"Luis Suarez"
"Luis Suarez"

I crkva protiv Suareza

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.01.13. | 15:10

“Mogao je da ispravi grešku, ali nije. Ili nije želeo ili se osetio pod prevelikim pritiskom zbog bojazni od reakcije trenera i saigrača”, kaže prečasni Bob Džons

Luis Suarez

Gol koji je Luis Suarez postigao u utakmici FA kupa protiv Mensfild Tauna mnogi su okarakterisali kao kontroverzan. Što i jeste obzirom da je Urugvajac pobednički pogodak postigao uz pomoć ruke čime je samo podgrejao teorije da igrača Liverpula ne krasi “fudbalsko poštenje”. I nije mu to bilo prvi put, ali sada je slučaj poprimio malo veće razmere nego inače.

Izabrane vesti

Nesportski potez Suareza iznervirao je i Boba Džonsa, sveštenika iz Mansfilda, koji vodi brigu o tri crkve u toj oblasti.
Dugo sam mislio da fudbal pati od dva zla, mnogo novca i nedostatka sportskog viteštva. Gledao sam meč zajedno sa suprugom i oboje smo bili zgroženi Suarezovom reakcijom“, rekao je Džons koji je u susretu Liverpula i Mansfilda video potvrdu svoje teorije o ‘zlu u profesionalnom sportu’.
Prihvatam odluku sudije, ali je igrač bio taj koji je morao džentlmenski da postupi u datoj situaciji“, dodao je sveštenik koji smatra da je društvo kao celina krenulo stranputicom i da viteštvo polako nestaje.

Džons ističe da je krajnje vreme da se sportisti, ali i svi ostali ljudi, vrate pravim vrednostima kako bi celo društvo bilo bolje. Izjavu trenera Liverpula Brendana Rodžersa , koji je stao u odbranu Suareza rekavši da je slučajno igrao rukom, Džons ne smatra prihvaljivim objašnjenjem.
Uveren sam da je znao šta je uradio, iako je to bilo loše. Mogao je da ispravi stvar, ali nije. Ne znam zašto. Možda jednostavno  nije želeo da se ponese ispravno ili se osetio pod prevelikim pritiskom zbog bojazni od reakcije trenera i saigrača“, istakao je sveštenik Džons.

Moralne lekcije držao je i predsednik Mansfilda Džon Radford.
Doći će vreme kada varalice neće moći da napreduju”.

(FOTO: Action Images)


tagovi

crkvaEngleskaEvropaLiverpulLuis SuarezMansfildPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara