"Hamburger"
"Hamburger"

I bivši trener Partizana kandidat za trenera Hamburgera

Vreme čitanja: 1min | sre. 18.09.13. | 17:57

Prva opcija Tomas Šaf, druga Van Marvijk, a poslednja Lotar Mateus...

HamburgerHamburger želi što pre da pronađe zamenu za Torstena Finka, kome je uručen otkaz posle serije loših rezultat, a na spisku potencijalnih trenera nalaze se tri imena. Glavni kandidat je Tomas Šaf, a rezerve opcije su Bert van Marvijk i Lotar Mateus.

Fink je dobio ozkaz posle teškog poraza od Dortmunda (6:2), a imao je Hamburg još jedan debakl na početku aktuelne sezone, kada je izgubio kod kuće od Hofenhajma (5:1).
“Postoje neka imena koja imamo u vidu za novog trenera”, rekao je sportski direktor HSV-a Oliver Krojcer.

Šaf ima najviše iskustva što se tiče rada u Bundesligi, a to je ono što Hamburgeru nedostaje – kontinuitet. Sedeo je 14 godina na klupi Verdera. S klubom iz Bremena osvojio je Bundesligu 2004. godine, tri Kupa Nemačke, a igrao je finale Kupa UEFA (danas Liga Evrope) 2009. godine. Međutim, zbog velikog rivalstva između HSV-a i Verdera, veliko je pitanje kako bi navijači reagovali na njegov dolazak na klupu hamburškog kluba.

Bivši trener Partizana Lotar Mateus ima najmanje šanse. Proslavljeni bivši fudbaler Pancera nije se pokazao kao uspešan trener i njega u Nemačkoj ne doživljavaju kao ozbiljnog stručnjaka.     

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

EvropaHamburgerLotar MateusNemackaTomas Saf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara