""
""

Hrvati zgazili Poljake za polufinale EP, šok za Francusku!

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.16. | 22:26

Norvežani se plasirali u polufinale pobedom nad Galskim petlovima koji posle duže vremena neće takmičenje završiti se nekom od medalja na grudima

Rukometaši Hrvatske i Norveške igraće u polufinalu prvenstva Evrope pošto su zabeležili senzacionalne rezultate u poslednjem kolu druge faze takmičenja na šampionatu u Poljskoj.

Izabrane vesti

Hrvatskoj je za mesto među četiri najbolja tima bila potrebna pobeda od 11 ili više golova razlike. I u velikom stilu su trijumfovali nad Poljskom – 37:23 u poslednjem kolu Prve polufinalne grupe.

Jedan od najzaslužnijih za veliki trijumf Hrvatske, ako ne i glavni junak, bio je golman Ivan Stevanović koji je potpuno spustio roletnu i obeshrabrio Poljake.

Rukometaši Norveške priredili su pravu senzaciju plasmanom u polufinale, kao i Nemačka, koja je u drugom večerašnjem uzbudljivom okršaju iznenadila Dansku.

U odlučujućem meču za mestu u polufinalu. Norvežani su apsolutno zasluženo iznenadili branioca titule, olimpijskog i svetskog prvaka Francusku sa 29:24.

Norveški junak bio je vratar Ole Ervik koji je imao 13 odbrana, a najbolji strelac je bio Kent Robin Tonesen.

Osim Norveške, plasman u polufinale Europskog prvenstva izborila je i Nemačka koja je Dansku savladala sa 25:23 i posle 2008. godine je osigurala svoje prvo mesto među četiri najbolje reprezentacije.

Danci neće igrati u polufinalu jer je u poslednjem večerašnjem duelu Druge grupe selekcija Španije pobedila Rusiju sa 25:23 i osigurala prvo mesto.

U ranijem današnjem terminu odigrane su dve utakmice drugog kruga, ali igrale su reprezentacije koje su ostale bez šanse za plasman u polufinale.

Belorusija je sa 30:29 pobedila Makedoniju, dok je Švedska bila ubedljiva protiv Mađarske sa 22:14 i zadržala nadu u plasman na olimpijske kvalifikacije.

(FOTO: Action Images)


tagovi

rukometPoljskaNorveškaHrvatskaFrancuskaEvropaep rukomet 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara