"Manolo"
"Manolo"

I čuveni Manolo će morati da spakuje bubanj: Sreća okrenula leđa

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.06.14. | 11:22

Legendarni navijač reprezentacije Španije za MOZZART Sport kaže da nije ni slutio da će ovako brzo završiti Mundijal u Brazilu

Izabrane vesti

Svetski prvak je predao krunu, Špancima još ostaje utešni meč protiv Australije i povratak u domovinu. Znalo se i pre početka meča da su Holandija i Čile teški rivali, ali niko ni očekivao da najdominantnija selekcija sveta u poslednjih nekoliko godina ispadne u grupi ovako lagano. Praktično bez ispaljenog metka.

Nije se tome nadao ni najčuveniji reprezentativni navijač na svetu – legendarni Manolo. Čuveni Španac sa beretkom i bubnjem koji već skoro tri i po decenije prati Crvenu furiju, zbog čega je izgubio i porodicu, nikada ranije nije okončao mundijaske snove.

Pamti Manolo i dobra i loša izdanja Furije i zato ne želi da upire prstom i traži krivce posle debakla Del Boskeove čete u Brazilu.
"Nema šta, Čile je bio bolji i zasluženo nas pobedio. Zasluženo smo eliminisani. Mundijal nam je počeo loše i nismo uspeli da to promenimo. Protiv Holandije i nismo toliko loše igrali, ali nismo uspeli da se izborimo sa nekim lošim stvarima koje su nam se dogodile. Mislim da su igrači preumorno od naporne klupske sezone i da se to vidi na njima. Šta da se radi, idemo kući...", rekao nam je Manolo par trenutaka posle poraza od Čilea.

Zatekli smo ga na ulici, kako stoji na ćošku raskrsnice i gleda hiljade razdraganih Čileanaca koji prolaze ulicom… Da li je došlo do zasićenja u ovoj generaciji španskih fudbalera?
"Mislim da nije. Trofeja nikada nije dosta. Pamtim turnire gde nismo imali sreće kao u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine ili SAD pre 20 godina, kada smo igrali dobro, ali nismo uspeli da to naplatimo. Vratilo nam se poslednjih godina. Kada smo osvajali trofeje, moram da priznam da nas je i sreća pratila gde god nam je bila potrebna. Naravno, imali smo i vrhunske igrače i dobro smo igrali".

Manolo je iz Saragose, a već decenijama pored španske selekcije bodri i Valensiju u kojoj živi. Na Mundijalima je kao navijač debitovao baš u domovini 1982. godine i od tada je neizostavan dekor najvećih smotra svetskog fudbala. Nije propustio nijedan.
"Ovo je moj deveti Mundijal. Mnogo sam se naputovao tokom od tada. Bio sam i na deset prvenstava Evrope, obišao sam skoro ceo svet. Bilo je i lepih i ružnih trenutaka, ali kada se sve podvuče imali smo mnogo uspeha jer smo jednom bili svetski prvaci i dva puta evropski".

Manolo smo sreli bez njegovog čuvenog bubnja. Kaže da sum u ga na poluvremenu utakmice sa Holandijom oduzeli na poluvremenu (kasnije mu ga vratili posle meča), pa večeras nije hteo opet da rizikuje sa njim. Manolo bez bubnja, Crvena furija bez takta u igri i na kraju se zajedno pakuju i preko televizora će gledati ko će ih naslediti na tronu svetskog prvaka.

Legendarni Španac je za kraj uputio i pozdrave svim navijačima u Srbiji u kojoj  je gostovao dva puta. 

Piše: Aleksandar Gligorić

(FOTO: Star Sport)


tagovi

reprezentativni fudbalBrazil2014BBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara