"Ante Čačić"
"Ante Čačić"

Hrvati izabrali selektora - trenera Mamićeve filijale, Džo Šimunić u stručnom štabu

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.09.15. | 16:44

Ante Čačić naslednik Nika Kovača

Ante ČačićNavikli su nas Hrvati da na čelo reprezentacije postavljaju najzvučnija imena njihovog fudbala, pa smo tako u godinama iza nas na klupi Kockastih gledali Slavena Bilića, Igora Štimca, Nika Kovača... Međutim sada se odustalo od te prakse, pa se za kormilom našao van Hrvatske malo poznati Ante Čačić, kome je verovatno najveća preporuka to što je dobar sa Zdravkom Mamićem, nesumnjivo najmoćnijim čovek u fudbalu naših zapadnih komšija.

Čačić naime na selektorsku funkciju stiže sa pozicije trenera zagrebačke Lokomotive, koja je - javna je to tajna, ako je uopšte tajna - filijala Mamićevog Dinama. Novi selektor prethodno je 11 meseci bio i trener Modrih, dok se u njegovoj biografiji izdvaja i tri i po meseca na klupi Maribora sa kojim je osvojio slovenački Superkup. Sa Dinamom ima duplu krunu iz sezone 2011/2012, ali dominacija Modrih u Hrvatskoj toliko je izražena da je taj rezultat teško smatrati kao neki poseban podvig.
"Novi selektor hrvatske fudbalske reprezentacije je gospodin Ante Čačić. Selektor je izabran jednoglasno. Razgovarali smo, razmišljali i mislim da smo pronašli dobro rešenje", rekao je predsednik  Fudbalskog saveza Hrvatsake Davor Šuker.

Izabrane vesti

Ugovor će biti potpisan do kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, s tim da će se saradnja automatski produžiti ako nacionalni tim izbori učešće na Mundijalu. Trenutno je međutim nejasno da li će Čačić za jednog od pomoćnika izabrati Džoa Šimunića, koji je reprezentativnu karijeru okončao posle kazne zbog ustaških pokliča posle meča sa Srbijom.
"Izvršni odbor će selektoru prepustiti odluku da bira svoj stručni štab. Tako je bilo uvek", rekao je Šuker dok je na službenim stranicama HNS-a objavljeno kako će u stručnom štabu novog selektora biti Šimunić i Ante Miše.

Jedan od uslova na koje je novi selektor morao da pristane bio je i taj da pored njega na utakmicama - a prve će biti protiv Bugarske i Malte - sedi tehnički direktor Romeo Jozak što Niko Kovač nije dozvoljavao.
"Zašto ne bi sedeo na klupi?! Pa svi smo tu zbog istog cilja", pita se Šuker.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zdravko Mamićreprezentativni fudbalHrvatskaHNSEvropaAnte Čačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara