""
""

Hrvati palili srpsku zastavu, uzvikivali ustaške slogane i najavili Oluju navijačkog pokreta

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.03.14. | 17:44

Iznad transparenta bili su nacrtani likovi čelnika HNS-a Davora Šukera, predsednika Dinama Zdravka Mamića, premijera Hrvatske Zorana Milanovića i predsednika Evropske fudbalske unije Mišela Platinija

Navijači Hrvatske zapalili su srpsku zastavu na utakmici protiv Švajcarske u Sent Galenu (2:2), kao odgovor na izjavu ministra za sport Željka Jovanovića da nije video paljenje hrvatske zastave tokom utakmice sa Srbijom u Beogradu u prethodnim kvalifikacijama za Mundijal.

Hrvatski mediji objavili su danas fotografiju na kojoj se osim paljenja zastave vidi transparent sa porukom Jovanoviću: "Hoćeš li je sada videti".

Izabrane vesti

Takođe, deo navijača uzvikivao je slogane "Za dom spremni" i "Ajmo, ustaše", zbog kojih se selektor Hrvatske Niko Kovač izvinio i poručio da takvima nije mesto na stadionu.

Hrvatski navijači izneli su i transparent "Četnici hrvatskog nogometa, stiže vas Oluja navijačkog pokreta", iznad kojeg su su bili nacrtani likovi čelnika HNS-a Davora Šukera, predsednika Dinama Zdravka Mamića, premijera Hrvatske Zorana Milanovića i predsednika Evropske fudbalske unije Mišela Platinija.

Samo nekoliko sati ranije, i navijači kosovske selekcije zapalili su srpsku zastavu u južnom delu Kosovske Mitrovice, uoči prve zvanične prijateljske utakmice sa Haitijem (0:0), koja je odigrana uz dozvolu Fudbalskog saveza Srbije (FŠ).

Zbog pomenutog incidenta, kao i zbog činjenice da dogovor nije ispoštovan, jer je kosovski tim nosio na dresovima grb nepriznatog saveza, FŠ je danas od FIFA zatražio opoziv dozvole za odigravanje prijateljskih utakmica.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalHrvatski navijačiHrvatska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara