatno najteži meč u mojoj karijeri. Ipak, još smo živi. Moramo da zalečimo rane i spremimo se za poslednje kolo“.

U poslednjem kolu Švedska će se sastati sa Meksikom, dok će Nemačka odmeriti snage sa Južnom Korejom.

Foto: Action images


tagovi

Rusija2018Jane Anderson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara