Humanitarni tiket u podne: Milan Ćulum tipuje za monografiju posvećenu 800. godišnjici manastira Mileševa

Vreme čitanja: 6min | čet. 05.09.19. | 11:30

Zebra sa Morave na volej dočekuje tiket s punim poverenjem u Crvenu furiju

Tradicija, vekovi, vera i fudbalsko - nomadski život... Tako smo otprilike započeli razgovor s Milanom Ćulumom, iskusnim zadnjim veznim igračem više srpskih i inostranih klubova, trenutno na zadatku u taboru Zebri – zadnja pošta 32.000 Čačak, odnosno FK Borac 1926. Manje fudbalski, više kladilački motivisano, Milan sa Gradskog stadiona kraj Morave na temu odabira igre namenjene prijepoljskoj svetinji, riznici srpske i evropske verske baštine kaže:“Veliki datum, odnosno 800 godina od osnivanja manastira Mileševa zahteva da preduzmemo nešto kako bi se štampala monografija svetinje sa svetski poznatim freskama Belog anđela i Svetog Save. To je moja odluka, odnosno željena destinacija za eventualno dobitnu kombinaciju s MOZZARTOM u divnom maniru darovanja onih kojima je potrebna podrška“.

Razume se, MOZZART podržava, odobrava i nagrađuje sve plemenite namere igrača, pa Ćulum apostrofira, odnosno objašnjava da je reč o trojezičnom izdanju upriličenom zbog velikog jubileja, koje će biti dostupno na srpskom, ruskom i engleskom jeziku, a štampano u Čačku. Inače, Čačani su upornim trudom već ostvarili veliki pomak u skupljanju novca, a Milan se koliko vidimo već uklopio u sve tekuće aktivnosti Borca i grada na Moravi. Pomozimo Milanu u tom pohodu!

Izabrane vesti

Krenimo zato na igru, apostrofirajući kvotu 8,02, s kojom ćemo potencijalno uvećati naš ukupan skor koji u ovom momentu nosi cifra od 13.338.790 dinara, koju smo otvarili posredstvom 183 uspešno popunjena listića.

Start od meča JERMENIJA - ITALIJA. Mančinijevi Azuri poslednji poraz u skoru nanela im je Portugalija u Ligi nacija. nakon toga, vezali su osam utakmica bez poraza, s poslednjom pobedom nad selekcijom BiH koju vodi Robert Prosinečki, Jermeni su dosta tanji, ali se treba setiti da su u evropskim kvalifikacijama na poslednjoj utakmici u junu dobili Grke sa 2:3.

“Igram 3+”, poručio nam je Ćulum, nekada jako zapažen u dresu Građevinara, zatim Romatičara, Meraklija, bosanskog Željezničara, Slobode iz Tuzle, Itera Zaprešić i da ne ređamo. Milan je na to samo rekao:”Da nastavimo igru, to je trenutno najvažnije, kao i davanje svog maksimuma za Borac, moj tim koji me je od prvog časa prihvatio. Dajem mu srce na terenu, pa ću i u MOZZART akciji tipovanja”.

Idemo na meč FARSKA OSTRVA – ŠVEDSKA. Šveđani su apsolutno dominantna sila, kojoj Farska Ostrva teško mogu da pruže značajniji otpor. To kaže fudbalska statistika, opšti kvalitet sastava, ali i tabela kvalifikacione Grupe F koju s preda šiju Španci, a zatvaraju Farani sa ukušno četiri poraza, dakle bez pobede, ali i najslabijom gol razlikom od 3:12.

“Ponovo 3+”.

Pređimo na IZRAEL i SEVERNU MAKEDONIJU. Naši susedi su peti u Grupi G, savladali su samo Letoniju, dok Izraelci drže odlično drugo mesto kome kumuju dobre partije sa izuzetkom poraza od 4:0 koji im je nanela vodeća Poljska. Ishod kao da ne dolazi u pitanje, a Izraelci će pokušati valjano da se osvete Makedoncima za kvalifikacioni poraz koji im je ova selekcija, tačnije Goran Pandev naneo u kvalifikacijama za Mundijal 2017. godine. 

“Ovoga puta GG”, odlučio je Milan Ćulum čiji klub trenutno igra Srpsku ligu – Zapad, uspešno bez poraza u prva četiri kola. Gol razlika Borca 1926 od 12:2, odnosno ukupno 12 bodova dovoljno govore o superiornom nastupu Zebri Vladimira Stanisavljevića u trećem rangu takmičenja, koja najavljuje polazak ekspres voza iz Čačka ka PLS stanici naredne godine.

Na kraju tipovanja, Milan se odlučuje na možda i najinteresantniji par igračkog dana. Odabrao je utakmicu RUMUNIJA – ŠPANIJA. Rumuni su uspeli da se uzdignu nakon startnog poraza od Šveđana. Savladali su Farane i Maltežane, pa došli do jako vrednog boda u Oslu. Crvena furija je u prošlom kvalifikacionom kolu savldala Šveđane sa 3:0, ali tek nakon dva šuta s kreča. Selekcija Roberta Morena ponovo igra na pobedu, a Rumuni će najverovatnije pokušati defanzivno da im se odupru, sve u nadi da će vreme raditi za njih. Teško da i sami veruju u mogućnost nekog pozitivnog ishoda, bez obzira na činjenicu da igraju u Bukureštu.

“Dvojka na Španiju je ne jako, nego sasvim izvedna”.  

Tako je to Zebra rešila nakon treninga tima, a priča o njegovom trenutnom osećaju u novom taboru svela se na reči koje prenosimo:”Atmosfera, rad i entuzijazam stručnog štaba kluba, kao i rezultati najbolje dokazuju koliko Borac ima ozbiljnu, ali i osnovanu nameru da grb ponovo iznese tamo gde spada. Možda se to iz daljine ne vidi, možda je zaklonjeno okolnostima, ali to je jedina prava istina o klubu koji se vraća tamo gde spada! Čačak je čvorište fudbalskog regiona, tako da verovatnoću neuspeha u poduhvatu podizanja svesti sportske javnosti o naporima koje ulaže klub na svim nivoima ne vidim. U fudbalu se rad isplati, tako da bih voleo da svi vidite kako diše svlačionica, koliko se entuzijazma ovde ulaže, pa da budete svesni da Čačak samo trenutno nije u prva dva nacionalna ranga. Povratak je neminovan, a delo će izaći na videlo”…

Tako o svom novom okruženju govori Milan Ćulum, rođeni Novosađanin, momak koji je u Superligi Srbije postigao 14 golova, tresao mreže u Kupu Srbije u dresovima Hajduka 1912, Radničkog iz Niša, Radničkog iz Kragujevca i naravno Rada. Opasan je bio i u bosanskoj eliti, u Albaniji, Hrvatskoj, Rusiji, ali i kvalifikacijama za LŠ. Zbog toga vredi reći da Milana Ćuluma moramo svrstati u red iskusnih fudbalskih nomada,  u čije usluge se fudbalski osnovano nada i njegov današnji trener, dobro nam znani Vladimir Stanisavljević, koji pored klupe drži i poziciju sportskog direktora čačanskog kluba. Setimo se, mlađe kategorije čačanskog kluba kompanija MOZZART je podržala kontigentom neophodne sportske opreme posredstvom tipovanja Milana Pavkova, Zvezdinog aduta za svaku, a naročito za LŠ priliku...

Najnovija vest, obradovaće crno-belu stranu tribine! MOZZART je postao ekskluzivni beting partner KK Partizan. Ta saradnja promovisana je sinoć na terenima trofejnog kluba na Kalemegdanu, kada su izvršni direktor kompanije MOZZART Dejan Ćirović i predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović razmenili dres i košarkašku loptu, simbolično najavivši početak četvorogodišnje saradnje.

Eto, ali MOZZART ni ovde ne stavlja tačku, već u prenesenom smislu stavljamo zapetu, budući da MOZZART ide dalje sa svojim plemenitim zadacima.

Na kraju, ostaje nam da podsetimo sa kompanija MOZZART za Mundobasket u Kini, kao ekskluzivni beting partner KSS – a, pripremila sjajnu humanitarnu akciju koja ubira simpatije u navijača u Srbiji i regionu. Svaki poen naših Orlova MOZZART nagrađuje sa po 1.000, a svaku trojku sa po 10.000 dinara. To je zaista sjajno, baš kao i brojne akcije poput one koju poznajemo kao brend “100 terena za jednu igru”, s kojom veličamo košarku, obilazimo sve naše sredine, čineći sport dostupan svima.

U ovom momentu, najvažnije je da smo svim srcem smo uz naše momke na Mundobasketu, ali i uz fudbalere, budući da smo kao regionalni gigant u oblasti sportskog klađenja stali rame uz rame sa FSS-om, ali i FK Crvena zvezda koja i ove godine igra grupnu fazu Lige šampiona.

Ostalo je da Milan Ćulum DONESE ODLUKU namenjenu Republici Srpskoj.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Milan Ćulum će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Udruženja porodica sa problemom steriliteta “Bebe 2”iz Prijedora. MOZZART kvota je dakle ista, i iznosi 8,02,  a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara